Connect
To Top

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της SEREXPO 2023 

H επίσημη έναρξη της SEREXPO 2023 πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα το απόγευμα της Παρασκευής 2023, στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ».

Τον αγιασμό του κορυφαίου επιχειρηματικού γεγονότος τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια της διοργάνωσης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία όλων στη SEREXPO και ευχαρίστησε πρωτίστως  τους 120 και πλέον εκθέτες που συμμετέχουν στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός του Νομού Σερρών.

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την αποψινή σας παρουσία. Για ακόμη μία χρονιά η SEREXPO έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο όσον αφορά στις εκατοντάδες συμμετέχουσες επιχειρήσεις, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά καθώς αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της διοργάνωσης.

Σε μια περίοδο που ο επιχειρηματικός κόσμος πλήττεται βάναυσα ,καθώς πριν προλάβει να ανασάνει από τις επιπτώσεις της πανδημίας έχει έρθει αντιμέτωπος με την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση και μια σειρά άλλων χρονιζόντων προβλημάτων, η SEREXPO έρχεται να λειτουργήσει ως μια τονωτική ένεση του επιχειρείν.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα πως η φετινή SEREXPO θα είναι καλύτερη και πιο ωφέλιμη από ποτέ και τα δείγματα των δύο πρώτων ημερών συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες εκθέτες, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Σερρών για την συνδιοργάνωση, τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών τομέας Μακεδονίας Θράκης που θέτουν την εκδήλωση υπό την αιγίδα τους , την ΚΕΕΕ, τους χορηγούς & όλους τους Υποστηρικτές της SEREXPO, όλες τις αρχές  και τους φορείς του τόπου που κάθε χρόνο είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας και φυσικά τους χιλιάδες επισκέπτες που θα περάσουν το κατώφλι της SEREXPO. Όλοι μαζί με συνεργασία, ομόνοια και σύμπνοια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα για τον τόπο μας. Με τις επιχειρήσεις μας πάντα σε πρώτο πλάνο».

Ο κ. Μαλλιαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις παράλληλες εκδηλώσεις της SEREXPO 2023 , όπως η Συνεδρίαση της Διευρυμένης Συνεδρίασης της ΚΕΕΕ , τα βραβεία επιχειρηματικότητας, η εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα καθώς οι εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη γαστρονομία.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος συνεχάρη το Επιμελητήριο Σερρών για την διοργάνωση και χαρακτήρισε ανάσα ελπίδας τη SEREXPO 2023,καλώντας όλους τους φορείς να αγωνίζονται με σύμπνοια για την ανάπτυξη του Νομού μας, έχοντας πάντα στο πλευρό τους την Εκκλησία.

Ο Υφυπουργός  Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης ευχαρίστησε θερμά το Επιμελητήριο για την πρόσκληση και τόνισε πως το Υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζει κάθε διοργάνωση που προωθεί το επιχειρείν αλλά και  κάθε νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία. Στόχος όπως είπε είναι να δίνονται κίνητρα και ευκαιρίες σε νέους επιχειρηματίες με έμφαση στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή , ενώ επισήμανε και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο Νομός Σερρών.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε τη διαχρονική στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια στο θεσμό της SEREXPO, o oποίος κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος. Τόνισε δε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι αρωγός αυτής της μεγάλης προσπάθειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, ο οποίος επισήμανε τη σπουδαιότητα του θεσμού της SEREXPO και την ανάγκη κάθε χρόνο να αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ Ιωάννης Μασούτης, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Σερρών για την μεγάλη διοργάνωση και επισήμανε την όρεξη , την αγάπη και το μεράκι που χαρακτηρίζουν την όλη προσπάθεια. Επίσης, τόνισε πως η ΚΕΕΕ είναι πάντα δίπλα στα Επιμελητήρια προκειμένου να προωθούνται σημαντικά ζητήματα του επιχειρείν.

Αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων ο ουρανός πάνω από το Επιχειρηματικό Κέντρο φωτίστηκε από δεκάδες πυροτεχνήματα ενώ η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Κώστας Μακεδόνας , Βασίλης Λέκκας, Λένα Αλκαίου και Άγγελος Θεοδωράκης μαζί με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Καραντίνη, πρόσφεραν μια μαγική βραδιά , ερμηνεύοντας τα αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : City Life

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: