Connect
To Top

Μεγαλώστε τη Γκαρσονιέρα: 7 Υπέροχες Ιδέες που θα Διπλασιάσουν τον Χώρο σας

Προτού αρχίσετε να ψάχνετε για νέα στέγη, δοκιμάστε τα trick που σας προτείνουμε και θα δείτε τη γκαρσονιέρα σας να “μεγαλώνει”!

Τον τελευταίο καιρό νιώθετε ότι η γκαρσονιέρα σας σάς πνίγει; Δεν χρειάζεται να μετακομίσετε για να αποφύγετε μελλοντικές κρίσεις κλειστοφοβίας. Εμείς μπορούμε να σας εγγυηθούμε πώς θα γλιτώσετε τα έξοδα (ακόμα) μιας μετακόμισης και θα κάνετε το χώρο σας να μεγαλώσει-αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές μας.

Απαλλαγείτε από την ακαταστασία Αν κρατάει χρόνια, η σχέση σας με τη γκαρσονιέρα σας, τότε είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκειά τους τα υλικά αποκτήματά σας να έχουν πολλαπλασιαστεί. Αν αυτός ο… πολλαπλασιασμός συνεχίζεται δυσανάλογα με την έκταση της γκαρσονιέρα σας, τότε έχει έρθει η ώρα της τάξης και της αφαίρεσης. Με άλλα λόγια, αποθηκεύστε ή απομακρύνετε τα αντικείμενα που είναι περιττά ή δε χρειάζεστε και φροντίστε να κρατάτε το σπίτι σας πάντα καθαρό και συγυρισμένο. Οι τακτοποιημένοι χώροι, άλλωστε, φαίνονται μεγαλύτεροι και πιο άνετοι στο μάτι.

Αλλάξτε τη διαρρύθμιση των επίπλων  Για να μεγαλώσετε, λοιπόν, το χώρο σας και να τον κάνετε να φαίνεται πιο άνετος κι ανοιχτός, δεν έχετε παρά να αλλάξετε τη διαρρύθμιση των επίπλων και των αντικειμένων στο χώρο. Για να γλιτώσετε την άσκοπη ταλαιπωρία, προτού ξεκινήσετε τις μεταφορές, φτιάξτε ένα σχεδιάγραμμα με το πού οραματίζεστε ότι μπορεί να μπει κάθε αντικείμενο. Καλό είναι να θυμάστε ότι τα μεγαλύτερα και πιο ογκώδη έπιπλα είναι καλύτερο να ακουμπούν σε κάποιον τοίχο. Τέλος, τολμήστε να παίξετε με την ιδέα της προοπτικής για να δώσετε αέρα στο χώρο σας.

Βάλτε συρόμενες πόρτες Όταν ένα σπίτι είναι πολύ μικρό, τότε οι εσωτερικές πόρτες θα πρέπει να αντικατασταθούν με συρόμενες. Μπορεί αυτή η αλλαγή να κοστίσει κάποια χρήματα, αλλά θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε χώρο που προηγουμένως δεν μπορούσατε.

Δημιουργική σκέψη είπαμε και παραπάνω και επαναλαμβάνουμε: οι τακτοποιημένοι χώροι στους οποίους κάθε αντικείμενο έχει τη θέση του τείνουν να μοιάζουν πολύ μεγαλύτεροι από ότι είναι στην πραγματικότητα. Κι επειδή η έκταση δεν είναι το δυνατό σημείο καμιάς γκαρσονιέρας, σας προτείνουμε να ενσωματώσετε τους αποθηκευτικούς χώρους στη διακόσμηση της. Πώς; Σκεφτείτε ψάθινα καλάθια, μπαούλα, vintage βαλίτσες, ραφιέρες ή όμορφα διακοσμητικά κουτιά.

Μην τα βρείτε σκούρα Μπορεί οι σκούρες αποχρώσεις να δίνουν βάθος στους μικρούς χώρους και να είναι σούπερ στιλάτες και  μοντέρνες, ωστόσο δεν ενδείκνυνται για… γκαρσονιέρες. Κι αυτό γιατί ενδέχεται να κάνουν πιο «κλειστό» και μουντό ένα ενιαίο και μικρό χώρο. Προτιμήστε, λοιπόν, ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις που θα φωτίσουν την γκαρσονιέρα σας.

Κοιτάξτε στον καθρέφτη Όχι, για να κάνετε την αυτοκριτική σας, αλλά για να βοηθήσετε την γκαρσονιέρα σας να… μεγαλώσει. Άλλωστε, ένας μεγάλος καθρέφτης είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να δώσετε βάθος σε ένα μικρό χώρο, ενώ θα τον ανανεώσει και θα του χαρίσει πιο δραματικό ύφος. Δεν σας αρέσουν οι ογκώδεις καθρέφτες; Δοκιμάστε τα έπιπλα με καθρέφτη ή –αντί για κάδρα– κρεμάστε πολλούς μικρούς καθρέφτες στον κεντρικό τοίχου του χώρου που θέλετε να μεγαλώσετε.

Αλλάξτε θέση στο κρεβάτι σας Το κρεβάτι είναι ένα έπιπλο που καταλαμβάνει τεράστιο χώρο σε ένα σπίτι που είναι από μόνο του υπερβολικά μικρό. Γιατί, λοιπόν, να μην βάλετε στο κρεβάτι σας ειδικό μηχανισμό ώστε να ανεβαίνει στο ταβάνι κάθε φορά που δεν το χρησιμοποιείτε (όλη την ημέρα δηλαδή ή όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας).

πηγή: spirossoulis.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Οικία & Διακόσμηση

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: