Connect
To Top

Tο μυστηριώδες κοράκι που εμφανίζεται σε περισσότερες από 1.000 ταινίες

Από τη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ, τα ζώα έχουν ευλογήσει τις οθόνες μας: από τα άλογα του Κλιντ Ίστγουντ μέχρι τον Τάιλερ και την Κλόε, τα δύο Dachshunds που υποδύθηκαν τον Όντι στο Garfield: The Movie.

Στη σύγχρονη εποχή, οι ρόλοι των ζώων αντιμετωπίζονται ολοένα και περισσότερο από τα μαγικά θαύματα του CGI, αφήνοντας τους καλά εκπαιδευμένους «ηθοποιούς» χωρίς δουλειά. Ωστόσο, το θρυλικό κοράκι, ο Jimmy, δεν γνώρισε ποτέ τέτοια δεινά.

Όταν κοιτάμε πίσω στην ιστορία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, πολλά ζώα καταλαμβάνουν μία θέση στη μνήμη μας. Μαζί με τα σκυλιά στο Lassie και στο Old Yeller, μέχρι την τρομερή μύγα που κατάφερε να εκνευρίσει τον Walter White για ένα ολόκληρο επεισόδιο του Breaking Bad μέχρι που μάθαμε ότι ήταν μια δουλειά του CGI.

Κάποια έξυπνα ζώα όπως οι χιμπατζήδες, τα άλογα και οι σκύλοι είναι από τους πιο παραγωγικούς ηθοποιούς. Ίσως κάποιος να νομίζει πως το πιο παραγωγικό ζώο όλων των εποχών, είναι κάποιο ανώνυμο άλογο γουέστερν ή η Lassie. Ωστόσο, ο αστέρας των ζώων με τα περισσότερα «γαλόνια» ήταν ο Jimmy το κοράκι, το οποίο εμφανίστηκε σε περισσότερες από 1.000 ταινίες μεγάλου μήκους κατά τη διάρκεια της λαμπρής του καριέρας.

Το πτηνό ήταν γνωστό ως Jimmy the Crow, ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας Corvid. Τα κοράκια είναι εξαιρετικά έξυπνα και γίνονται φίλοι με τους ανθρώπους αν κάποιος τα ταΐζει τακτικά. Όσο για τον Jimmy, ο ηθοποιός του It’s a Wonderful Life, James Stewart, τον επαίνεσε ως τον «πιο έξυπνο ηθοποιό στο πλατό» σε μια συνέντευξη του 1938 στο The Coshocton Tribune.

Ο εκπαιδευτής ζώων του Χόλιγουντ Curly Twiford έκλεψε τον Jimmy από μια φωλιά στην έρημο Mojave, όπου γεννήθηκε το 1934. Ο Twiford μεγάλωσε τον Jimmy και του δίδαξε μερικές σημαντικές δεξιότητες υποκριτικής, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος γραμμάτων και της αναγνώρισης συγκεκριμένων λέξεων στην αγγλική γλώσσα. Ο Jimmy έμαθε ακόμη να οδηγεί ένα ποδήλατο μινιατούρα, το οποίο ήταν χρήσιμο κατά τη διάρκεια των κωμωδιών του. Ο Jimmy κέρδισε τελικά ένα χρυσό μετάλλιο του Ερυθρού Σταυρού για τις υπηρεσίες του όταν διασκέδασε βετεράνους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρώτη εμφάνιση του Jimmy στον κινηματογράφο έγινε το 1938, όταν ο Φρανκ Κάπρα του έδωσε το ρόλο του στο You Can’t Take It With You. Εντυπωσιασμένος από την ευφυΐα του πτηνού, ο Κάπρα αποφάσισε να έχει τον Jimmy σε κάθε επόμενη ταινία της καριέρας του. Η πιο διάσημη εμφάνιση του ήτν στην ταινία It’s a Wonderful Life ως βοηθός του θείου Billy στα γραφεία Building & Loan. Εμφανίστηκε επίσης στον Μάγο του Οζ του Βίκτορ Φλέμινγκ ως το κοράκι που προσγειώνεται στο Σκιάχτρο.

Αφού ο Jimmy έγινε γνωστό όνομα στο Χόλιγουντ, η Metro-Goldwyn-Mayer τον ασφάλισε για 10.000 δολάρια. Μια άλλη πολιτική κάλυπτε την αμοιβή 500 δολαρίων την εβδομάδα για το πτηνό και την αμοιβή χειριστή 200 δολαρίων του Twiford σε περίπτωση ασθένειας ή αδυναμίας εκτέλεσης. Ως ο πιο περιζήτητος επαγγελματίας στον τομέα του, ο Jimmy είχε ακόμη και θαυμαστές.

Η τελευταία ταινία του Jimmy ήταν το 3 Ring Circus του Joseph Pevney, μια ταινία του 1954 στην οποία έπαιξε έναν μικρό ρόλο δίπλα στον Dean Martin. Ο Twiford πέθανε τον Απρίλιο του 1956. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι έγινε με τον Jimmy.

Όποια και αν είναι η μοίρα του Jimmy, ελπίζουμε να απόλαυσε μια κερδισμένη με κόπο συνταξιοδότηση μετά από μια τόσο μακρά και παραγωγική καριέρα. Ένας πραγματικός Daniel Day-Lewis του ζωικού βασιλείου.

πηγή:cnn.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Κινηματογράφος

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: