Connect
To Top

5 πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει για να αναμειγνύετε την τροφή του κατοικίδιου σας

Πολλοί από εμάς προσέχουμε τι είδους τροφή τρώνε οι σκύλοι και οι γάτες μας, ειδικά αν αρχίσουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους για το φαγητό τους. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναζωογονήσετε τις διατροφικές συνήθειες του κατοικίδιου ζώου σας, συμπεριλαμβανομένης της ανάμειξης τροφών για κατοικίδια. Πριν ξεκινήσετε, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει για την ανάμειξη τροφών για κατοικίδια:

1. Σκεφθείτε να αναμίξετε τροφές για κατοικίδια με διαφορετικά σχήματα, υφές και αρώματα

Το σχήμα, η υφή και το άρωμα είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της τροφής για κατοικίδια που δελεάζουν την όρεξη του σκύλου ή της γάτας σας. Προσπαθήστε να ταράξετε λίγο τα πράγματα προσφέροντας στο κατοικίδιό σας ένα μείγμα τροφών με διαφορετικά σχήματα, υφές ή/και αρώματα. Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα όταν ανακαλύψετε πόσο θα απολαύσει ο σκύλος ή η γάτα σας την περιπέτεια που τρώει ξανά.

2. Μην αρχίσετε να ανακατεύετε τροφές για κατοικίδια χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον κτηνίατρό σας.

Πολλές τροφές για κατοικίδια παρασκευάζονται με συγκεκριμένο στάδιο ζωής, τρόπο ζωής και μερικές φορές ακόμη και κατάσταση υγείας. Η ανάμειξη τροφών ηθελημένα ή μη χωρίς να το λάβετε υπόψη μπορεί ακούσια να επηρεάσει αρνητικά το κατοικίδιό σας, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης ανεπιθύμητης αύξησης βάρους, υπερβολικής έκθεσης σε ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα κ.λπ. Αποφύγετε τις εικασίες και πηγαίνετε στον ειδικό – τον κτηνίατρό σας.

3. Σκεφθείτε να προσθέσετε νερό σε στεγνές κροκέτες.

Υπάρχουν πολλά σκυλιά και γάτες που αγαπούν την ξηρή κροκέτα τους. Αλλά αν το κατοικίδιο ζώο σας έχει αρχίσει να δείχνει λιγότερο ενδιαφέρον για το φαγητό, ίσως είναι καιρός να προσθέσετε λίγο «νερό». Είναι επίσης πολύ απλό. Απλώς πάρτε περίπου ένα ¼ φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό και προσθέστε το στην κορυφή του μπολ με κροκέτες για να υγράνετε και να βελτιώσετε τη γεύση της τροφής για κατοικίδια. Οι γάτες συχνά επωφελούνται περισσότερο από αυτό, καθώς συχνά έχουν προβλήματα με την αφυδάτωση. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας εάν το κατοικίδιό σας θα επωφεληθεί από την προσθήκη νερού στη διατροφή του.

4. Σκεφτείτε να αναμίξετε κονσέρβες και ξηρές τροφές για κατοικίδια.

Η προσθήκη κονσερβοποιημένων τροφίμων σε ξηρά τρόφιμα είναι ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε υγρασία και να βελτιώσετε τη γεύση του γεύματος, ενώ σας επιτρέπει την ευελιξία να αγοράζετε διαφορετικούς τύπους τροφίμων που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σας. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τη συμπλήρωση της ξηρής τροφής για σκύλους ή της ξηρής τροφής για γάτες με μια κονσέρβα που ικανοποιεί τις διατροφικές ανάγκες του/της, καθώς και την κατάλληλη αναλογία ξηρής προς υγρή τροφή για κάθε γεύμα.

5. Μην αναμιγνύετε θεραπευτικές τροφές για κατοικίδια με άλλες τροφές χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Η επιστήμη πίσω από τις τροφές για κατοικίδια συνεχίζει να εξελίσσεται και ένα τεράστιο όφελος για τα κατοικίδια ζώα μας είναι οι θεραπευτικές δίαιτες. Οι θεραπευτικές δίαιτες δημιουργούνται ειδικά για την πρόληψη ή την καθυστέρηση της εμφάνισης πολλών καταστάσεων υγείας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην προσθέσετε τίποτα σε μια θεραπευτική δίαιτα χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον κτηνίατρό σας. Μπορεί να έχει το δυσμενές αποτέλεσμα να αραιώσει την ακριβή σύνθεση και ίσως ακόμη και να εξουδετερώσει τα επιδιωκόμενα οφέλη για το κατοικίδιο ζώο σας.

πηγή:pet-sitting.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Κατοικίδια

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: