Connect
To Top

Μπορούν τα σκυλιά να καταλάβουν όταν δείχνεις;

Όταν ο σκύλος σας χάσει την μπάλα του κατά τη διάρκεια ενός ωραίου παιχνιδιού, μπορείτε να προσπαθήσετε να δείξετε πού βρίσκεται. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι μερικές φορές ο σκύλος σας βρίσκει εύκολα την μπάλα και άλλες φορές φαίνεται ότι δεν ξέρει τι εννοείτε. Φυσικά, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν τα σκυλιά μας μπορούσαν να μιλήσουν. Θα μπορούσαμε να επικοινωνούμε ελεύθερα και ίσως καταλάβαιναν πόσο λυπόμαστε όταν πατήσουμε κατά λάθος την ουρά τους.

Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους επικοινωνίας με τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους. Η κατάδειξη είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους το κάνουμε αυτό, αλλά ξέρουν τα σκυλιά μας τι εννοούμε όταν δείχνουμε;

Σημάδια που τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν όταν δείχνετε

Τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν πότε δείχνουμε περισσότερα από άλλα ζώα – ακόμα καλύτερα από τους χιμπατζήδες. Έτσι, όταν κοιτάτε κάτι ή προσπαθείτε να πείτε στον σκύλο σας πού να πάει, ξέρει ότι πρέπει να κοιτάξει ή να πάει προς την κατεύθυνση που του δείχνετε.

Όταν δείχνετε κάτι, ο σκύλος σας μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι του δίνετε μια οπτική εντολή. Μια ερευνητική μελέτη διαπίστωσε ότι τα σκυλιά μπορούν να βρουν κρυφές λιχουδιές όταν ο ιδιοκτήτης τους το δείχνει. Αυτό είναι κάτι που τα άλλα ζώα δεν μπορούν να κάνουν.

Όταν ο σκύλος σας παρατηρήσει ότι δείχνετε, υπάρχουν μερικά σημάδια που θα παρατηρήσετε αμέσως. Όταν δείχνετε, ο σκύλος σας θα είναι συχνά σε εγρήγορση και θα κοιτάζει προς την κατεύθυνση που δείχνετε. Όταν υπάρχουν δύο λιχουδιές για να διαλέξετε, ο σκύλος σας θα επιλέγει τις περισσότερες φορές τη λιχουδιά που δείχνετε.

Ο σκύλος σας θα σηκώσει το κεφάλι του και θα γίνει ζωηρός. Εάν είναι ενθουσιασμένος με αυτό που δείχνετε, μπορεί να αρχίσει να κουνάει την ουρά του ή να σηκώνει τα αυτιά του προς τα πάνω, αναρωτιόντας με ανυπομονησία τι δείχνετε.

Όταν ο σκύλος σας χάνει την μπάλα κατά τη διάρκεια ενός ωραίου παιχνιδιού, το πόδι σας θα τον βοηθήσει να τη βρει (τις περισσότερες φορές). Μπορεί να ακολουθήσει την άποψή σας και να χρησιμοποιήσει την έντονη όσφρησή του για να βρει το αντικείμενο του πόθου του.

Γλώσσα του σώματος

Εδώ είναι μερικά σημάδια που μπορεί να παρατηρήσετε όταν ο σκύλος σας ξέρει ότι δείχνετε κάτι:

Συναγερμός
Ακούγοντας
Κούνημα ουράς
Μυρίζοντας
Άλλα σημάδια

Αυτά είναι μερικά άλλα σημάδια που μπορεί να παρατηρήσετε όταν ο σκύλος σας παρατηρεί όταν δείχνετε:

Ανοιχτό το στόμα, έξω τη γλώσσα
Όρθια στάση
Άγρυπνα μάτια

Από τη δεκαετία του 1990, οι ερευνητές έχουν κάνει πολλές μελέτες για την επικοινωνία ανθρώπων και σκύλων. Τα σκυλιά μπορούν να διαβάσουν πολλά στοιχεία από τους ανθρώπους τους. Όταν είμαστε λυπημένοι, παίρνουν στοιχεία από τη στάση, τον τόνο της φωνής και τη στάση μας. Μόλις ένα σκυλί παρατηρήσει ότι μπορεί να χρειαζόμαστε λίγη επιπλέον προσοχή, θα είναι συχνά πιο ήρεμο και θα κλίνει προς το μέρος του για αγκαλιές.

Οι πιο κοντινοί πρόγονοι στα σκυλιά είναι οι λύκοι. Ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και λύκου ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 15.000 χρόνια. Οι λύκοι και οι άνθρωποι χρειάζονταν βοήθεια ο καθένας τους για το κυνήγι και χρειάζονταν προστασία, έτσι σχημάτισαν μια συμμαχία για να τους βοηθήσουν να προχωρήσουν και να ευδοκιμήσουν. Με τα χρόνια, οι λύκοι στράφηκαν στα σκυλιά και διάφορα σκυλιά εκτράφηκαν για να δημιουργήσουν τις πολυάριθμες ράτσες σκύλων που υπάρχουν σήμερα.

Προκειμένου να δημιουργήσουν στενότερους δεσμούς με τους ανθρώπους και να βελτιώσουν τη σχέση, τα σκυλιά άρχισαν να παίρνουν συνθήματα και στη συνέχεια να ενεργούν σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία. Με τον καιρό, οι λύκοι και οι σκύλοι έγιναν πολύ διαφορετικοί. Οι λύκοι δεν έχουν την ίδια ικανότητα να κατανοούν τα ανθρώπινα σημάδια. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά μεταξύ λύκων και σκύλων και δείχνει τη στενή σχέση μεταξύ ανθρώπων και σκύλων.

Η κατάδειξη είναι ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων και σκύλων. Λαμβάνοντας οπτικές ενδείξεις και εντολές, τα σκυλιά είναι σε θέση να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ανθρώπων τους. Αυτή η εξέλιξη ήταν απαραίτητη για την επιβίωση, καθώς τα σκυλιά που ήταν σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα τους ανθρώπους ήταν πιο πιθανό να εκτραφούν.

Ο εγκέφαλος ενός σκύλου είναι πιο περίπλοκος από όσο φαντάζεστε. Ο εγκέφαλός τους έχει εξελιχθεί για να κατανοεί τους ανθρώπους όλο και καλύτερα. Με τον καιρό, έγιναν ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Όταν τα σκυλιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι είναι η κατάδειξη, ανταποκρίνονται στον έπαινο και την εκτίμηση. Όταν επαινούνται τα σκυλιά, το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου τους ενεργοποιείται. Ο έπαινος ενεργοποιεί το κέντρο ανταμοιβής ενός σκύλου και αυτός ο έπαινος τον παρακινεί να συνεχίσει να ακολουθεί εντολές.

Τα σκυλιά μπορούν μερικές φορές να καταλάβουν τα λόγια και τις χειρονομίες ενός ανθρώπου στο ίδιο επίπεδο ή καλύτερα από τα παιδιά 3 ή 4 ετών. Τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν έως και 165 λέξεις και μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις και πώς πρέπει να ανταποκρίνονται με βάση τον τόνο που μιλούν.

Εκπαίδευση σκύλων στην κατανόηση της κατάδειξης

Το να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο να κατανοεί χειρονομίες όπως το να δείχνει είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε. Τα σκυλιά αρχίζουν να μαθαίνουν τι σημαίνει κατάδειξη σε νεαρή ηλικία. Οι σκύλοι υπηρεσίας μπορούν ακόμη και να εκπαιδευτούν ώστε να καταλαβαίνουν λίγο τη νοηματική γλώσσα!

Τα σκυλιά μαθαίνουν καλύτερα τι είναι η κατάδειξη σε φυσικά περιβάλλοντα. Όταν πετάτε μια μπάλα, δείξτε την και μετά επαινέστε το σκυλί σας όταν την πάρει. Αυτό θα τον βοηθήσει να μάθει να κατανοεί τι σημαίνει δείχνοντας.

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας πιάνει γρήγορα το πόδι, υπάρχουν μερικά εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Μπορείτε να αρχίσετε να κρύβετε λιχουδιές γύρω από το σπίτι ή μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε δύο λιχουδιές σε δύο ξεχωριστά φλιτζάνια μακριά το ένα από το άλλο. Δείξτε το κύπελλο στο οποίο θέλετε να πάει ο σκύλος σας και επαινέστε τον πολύ όταν ακολουθεί την εντολή σας.

Το κόλπο σε κάθε προπόνηση είναι επανάληψη, επανάληψη, επανάληψη! Και οι σκύλοι ωφελούνται πραγματικά αρκετά από την εκπαίδευση. Βοηθά τον εγκέφαλό τους να τεντωθεί και να παραμείνει ενεργός. Όταν τα σκυλιά εκπαιδεύονται, ο εγκέφαλός τους απελευθερώνει ωκυτοκίνη. Η ωκυτοκίνη φέρνει συναισθήματα ευτυχίας και αγάπης, τα οποία παρακινούν τον σκύλο σας να συνεχίσει να μαθαίνει νέα κόλπα.

Η εκπαίδευση βοηθά τους σκύλους να κατανοούν περισσότερη γλώσσα του ανθρώπινου σώματος και περισσότερες λέξεις. Όταν η εκπαίδευση είναι διασκεδαστική για τους σκύλους, συνδέουν την εκμάθηση νέων πραγμάτων με τη διασκέδαση. Κάνει επίσης τους σκύλους να αισθάνονται λιγότερο ανήσυχοι επειδή είναι σε θέση να σας εμπλακούν και να σας καταλάβουν καλύτερα. Η νοημοσύνη ενός σκύλου μπορεί να αναπτυχθεί μέσω ολοένα και περισσότερης εκπαίδευσης. Αυτό θα τους βοηθήσει να ζήσουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή και θα κάνει τη ζωή σας με το κουτάβι σας παιχνιδιάρικη και ειρηνική.

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να κατανοεί το πόδι με απλές ανταμοιβές και επαίνους. Για να διδάξετε στο σκυλί σας πώς να χρησιμοποιεί την κατάδειξη για να τον βοηθήσει να ψάξει για πράγματα, απλώς συνεχίστε την εκπαίδευση και περιπλέξτε το λίγο. Μπορείτε να το κάνετε κρύβοντας λιχουδιές σε άγνωστα σημεία.

πηγή:pet-sitting.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Κατοικίδια

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: