Connect
To Top

Οι χρωματικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις πριν βάψεις το σπίτι σου!

Πότε βάφουμε τους τοίχους σε γήινες αποχρώσεις, πότε σε σκούρες και τι πρέπει να προσέχουμε;

Σίγουρα έχεις μπει σε πολλά όμορφα διακοσμημένα σπίτια! Ξέρεις τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Τα χρώματα! Ναι, πολύ καλά άκουσες, το χρώμα μπορεί να αναδείξει ένα δωμάτιο, να το φωτίσει και σε συνδυασμό φυσικά και με τα έπιπλα να το απογειώσει. Μπορεί ο κάθε interior designer να έχει το δικό του στυλ και αισθητική, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι καθολικοί κανόνες που τους ακολουθούν πιστά όλοι οι experts.

Βρες έμπνευση

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές στα social media με τις οποίες μπορείς να βγάλεις φωτογραφία το δωμάτιό σου και ανεβάζοντάς το σε κάποια από αυτές να βρεις αμέτρητους συνδυασμούς μέχρι να ανακαλύψεις αυτόν που θα σου ταιριάζει καλύτερα. Ο interior designer Christopher Howe επιμένει στο να μη μένουμε στις τάσεις και στα χρώματα που μπορεί να μας ανακοινώσει η Pantone, αλλά να επιλέγουμε αυτό που μας αρέσει και φυσικά τι ταιριάζει με τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα.

Διάλεξε το σωστό χρώμα

Η Susan Deliss (interior desinger) για να βρει το σωστό χρώμα για το κάθε δωμάτιο, δοκιμάζει τα χρώματα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Πολλοί άνθρωποι ζωγραφίζουν σε ένα σημείου του τοίχου και το παρατηρούν πως αντανακλά σε συνδυασμό με το φυσικό φως όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, κανένα χρώμα δεν είναι λάθος! Για να βρεις το κατάλληλο χρώμα για το χώρο σου θα σε βοηθήσει το εξής: Να δεις το χρώμα του τοίχου σου σαν φόντο και τα έπιπλα σου σαν έργα τέχνης.

Φυσικές αποχρώσεις

Οι γήινες και ουδέτερες αποχρώσεις δε σημαίνει ότι πάντα μεγαλώνουν το χώρο. Το λευκό χρώμα για παράδειγμα σε ένα δωμάτιο μπορεί να το κάνει να φαίνεται άτονο. Σε αντίθεση με τα έντονα, πλούσια χρώματα που με λίγο φυσικό φως θα γεμίσουν με ζωντάνια το χώρο. Αντίθετα, σε μικρά δωμάτια ένας λευκός τοίχος μπορεί να αντανακλά το φως προς τα επάνω δίνοντας την εντύπωση ενός ατέλειωτου τοίχου.

Όταν όμως δεν ξέρεις τι να βάλεις προτίμησε τους γήινους τόνους στους τοίχους, ειδικά αν τα έπιπλά σου είναι σκούρα. Να θυμάσαι ο ιδανικός συνδυασμός σε αυτή την περίπτωση είναι οι ξύλινες λεπτομέρειες.

Ροζ

Ναι, καλά διάβασες. Το ροζ είναι ένα απίστευτα κολακευτικό χρώμα που έχει τη δυνατότητα να αντανακλά όμορφα στο δέρμα των ανθρώπων και να αναδεικνύει το χρώμα στα μάγουλα και στα μάτια. Εάν επιλέξεις να βάψεις τον τοίχο σου ένα απαλό ροζ το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να βάψεις με λευκό την οροφή για να δημιουργήσει μία όμορφη και φωτεινή αντίθεση.

Σκούρα χρώματα

Εάν θέλεις να επιλέξεις σκούρα χρώματα για τους χώρους του σπιτιού σου, συνδύασέ τα με πλούσιες και βαθιές αποχρώσεις, δηλαδή όχι ένα σκέτο κόκκινο ή μαύρο. Επίσης, μη διστάσεις να παίξεις με λεπτομέρειες. Μπορείς για παράδειγμα να βάψεις με λίγο πιο σκούρα απόχρωση το γείσο της οροφής ή και να το επιχρυσώσεις. Η λεπτομέρεια θα είναι αυτή που θα κάνει και τη διαφορά.

Το χρώμα είναι το καλύτερο εργαλείο που έχεις στα χέρια σου. Πειραματίσου και μην κολλάς μόνο σε παλ αποχρώσεις. Τα χρώματα το μόνο που κάνουν είναι να σου φτιάχνουν τη διάθεση κάθε φορά που μπαίνεις μέσα στο σπίτι.

Πηγή:thenotebook.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Οικία & Διακόσμηση

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: