Connect
To Top

Τι μπορούν να αντιληφθούν τα σκυλιά για εσάς;

Νιώθετε ποτέ ότι ο σκύλος σας έχει έκτη αίσθηση; Μόλις ο δεσμός σας με τον σκύλο σας γίνει ισχυρός και στοργικός, θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος. Όταν είσαι λυπημένος, ο σκύλος σου είναι εκεί για σένα. Όταν φτάσετε σπίτι, ο σκύλος σας ξέρει ότι είστε ο ιδιοκτήτης του και είναι πραγματικά ενθουσιασμένος που σας βλέπει.

Τα σκυλιά φαίνεται συχνά να παρατηρούν όταν κάποιος νιώθει άβολα και φοβάται. Πώς το ξέρουν αυτό; Όταν ο σκύλος σας τρώει την πίτσα από τον πάγκο, ξέρει πραγματικά ότι έχει κάνει κάτι λάθος και ότι είστε αναστατωμένοι; Λοιπόν, τι μπορεί να αισθανθεί ένας σκύλος για εσάς;

Σημάδια ενός σκύλου που αισθάνεται κάτι για εσάς

Τα σκυλιά φαίνεται να έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να αισθάνονται πράγματα που δεν είναι φανερά προφανή στους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα δεν έχουν έκτη αίσθηση. Αντίθετα, χρησιμοποιούν τις πέντε αισθήσεις τους με τρόπους που τους βοηθούν πραγματικά να προοδεύσουν. Οι σκύλοι έχουν μια ιδιαίτερα έντονη αίσθηση όσφρησης και είναι ταλαντούχοι στην ανάγνωση της γλώσσας του σώματος και των εκφράσεων του προσώπου.

Όταν τα σκυλιά σας προσέχουν να κλαίτε, τους προκαλείται μια συναισθηματική αντίδραση. Είναι πιο πιθανό να πλησιάσουν ένα άτομο που κλαίει παρά ένα άτομο που απλώς βουίζει μαζί του χωρίς φασαρία. Ακόμα κι αν το άτομο δεν είναι ο ιδιοκτήτης του, ένας σκύλος θα προσπαθήσει να προσφέρει άνεση στις περισσότερες περιπτώσεις. Όταν ένας σκύλος πλησιάζει ένα άτομο που κλαίει, το κάνει με ήρεμο τρόπο με το κεφάλι και την ουρά του κάτω. Με το να δείχνει μη απειλητικός, μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε. Ένας σκύλος που θα σας παρηγορεί πιθανότατα θα γέρνει πάνω σας ή θα βάλει το κεφάλι του πάνω σας με ήρεμο τρόπο.

Φτάνοντας στο σπίτι από μια κουραστική μέρα, ο σκύλος σας είναι πιθανό να σας συναντήσει ενθουσιασμένος στην πόρτα για να σας καλωσορίσει στο σπίτι. Το κούνημα της ουράς, το άλμα προς τα πάνω, ακόμη και το γάβγισμα είναι τρόποι με τους οποίους ο σκύλος σας σας δείχνει πόσο ενθουσιασμένος είναι που σας βλέπει. Αλλά πώς ξέρει ο σκύλος σας ότι είστε εσείς;

Ο σκύλος σας ξοδεύει πολύ χρόνο κοιτάζοντας σας. Απομνημονεύει τις εκφράσεις του προσώπου σας και τους τρόπους σας. Όταν σε δει, μπορούσε να αναγνωρίσει αυτό το πρόσωπο οπουδήποτε. Ένας σκύλος είναι λιγότερο πιθανό να αναγνωρίσει τον ιδιοκτήτη του όταν ο ιδιοκτήτης του φοράει κάτι που καλύπτει το πρόσωπό του. Όταν είστε με μια ομάδα ανθρώπων, ο σκύλος σας προτιμά να σας κοιτάξει παρά οποιονδήποτε άλλον.

Εάν φέρετε έναν νέο φίλο για να συναντήσετε τον σκύλο σας, ο σκύλος σας θα ανταποκριθεί ανάλογα με τη διάθεσή του. Εάν ο φίλος σας φοβάται, ο σκύλος σας μπορεί να αισθανθεί αυτό το άγχος και θα ανταποκριθεί κατάλληλα ανάλογα με τη φυλή και την προσωπικότητά του. Τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν πότε κάποιος φοβάται διαβάζοντας τις εκφράσεις του προσώπου τους και χρησιμοποιώντας την ισχυρή όσφρησή τους.

Γλώσσα του σώματος

Εδώ είναι μερικά σημάδια που μπορεί να παρατηρήσετε όταν ο σκύλος σας αισθάνεται κάτι για εσάς:

Συναγερμός
Γαβγίσματα
Γκρίνια
Πηδώντας επάνω
Κούνημα ουράς
Άλλα σημάδια

Εδώ είναι μερικά άλλα σημάδια που μπορεί να παρατηρήσετε εάν ο σκύλος σας αισθάνεται κάτι για εσάς:

Γλείψιμο
Περισσότερο Σνιφάρισμα από Συνήθως
Όρθια στάση

Πάνω από 15.000 χρόνια πριν, συνέβη κάτι όμορφο. Άνθρωπος και λύκος ενώθηκαν για να δημιουργήσουν έναν δεσμό που θα διαρκέσει για τους επόμενους αιώνες. Τα σκυλιά που αγκαλιάζουμε και αγαπάμε σήμερα είναι αρκετά διαφορετικά από τους λύκους από τους οποίους εξελίχθηκαν. Ωστόσο, έχουν διατηρήσει πολλά χαρακτηριστικά που τους βοήθησαν να επιβιώσουν και να προοδεύσουν όλα αυτά τα χρόνια.

Οι λύκοι μπήκαν στις καρδιές των ανθρώπων βοηθώντας τους να κυνηγήσουν και παρέχοντας προστασία στην ομάδα. Σε αντάλλαγμα, οι άνθρωποι τάιζαν τους λύκους τους με τα υπολείμματα και τους έδιναν καταφύγιο. Αυτή η συνεργασία οδήγησε σε πρόοδο και για τα δύο μέρη. Απέκτησαν επίσης μια νέα μορφή οικογένειας. Με τον καιρό, οι λύκοι άρχισαν να μοιάζουν και να μοιάζουν περισσότερο με τα σκυλιά που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα. Τα χιλιάδες χρόνια εξέλιξης μας έφτασαν στο σημείο να έχουμε περισσότερες ράτσες από όσες μπορούμε να μετρήσουμε.

Ορισμένες φυλές έχουν διαφορετικές αισθητηριακές ικανότητες από άλλες. Μερικοί έχουν ισχυρότερη ικανότητα να αισθάνονται πράγματα και άλλοι είναι λιγότερο διαισθητικός. Ωστόσο, τα περισσότερα σκυλιά έχουν ένα ειδικό σύνολο δεξιοτήτων που τους βοηθούν να μάθουν πώς να είναι επιτυχημένοι και καρποφόροι στη ζωή. Χρησιμοποιούν την όσφρησή τους και την ισχυρή τους ικανότητα να διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου για να αγαπήσουν καλύτερα τους ανθρώπους που τους αγαπούν. Αυτές οι ικανότητες είναι μερικά από τα εξελικτικά χαρακτηριστικά που παρέμειναν καθώς οι λύκοι εξελίχθηκαν σε σκύλους.

Τα σκυλιά έχουν πολλές υπέροχες ικανότητες που τους βοηθούν να αντιληφθούν πράγματα για τους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω τους. Τα σκυλιά μπορούν να πουν πότε είμαστε και οι δύο χαρούμενοι ή λυπημένοι. Μπορούν να ανιχνεύσουν την άνοδο και την πτώση διαφόρων χημικών ουσιών του εγκεφάλου που μας κάνουν να νιώθουμε καλά, όπως η ωκυτοκίνη, η οποία προκαλεί συναισθήματα ευτυχίας και αγάπης. Όταν τα επίπεδα ωκυτοκίνης μας είναι υψηλά, νιώθουμε πιο χαρούμενοι και τα σκυλιά μας μπορούν να το αισθανθούν αυτό. Όταν αρρωσταίνουμε ή βρισκόμαστε σε σκοτεινό σημείο, τα σκυλιά μας παρατηρούν αυτή την πτώση της διάθεσης και ενεργούν ανάλογα. Οι περισσότερες ράτσες σκύλων γίνονται πιο φιλόξενες με τους ανθρώπους τους που μπορεί να είναι κάτω από τις καιρικές συνθήκες.

Όταν είμαστε λυπημένοι, η αγκαλιά με τα σκυλιά μπορεί να είναι τεράστια βοήθεια. Όταν οι σκύλοι και οι άνθρωποι αγκαλιάζονται, και τα δύο όντα παράγουν ωκυτοκίνη. Αυτό μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση των ανθρώπων που αγκαλιάζουν.

Οι σκύλοι έχουν επίσης μια ισχυρή όσφρηση που τους επιτρέπει να αισθάνονται πράγματα που οι άνθρωποι δεν μπορούν. Οι άνθρωποι έχουν περίπου 6 εκατομμύρια οσφρητικούς υποδοχείς που βοηθούν τη μύτη μας να μυρίζει έως και 1 τρισεκατομμύριο μυρωδιές. Τα σκυλιά, από την άλλη πλευρά, έχουν πολύ ισχυρότερη ικανότητα να μυρίζουν συγκεκριμένα αρώματα. Έχουν περίπου 600 εκατομμύρια οσφρητικούς υποδοχείς, γεγονός που εξηγεί γιατί η μύτη τους είναι πάντα υγρή. Αυτή η υγρασία τα βοηθά να μαζεύουν και να μαζεύουν περισσότερες μυρωδιές.

Πώς να εκπαιδεύσετε τα σκυλιά να αντιλαμβάνονται τα πράγματα

Τα σκυλιά είναι πολύ διαισθητικά ζώα. Μερικοί σκύλοι έχουν περισσότερη διάνοια από άλλους, αλλά όλοι οι σκύλοι επωφελούνται από την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση των σκύλων βοηθά στην άσκηση του μυαλού τους. Η πνευματική διέγερση που συμβαίνει όταν μαθαίνουμε νέα πράγματα ισχύει τόσο για ανθρώπους όσο και για σκύλους. Όσο περισσότερα μαθαίνουμε, τόσο περισσότερα γνωρίζουμε!

Η εκπαίδευση αυξάνει επίσης τον δεσμό μεταξύ ιδιοκτήτη και σκύλου. Κάνοντας δραστηριότητες μαζί σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερες ευχάριστες αναμνήσεις με τον σκύλο σας. Η επιτυχία που έρχεται μετά από συνεχή εκπαίδευση ανταμείβει τόσο τον σκύλο όσο και τον ιδιοκτήτη του.

Μερικοί σκύλοι έχουν πολύ κίνητρο θεραπείας. Για αυτούς τους σκύλους, η εκπαίδευση μπορεί να επιτευχθεί όταν παρέχονται λιχουδιές ως ανταμοιβές για καλές συμπεριφορές. Φροντίστε μερικές φορές να αντικαταστήσετε τις λιχουδιές με επαίνους. Με αυτόν τον τρόπο, ο σκύλος σας θα ξέρει ότι πρέπει να ακολουθεί εντολές ακόμα κι αν δεν πεινάει. Πολλά σκυλιά που εκπαιδεύονται μόνο με λιχουδιές θα παρακούσουν τους ιδιοκτήτες τους όταν δεν πεινάσουν. Δεν έχουν διάθεση για λιχουδιές, κάτι που τους κάνει να μην έχουν τη διάθεση να ακολουθούν τις εντολές σας συνέχεια, ειδικά αν βρίσκουν κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον.

Εάν ο σκύλος σας δεν έχει κίνητρα θεραπείας, μην φοβάστε. Μπορείτε να ξεκινήσετε παίρνοντας πιο νόστιμες λιχουδιές στον σκύλο σας, καθώς είναι πιθανό να ανταποκριθεί καλά σε λιχουδιές που είναι ιδιαίτερα νόστιμες. Εάν ο σκύλος σας απλά δεν θέλει λιχουδιές και χρειάζεται ένα πιο δομημένο περιβάλλον, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, εκπαιδεύστε τον να αισθάνεται νέα πράγματα.

Φροντίστε να μειώσετε τους περισπασμούς που μπορεί να προκύψουν, αυτό θα βοηθήσει τον σκύλο σας να έχει περισσότερη εστίαση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παιχνίδι και τον θετικό έπαινο ως ανταμοιβή αντί για λιχουδιές. Παρέχοντας τακτική και συνεπή πρακτική, οι σκύλοι μπορούν να μάθουν να εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες για τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, οι σκύλοι υπηρεσίας μπορούν να εκπαιδευτούν να αισθάνονται πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Μπορούν ακόμη και να εκπαιδευτούν να αισθάνονται πότε ένα επιληπτικό άτομο πρόκειται να πάθει κρίση.

πηγή:pet-sitting.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Κατοικίδια

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: