Connect
To Top

6 Μεγάλες Τάσεις του 2024 στη Διακόσμηση με Φυτά

Τα οφέλη των φυτών εσωτερικών χώρων είναι γνωστά, από τη βελτίωση της ποιότητας και της κυκλοφορίας του αέρα έως την ενίσχυση της ευεξίας και της ψυχικής υγείας. Επομένως όσα περισσότερα εντάσσετε στους χώρους σας τόσο το καλύτερο. 

Δείτε ποιες είναι οι τάσεις που ξεχωρίζουν στη διακόσμηση για να πρασινίσετε με στιλ όλο το σπίτι:

«Ζούγκλα» στο σπίτι

Η τάση αυτή ξεκίνησε το 2023 και συνεχίζεται και φέτος. Όσο πιο πράσινοι είναι οι χώροι σας τόσο το καλύτερο. Αν λείπει από τον χώρο σας ένα αντικείμενο – άποψη ή αν δεν έχει ένα έντονο σημείο τότε δημιουργήστε μια «ζούγκλα».

Επιλέξτε μια κενή γωνιά στο σπίτι και συνδυάστε πολλά και διαφορετικά φυτά με έντονες φυλλωσιές όπως η καλαθέα, το χλωρόφυτο, ο φοίνικας και το φιλόδεντρο.

Θα διαπιστώσετε ότι ο χώρος θα αποκτήσει περισσότερη ζωντάνια και καλύτερη αισθητική. Η λύση αυτή είναι ιδανική και για ένα μικρό ή μεγάλο μπαλκόνι.

Ανθούριο

Το ανθούριο επιστρέφει δυναμικά στη διακόσμηση με φυτά. Πρόκειται για ένα ρετρό φυτό με ιδιαίτερη όψη και χρώμα που ταιριάζει κυρίως σε διακοσμήσεις που παραπέμπουν στις δεκαετίες του 70’, 80’ και 90’.

Το πλούσιο φύλλωμά του και τα ζωηρά άνθη του προσφέρουν ζωντάνια και μια ιδιαίτερη αισθητική στον χώρο σας.

Έντονες υφές

Οι έντονες υφές στα φυλλώματα βρίσκονται στο επίκεντρο των τάσεων. Τα διάφορα είδη του φυτού αλοκάσια ξεχωρίζουν για τις έντονες υφές και το ιδιαίτερο σχήμα στα φυλλώματά τους.

Είναι τόσο όμορφα που μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης μέσα στο σπίτι.

Διακριτική πολυτέλεια

Σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε λίγες δόσεις πολυτέλειας στο σπίτι. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με την προσθήκη φυτών. Υπάρχουν ορισμένα φυτά όπως το φιλόδεντρο, η συκιά και ο πόθος, που χαρακτηρίζονται από απαράμιλλη αισθητική και κομψότητα.

Αυτά τα all time classic φυτά είναι τόσο πολύ αγαπητά γιατί χαρίζουν πολυτέλεια σε οποιοδήποτε χώρο.

Κρεμαστά φυτά

Τα κρεμαστά φυτά και τα φυτά που πέφτουν οι φυλλωσιές τους είναι τα πλέον κατάλληλα για έναν μικρό χώρο. Δεν καταλαμβάνουν χώρο, γεμίζουν με πράσινο έναν κενό τοίχο και αποτελούν μια αλάνθαστη επιλογή για μια όμορφη προσθήκη στη διακόσμηση του σπιτιού.

Κρεμάστε τα με γάντζο από έναν τοίχο ή τοποθετήστε ένα ή και περισσότερα πάνω σε ένα ράφι.

Σε κάθε περίπτωση επιλέξτε στιλάτες γλάστρες και κασπό για ένα ακόμα πιο άρτιο αποτέλεσμα.

Παχύφυτα και κάκτοι

Τα παχύφυτα και οι κάκτοι βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία φυτά για το 2024, χάρη στις χαμηλές απαιτήσεις για τη φροντίδα τους και στην ιδιαίτερη όψη τους.

Μπορείτε να διακοσμήσετε οποιοδήποτε σημείο με αυτά, από το coffee table στο καθιστικό μέχρι μια κονσόλα, ράφι ή ακόμα και το κομοδίνο σας.

Επιλέξτε στιλάτα κασπό και φτιάξτε τις δικές σας ξεχωριστές συνθέσεις!

Πηγή:spirossoulis.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Οικία & Διακόσμηση

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: