Connect
To Top

Για να είσαι πιο ήρεμη υιοθέτησε τις συνήθειες που κάνουν οι απροβληματιστοί άνθρωποι

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνεις για να είσαι πιο ψύχραιμη, ήρεμη και συγκεντρωμένη είναι να προβληματίζεσαι λιγότερο. Το να προβληματίζεσαι λιγότερο δεν σε κάνει αναίσθητη ή αδιάφορη, είναι ένα τρόπος να σε προστατέψεις και να σε διαφυλάξεις από τους καθημερινούς εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες που σε βομβαρδίσουν. Ακολουθούν 12 τρόποι που κάνουν οι απροβλημάτιστοι άνθρωποι και μάλλον πρέπει να υιοθετήσεις εάν θέλεις να διαφυλάξεις την ψυχική σου υγεία.

1. Μην πεις περισσότερα από όσα χρειάζεται
Εξασκήσου στο να ακούς περισσότερο από όσο μιλάς και ίσως ανακαλύψεις ότι οι άνθρωποι μοιράζονται περισσότερα για τον εαυτό τους από όσα ζήτησες. Ένα σημαντικό μέρος του να είσαι καλός ακροατής είναι να παραμένεις ανοιχτός σε αυτό που σου λέει κάποιος. Αφαιρώντας τους περισπασμούς και εστιάζοντας πλήρως στο άτομο με το οποίο συνομιλείς, προετοιμάζεις τον εαυτό σου για να είσαι καλή ακροάτρια.

2. Μην κυριεύεσαι από τα συναισθήματά σου
Όλοι αντιδρούμε συναισθηματικά κατά καιρούς , αλλά το να αφήνεις τα συναισθήματά σου να κυβερνούν τη ζωή σου είναι ένας δρόμος στο να νιώθεις εντελώς ενοχλημένη όλη την ώρα. Μάθε να αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα να φεύγουν. Εξασκήσου στο να παρατηρείς τα συναισθήματά σου, να τα καταλογίζεις και μετά να προχωράς.

3. Μείωσε τις προσδοκίες σου
Ο καθένας σε αυτόν τον κόσμο κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τα εργαλεία στα οποία έχει πρόσβαση, πράγμα που σημαίνει ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικά πεδία συναισθηματικής νοημοσύνης. Δεν λειτουργούν όλοι στο ίδιο επίπεδο με εσένα. Βεβαιώσου ότι δεν προετοιμάζεις τον εαυτό σου να απογοητευθεί περιμένοντας πάρα πολλούς ανθρώπους.

4. Άφησε την επιτυχία σου να μιλήσει από μόνη της
Με άλλα λόγια, μείνε ταπεινή. Δεν χρειάζεται να καυχιέσαι για όλα τα εκπληκτικά σου επιτεύγματα. Εσύ που ζεις την καλύτερη ζωή σου, ως μια αδιάκοπη και ασταμάτητη δύναμη της φύσης, είναι το μόνο που πραγματικά χρειάζεται να κάνεις.

5. Σταμάτα να ευχαριστείς τους ανθρώπους
Η προπονήτρια ηγεσίας Patricia Bonnard έθιξε τα διάφορα μειονεκτήματα της ευχαρίστησης των ανθρώπων στο Your Tango, εξηγώντας ότι αυτό το είδος συμπεριφοράς μπορεί να είναι επιζήμιο για την ψυχική σου υγεία. Σημείωσε ότι δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες των άλλων σε σχέση με τις δικές σου, είναι πιθανό να αποκτήσεις υπερβολική αυτοαμφιβολία και φόβο αποτυχίας.

6. Υπόθεσε πως αυτοί που σε μισούν είναι θαυμαστές σου
Αυτή η τεχνική του να μένεις ανενόχλητος συνδυάζεται με το να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο. Εάν ανησυχείς συνεχώς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα, τότε θα μείνεις κολλημένη στα βάθη της ανασφάλειας. Άλλαξε, λοιπόν, την προοπτική σου και ανέτρεψε αυτήν την αρνητική αφήγηση: Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς που σε μισούν σε θαυμαστές. ξεκίνα να ενεργείς αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό σου.

7. Πες «όχι» όταν σε εξυπηρετεί
Οι άνθρωποι που δεν ενοχλούνται ξέρουν ότι δεν μπορούν να πουν ναι σε όλα, συνέχεια. Ο καθορισμός ορίων είναι πολύτιμο μέρος της διατήρησης της ψυχικής ειρήνης σου.

8. Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος
Στμάτα να προσπαθεις να είσαι τέλεια. Όχι μόνο το να είμαστε τέλειοι είναι ένα αδύνατο έργο, αλλά η αποδοχή των ατελειών μας είναι μια πορεία προς την αγάπη για τον εαυτό μας. Όταν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, αναγνωρίζουμε την ανθρωπιά μας, κάτι που μας κάνει πιο συμπονετικούς ανθρώπους συνολικά. Αυτή η μορφή αποδοχής του εαυτού είναι το κλειδί για να μην ενοχλείσαι.

9. Γνώρισε τη δική σου αλήθεια
Το να ζεις μια αυθεντική εκδοχή της ζωής σου σημαίνει να έχεις μια ειλικρινή άποψη για τον εαυτό σου και να αφήνεις την εξωτερική κριτική να κυλήσει από την πλάτη σου.

10. Εξάσκησε την ενσυναίσθηση
Η εξάσκηση σε μια αυστηρή μορφή αποδοχής των ανθρώπων όπως είναι, ακόμα και με τις ελλείψεις τους, σας κάνει ένα άτομο με μεγάλη ενσυναίσθηση. Μέρος του να νοιάζεσαι λιγότερο για πράγματα που δεν έχουν σημασία είναι η εξοικονόμηση ενέργειας για αυτό που έχει σημασία.

11. Βρες χαρά στα μικρά πράγματα
Το να είσαι αδιάφορος σημαίνει ότι δεν αφήνεις μεγάλα πράγματα να σε φτάσουν και ότι βρίσκεις την ευτυχία σε απλές, μικρές στιγμές. Το να διατηρείς μια λίστα με μικρά πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων είναι ένας πολύτιμος τρόπος για να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου όλα τα καλά στη ζωή σου.

12. Αποδέξου τα ελαττώματά σου
Όλοι έχουμε κομμάτια του εαυτού μας με τα οποία δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Με άλλα λόγια, για άλλη μια φορά, κανείς δεν είναι τέλειος. Ωστόσο, το να αποδεχόμαστε τις ατέλειές μας ως αυτό που μας κάνει ανθρώπους είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας αποδοχής του εαυτού και η αποδοχή του εαυτού είναι κρίσιμη για να ζήσουμε μια ζωή χωρίς ενοχλήσεις.

πηγή:theissue.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: