Connect
To Top

Στρώνουμε τα χαλιά… και το καλοκαίρι

Παλιά λέγαμε «του Αγίου Δημητρίου τα στρώνουμε, του Αγίου Κωνσταντίνου τα ξεστρώνουμε» γιατί τότε δεν υπήρχαν τα καλοκαιρινά χαλιά να μας γλιτώνουν από το συχνό σφουγγάρισμα, να προστατεύουν το πάτωμα από φθορές και να προσφέρουν τόσο στη διακόσμηση του σπιτιού!

Τα καλοκαιρινά χαλιά είναι μια τάση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη διακόσμηση! Με την ευκολία που προσφέρουν στην καθημερινότητα και την ομορφιά που δίνουν σε κάθε χώρο, έχουν καταφέρει να συναγωνιστούν σε πωλήσεις τα χειμερινά χαλιά και να αποδειχθούν απαραίτητα για κάθε σπίτι!

Σε τι διαφέρουν από τα χειμερινά;

Πρόκειται για κανονικά χαλιά που οι πιο ελαφριές ποιότητές τους, τους επιτρέπουν να διακοσμούν οποιονδήποτε χώρο όλη τη διάρκεια του έτους, χωρίς να “ζεσταίνουν” την ατμόσφαιρα και το πάτημα σε αυτά. Μπορείτε να επιλέξετε χαλιά ανάμεσα σε βαμβάκι, πολυεστέρα, προπυλένιο και γιούτα.

Μια μεγάλη τάση είναι τα καλοκαιρινά χαλιά φτιαγμένα από φυσική γιούτα ή αλλιώς..τα ψάθινα.

Ξεχωρίζουν όχι μόνο επειδή είναι οργανικά προϊόντα, τα οποία είναι και αρκετά οικονομικά, αλλά και επειδή η σύνθεσή τους προσθέτει έναν τροπικό αέρα που ταιριάζει πολύ στο ελληνικό καλοκαίρι! Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε όποιο δωμάτιο θέλετε από το σαλόνι μέχρι το μπαλκόνι και σε όποιο σημείο επιθυμείτε αφού βγαίνουν σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Δοκιμάστε να συνδυάσετε σχήματα στον ίδιο χώρο, να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό χαλί σε διαφορετικά μεγέθη ή ακόμη και να επιλέξετε ένα χρωματιστό ψάθινο χαλί και να το συνδυάσετε με άλλα μικρότερα φυσικής απόχρωσης.

Για κάθε χώρο

Για το σαλόνι οι πιο συχνές επιλογές είναι τα παραλληλόγραμμα, τα οβάλ και τα στρογγυλά – κυρίως τα ψάθινα στρογγυλά. Φτιάξτε μια γωνία με ένα ψάθινο χαλί, την πολυθρόνα και tropical διακοσμητικά μαξιλάρια ή προτιμήστε ένα μεγάλο, κεντρικό χαλί μπροστά από τον καναπέ που θα συνδυαστεί με μαξιλάρες και πουφ.

Για το υπνοδωμάτιο, επιλέγονται συνήθως στρογγυλά χαλιά ή κάποιο σετ χαλιών που μπαίνει μπροστά και στα πλάγια του κρεβατιού χαρίζοντας γεωμετρικό σχέδιο και ομοιομορφία. Αν σας ελκύει το στρογγυλό σχήμα, τότε τοποθετήστε το μπροστά από το κρεβάτι ή στα πλαϊνά, αν υπάρχει αρκετός χώρος ανάμεσα στο κρεβάτι και τον τοίχο. Είναι σημαντικό τα στρογγυλά χαλιά να μην “κόβονται” απ’ τα έπιπλα γιατί έτσι χάνουν το ιδιαίτερο σχήμα τους, οπότε προσέξτε ώστε να μην “χάνεται” το μισό κάτω απ’ το κρεβάτι ή κάποιο άλλο έπιπλο. Αν πάλι προτιμήσετε το σετ χαλιών ή έναν μεμονωμένο διάδρομο, τότε μπορείτε να προσθέσετε κι εκεί ψάθινα καλάθια και διακοσμητικά μαξιλάρια για να τον “γεμίσετε”, να δημιουργήσετε νέους αποθηκευτικούς χώρους και να κάνετε το δωμάτιο πιο “οικείο” και “φιλικό”.

Για την κουζίνα, οι ψάθινοι διάδρομοι λειτουργούν ως το κύριο διακοσμητικό στοιχείο τους καλοκαιρινούν μήνες, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βάλετε ένα μεγάλο ψάθινο χαλί κεντρικά στο δωμάτιο και να τοποθετήσετε επάνω το τραπέζι της κουζίνας με τις καρέκλες του. Αυτό θα καλύψει μεγαλύτερο χώρο και θα προσθέσει αισθητά στη διακόσμηση του δωματίου..

Αν θέλετε να πετύχετε ένα περισσότερο “boho” και “δροσερό” αποτέλεσμα δοκιμάστε να διακοσμήσετε τον χώρο σας με διάφορα άλλα ψάθινα αντικείμενα. Δείτε πώς να πετύχετε εντυπωσιακή ψάθινη διακόσμηση εδώ.

Σε διάφορα σχέδια

Αν αγαπάτε την πιο ιδιαίτερη και μυστήρια διακόσμηση τα έθνικ σχέδια στα καλοκαιρινά χαλιά είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε. Ένα στυλ διακόσμησης που έχει τις ρίζες του στους αρχαίους πολιτισμούς της λατινικής Αμερικής και αποτελείται από γεωμετρικά σχήματα και ενίοτε, έντονα και ζεστά χρώματα! Αν ακολουθήσετε αυτή την τάση θα σας προτείναμε να επιλέξετε έθνικ σχέδια σε ουδέτερα χρώματα, μιας και τα χαλιά έχουν μεγάλη επιφάνεια, για να μπορείτε να τα συνδυάσετε πιο εύκολα με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού.

Εκτός από το έθνικ, στο Spitishop θα βρείτε ποικιλία χαλιών που καλύπτουν κάθε στυλ. Μοντέρνα, μονόχρωμα, vintage, boho, κλασικά.

Και ας μην ξεχνάμε τους μικρούς μας φίλους και την ακαταμάχητη επιθυμία τους να κυκλοφορούν ξυπόλυτοι στο σπίτι όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει! Με ένα καλοκαιρινό χαλί μπορείτε να σιγουρευτείτε πως θα έχουν ένα μέρος για παιχνίδι όπου θα μπορούν να κάτσουν χωρίς να κρυώνουν ενώ παράλληλα το συμμάζεμα του παιδικού δωματίου θα γίνει πολύ πιο εύκολο! 

πηγή:spitishop.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Οικία & Διακόσμηση

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: