Connect
To Top

Η Ονειρούπολη της Δράμας γίνεται 20 ετών και το γιορτάζει

Μια μεγάλη γιορτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική αφορμή για να γνωρίσετε την πόλη της Μακεδονίας

Η Δράμα είναι από τις πιο κρύες ελληνικές πόλεις, καθώς από καιρικής άποψης θυμίζει αρκετά Κεντρική ή Βόρεια Ευρώπη. Δεν είναι όμως το μόνο «ευρωπαϊκό» στοιχείο που έχει αυτή η πόλη. Εδώ και δύο δεκαετίες στη Δράμα στήνεται ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και σίγουρα το παλαιότερο, η «Ονειρούπολη». Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου η Ονειρούπολη θα ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, ντόπιους, από τις γύρω περιοχές και γενικά από όλη τη Μακεδονία.

Έως τις 7 Ιανουαρίου θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις της Ονειρούπολης. Εκεί, θα βρείτε το Σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, πάγκους με φαγητό, σαπωνοποιείο, ταχυδρομείο, ξυλουργείο, σπιτάκι κυκλοφοριακής αγωγής., παγοδρόμιο και fun park. Όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, που είναι η κεντρική πλατεία της πόλης, αναμένεται να επισκεφθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα.

Όλοι αναμένουν τη φετινή διοργάνωση καθώς είναι επετειακή. Η Ονειρούπολη φέτος θα υποδεχθεί κόσμο για 20η φορά αφού η πρώτη διοργάνωση έγινε το 2004. «Όλα αυτά τα χρόνια η Ονειρούπολη αγαπήθηκε και μεγάλωσε. Εμείς μεγαλώσαμε μαζί της, ξέρουμε πως τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν μαζί της και η πόλη μας πάντα θα την αγκαλιάζει» εξηγεί στο Travel.gr o Mιχάλης Τάσσου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας. Ο κ. Τάσσου δεν παραγνωρίζει και την οικονομική σημασία που έχουν γιορτές όπως η Ονειρούπολη στην τουριστική ανάδειξη μιας πόλης που δεν είναι και ο πλέον προφανής προορισμός. «Πολλοί άνθρωποι ήρθαν κατά καιρούς στη Δράμα με αφορμή την Ονειρούπολη, την αγάπησαν και ξαναήρθαν και γνώρισαν και την ευρύτερη περιοχή μας. Αυτό ελπίζουμε να συμβεί και φέτος».

Οι πρώτες φετινές εκδηλώσεις

Οι πρώτες εκδηλώσεις: To Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, γιορτή της πολιούχου της πόλης, Αγίας Βαρβάρας

Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή θα ανοίξει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 20:00, στην κεντρική σκηνή, θα έχουμε λαμπερή έναρξη με μια εντυπωσιακή συναυλία. Η Ήβη Αδάμου, πιο ανανεωμένη από ποτέ, είναι πανέτοιμη να μας χαρίσει μια βραδιά με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες σε μία συναυλία που θα σημάνει το δυναμικό ξεκίνημα της εορταστικής περιόδου.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00, στο Σπιτάκι της Ένωσης Κυριών Δράμας, θα γίνει ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

Την ίδια μέρα και ώρα 18.00, στην κεντρική σκηνή, ο Δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης Συκεών «Εστία» θα παρουσιάσει χορούς από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Εύβοια.

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, στις 11:00, στο Σπιτάκι της Ένωσης Κυριών Δράμας, η Ένωση υλοποιεί δράση για τους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης με τίτλο: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Χριστούγεννα».

Στις 12:00 στην κεντρική σκηνή, λόγω της ημέρας του μεγάλου εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, το Λύκειο Ελληνίδων προσφέρει το παραδοσιακό και πατροπαράδοτο έδεσμα της γιορτής, τη Βαρβάρα.

Η συναυλία της Ήβης Aδάμου δεν θα είναι η μοναδική καλεσμένη φυσικά στη φετινή διοργάνωση. Θα ακολουθήσουν και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Βαρδής και ο Χάρης Βαρθακούρης. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και κάποιες που θα απευθύνονται σε παιδιά και όχι μόνο. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της διοργάνωσης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Κάποια άλλα πράγματα που αξίζει να κάνετε και να δείτε στη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή

-Επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

-Δοκιμάστε το περίφημο τοπικό κρασί σε ένα από τα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής.

-Κάντε σκι ή απολαύστε το βουνό και τον καθαρό αέρα στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού.

-Επισκεφθείτε το ιστορικό οχυρό Λίσσε.

-Κάντε rafting στα δύο ποτάμια του νομού, το Νέστο και τον Αγγίτη.

-Οι πιο τολμηροί μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε Παραπέντε στο λόφο Κορύλοβο που υψώνεται ανατολικά της πόλης της Δράμας.

-Περιπλανηθείτε και κάντε πεζοπορία στα δάση του Φρακτού και της Ελατιάς.

-Γνωρίστε καλύτερα την πολυποίκιλη γαστρονομία μιας πόλης όνειρο για καλοφαγάδες, ειδικά το χειμώνα. Για αυτήν μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

πηγή:travel.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Προορισμοί

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: