Connect
To Top

Πώς κόβεις τα νύχια της γάτας σου;

Το ακόνισμα των νυχιών τους είναι αναγκαιότητα για τις γάτες: είναι μέρος του ενστίκτου επιβίωσής τους, καθώς και ικανοποιητικό για αυτές να τρίβουν τα νύχια τους σε μια επιφάνεια και ταυτόχρονα είναι χρήσιμο για να διατηρούν τα νύχια τους σε καλή κατάσταση, να τεντώνουν τους μύες τους και να σημαδεύουν την επικράτειά τους.

Εάν η γάτα σας δεν έχει επιφάνειες στις οποίες να τις ακονίσει και να τις κοντύνει, είναι στο χέρι σας να τη βοηθήσετε. Οι γάτες εσωτερικού χώρου, πάνω απ’ όλα, δεν έχουν τη δυνατότητα να λιμάρουν φυσικά τα νύχια τους όπως θα συνέβαινε λόγω φθοράς που ζουν έξω. Και το κόψιμο γίνεται πολύ σημαντικό, ειδικά αν τα νύχια του τείνουν να λυγίζουν μόνα τους: αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο, προβλήματα με το περπάτημα και το άλμα.

Οι λάθος λόγοι

Συχνά ακούμε ότι πρέπει να κόψουμε τα νύχια της γάτας για να μην πληγωθούμε όταν παίζουμε μαζί ή για να μην καταστρέψει καναπέδες, έπιπλα και χαλιά όπου συνήθως «κόβει τα νύχια της» . Στην πραγματικότητα, αυτοί δεν πρέπει να είναι απολύτως λόγοι κοπής, που πρέπει να γίνουν ως βοήθημα για την ευημερία του. Το ξύσιμο είναι στη φύση τους, και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο η αφαίρεση των νυχιών ή η αφαίρεση των αιλουροειδών είναι παράνομη σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς περιλαμβάνει τον ακρωτηριασμό της τρίτης φάλαγγας κάθε δακτύλου του ποδιού, με μια πολύ οδυνηρή ανάρρωση.

Πώς γίνονται τα νύχια

Τα νύχια της γάτας αποτελούνται κυρίως από μια ινώδη πρωτεΐνη, την κερατίνη, η οποία αναπτύσσεται μόνιμα σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, που σχηματίζεται από νευρικές απολήξεις και αιμοφόρα αγγεία, που είναι γνωστή ως πολτός. Όταν τα κόβετε, πρέπει να μπορείτε να αναγνωρίσετε τα δύο μέρη για να αποφύγετε να κάνετε κοψίματα που πληγώνουν πολύ τη γάτα σας: απλώς κοντύνετε την άκρη του διαφανούς λευκού νυχιού, μένοντας σε απόσταση ασφαλείας από τη ροζ βάση. Ένα άλλο περίεργο χαρακτηριστικό είναι ότι τα νύχια είναι αναδιπλούμενα: όταν είναι σε ηρεμία, επομένως, κρύβονται στα μαξιλαράκια των ποδιών και για να βγουν έξω πρέπει να πιέσετε απαλά το κέντρο της πατούσας τους.

Τα σωστά εργαλεία

Δεν εκτιμούν όλες οι γάτες αυτή τη λειτουργία, η οποία πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία. Δεν χρησιμοποιούμε ψαλίδι, αλλά συγκεκριμένα κουρευτικά για γάτες, ενώ για ορισμένα δείγματα μπορεί να είναι αρκετή μια λίμα: υπάρχουν αρκετοί κατάλληλοι τύποι, αλλά αποφεύγουμε τα ηλεκτρικά αν δεν είμαστε επαγγελματίες καλλωπιστές.

Οι ενέργειές μας και οι αντιδράσεις της

Κάπως σαν το μπάνιο , αν δεν έχετε εμπειρία, καλό είναι να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον που μπορεί να κρατήσει τη γάτα σταθερά και με ασφάλεια, ενώ εσείς αφοσιώνεστε στο κόψιμο. Μια γάτα που το συνηθίζει από τότε που ήταν γατάκι θα αντιδράσει καλύτερα από μια ενήλικη που δεν το έχει κάνει ποτέ, όσο εξημερωμένη κι αν είναι. Είναι σημαντικό να βρείτε ένα σύστημα που να ανταμείβει κατά κάποιο τρόπο τη γάτα σας, η οποία θα ανταμειφθεί στο τέλος της επέμβασης. Κάποιοι θα σφυρίζουν, άλλοι θα προσπαθήσουν να απελευθερωθούν με οποιονδήποτε τρόπο, άλλοι θα νιαουρίσουν απελπισμένοι και μετά θα αρχίσουν να γουργουρίζουν. Προσέξτε, ωστόσο, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά είναι απλώς ένας τρόπος που χρησιμοποιούν για να ανακουφίσουν το άγχος και να αυτοπαρηγορηθούν .

Αν κάτι πάει στραβά

Το πιο συνηθισμένο είναι ότι μπορεί να σας κλωτσήσουν. Δυστυχώς, είναι επίσης πιθανό λόγω απειρίας, ή ξαφνικής κίνησης της γάτας, το κόψιμο να συμβεί πολύ βαθιά, κοντά στον πολτό, προκαλώντας πόνο. Αυτό θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αιμορραγία: εάν συμβεί αυτό, μην ανησυχείτε, απολυμάνετε την περιοχή και βοηθήστε να σταματήσετε την αιμορραγία με ένα πηκτικό. Εάν δεν σταματήσει, επικοινωνήστε επειγόντως με έναν κτηνίατρο. Μια άλλη συμβουλή είναι να προσέχετε πάντα τα νύχια της γάτας σας, πιέζοντας απαλά τα μαξιλαράκια σε μια στιγμή χαλάρωσης. Έτσι θα το συνηθίσετε στην επαφή και θα μπορώ να ελέγξω την υγεία των νυχιών του που στην καθημερινή ζωή μπορεί επίσης να σπάσουν, να μολυνθούν και να του προκαλέσουν πόνο.

πηγή:pet-sitting.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Κατοικίδια

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: