Connect
To Top

Η παραλία Κακιά Θάλασσα θα σας στείλει για μονοήμερη εκδρομή στην Κερατέα

Το νησάκι χωρίς όνομα και η στάση στο Δασκαλειό – Δείτε τα βίντεο

Πριν βουτήξουμε στην παραλία Κακιά Θάλασσα, ας βουτήξουμε λίγο στην μυθολογία. Όταν οι βάρβαροι επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ο Δίας και ο Άδης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, βοηθώντας τους Έλληνες. Έτσι, οι δύο θεοί έσυραν τις ακτές στη σημερινή Κερατέα, ώστε να μπορούν να μιλάνε και άφησαν το νερό της θάλασσας στο ενδιάμεσο. Κι επειδή οι Έλληνες ήταν λιγότεροι αριθμητικά έναντι των βαρβάρων, Δίας και Άδης ζήτησαν από τον θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα να στείλει εκεί τεράστια κύματα που «κατάπιαν» τα πλοία των βαρβάρων. Το σημείο αυτό στην Κερατέα ονομάστηκε Κακή θάλασσα (ή Κακιά) και πιθανόν ο λόγος που πήρε το όνομα αυτό, έχει να κάνει με την αγριότητα του συμβάντος, αλλά και με το γεγονός ότι τους Έλληνες βοήθησε και ο Άδης, ο θεός του Κάτω Κόσμου. Γιατί, στην πραγματικότητα, όσο και να ψάξεις, δεν θα βρεις μισό λόγο που να δικαιολογεί το «Κακή», αφού πρόκειται για μία από τις 10 πιο ωραίες και καθαρές παραλίες της Αττικής.

Η παραλία Κακιά Θάλασσα θα σας στείλει για μονοήμερη εκδρομή στην Κερατέα

Η Κακή θάλασσα μαζεύει όλες τις… φυλές των λουόμενων: από οικογένειες, μέχρι νεαρές παρέες και ζευγάρια που την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους βουτιές. Η παραλία απέχει μόλις 50 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και ειδικά τα Σαββατοκύριακα, αποτελεί ιδανική επιλογή για βόλτα, αφού μπορείτε να συνδυάσετε την εξόρμηση αυτή με μπάνιο και φαγητό στα κοντινά ταβερνάκια της περιοχής.

Αλλά και η ίδια είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ενώ διαθέτει και beach bar. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν την Κακιά Θάλασσα, εκτός από βουτιές και για τα αναρριχητικά πεδία που βρίσκονται στην περιοχή και είναι από τα καλύτερα της Αθήνας. Εδώ, θα ανακαλύψετε βράχους για βουτιές, πολλές σπηλιές, μικρά ερημικά spot αν δεν αντέχετε την πολλή φασαρία κι ένα λιλιπούτειο νησί που σας περιμένει να το εξερευνήσετε και να απολαύσετε τις βουτιές σας.

Το νησάκι χωρίς όνομα

Η αλήθεια είναι πως το νησάκι δεν έχει όνομα, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα βραχονήσι που απέχει μόλις 100 μέτρα από τη στεριά της Κακιάς Θάλασσας. Μπορείτε να το προσεγγίσετε και κολυμπώντας, αρκεί να το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες κι εννοείται η φυσική σας κατάσταση.

Από την πίσω πλευρά του νησιού, τα ρεύματα της θάλασσας έχουν σχηματίσει μια φυσική πισίνα που καλύπτει περίπου το 1/5 του νησιού, ενώ το νερό της ανακυκλώνεται μέσω ενός δεύτερου ανοίγματος. Ο βυθός είναι αμμώδης, ενώ αν επισκεφτείτε το νησάκι, να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε μάσκα για να τον εξερευνήσετε. Θα εντυπωσιαστείτε.

Το μέρος που θυμίζει νησί

Αν βρεθείτε στην περιοχή, δεν νοείται να μην κάνετε μία στάση στο Δασκαλειό. Πρόκειται για έναν μικρό παραθαλάσσιο οικισμό στην Κερατέα και τον συναντάτε, λίγο μετά την Κακιά Θάλασσα. Είναι χτισμένος σε ένα λόφο και μόλις βρεθείτε εδώ, το πρώτο που θα σκεφτείτε, είναι πως βρίσκεστε στη χώρα κάποιου νησιού των Κυκλάδων.

Και δεν έχετε άδικο. Την ίδια αίσθηση, έχουν όλοι όσοι επισκέπτονται το Δασκαλειό και αντικρίζουν τα τα λευκά σπιτάκια με τα μπλε παράθυρα και πόρτες και τους ανθισμένους κήπους, ενώ οι λιγοστές ταβέρνες με το φρέσκο ψάρι, έρχονται να προσθέσουν περισσότερο νησιώτικο αέρα.

Το Δασκαλειό αποτελείται από τρία λιμανάκια που είναι και οι παραλίες του. Όλες είναι αμμώδεις με απίθανα γαλαζοπράσινα νερά. Τα δύο πρώτα λιμανάκια είναι οργανωμένα, σε αντίθεση με το τρίτο που είναι μικρότερο και ήσυχο.

Σε αυτό σημείο, να θυμίσουμε πως κατά την Κατοχή, ο ορμίσκος του Δασκαλειού αποτέλεσε σημείο διαφυγής για τους συμμάχους και τους Έλληνες αντιστασιακούς, για τη Μέση Ανατολή. Από εδώ λέγεται ότι φυγαδεύτηκε και ο Γεώργιος Παπανδρέου στις 8 Ιουλίου του 1944.

Δείτε βίντεο από το Δασκάλειο

πηγή:exploringgreece.tv

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Προορισμοί

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: