Connect
To Top

3 τρόποι για να κάνετε μπάνιο εύκολα και γρήγορα το κουνέλι σας

Πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε πως να διατηρείτε το κουνέλι σας καθαρό, κάνοντάς το μπάνιο.. Ευτυχώς, η γενική καθαριότητά του είναι εύκολη. Τα κουνέλια κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να διατηρούνται καθαρά και σπάνια χρειάζονται μπάνιο. Τα κουνέλια δεν είναι μεγάλοι οπαδοί του νερού και το τρίχωμά τους μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο, για να στεγνώσει εντελώς.

Ωστόσο, όταν το κουνέλι σας λερωθεί πολύ και δε μπορεί να καθαριστεί, είναι σημαντικό να το καθαρίσετε με τον λιγότερο επεμβατικό τρόπο. Το μπάνιο του κουνελιού σας σε αυτές τις περιπτώσεις θα το βοηθήσει να αποφύγει κοινές ασθένειες και λοιμώξεις που προκύπτουν από την ακατάλληλη υγιεινή.

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει βήμα προς βήμα τη διαδικασία καθαρισμού και θα σας δώσει χρήσιμα tips για κάθε τύπο μπάνιου. Ας ξεκινήσουμε!

Στεγνό καθάρισμα

Αν το κουνέλι σας είναι ελαφρώς βρώμικο – ίσως από λίγη σκόνη ή άχυρο στο τρίχωμά του – ένα στεγνό μπάνιο είναι η τέλεια λύση. Φροντίστε να προμηθευτείτε μια χτένα ή βούρτσα που είναι ειδικά φτιαγμένη για κουνέλια, καθώς έχουν πιο λεπτά δόντια από τις περισσότερες βούρτσες που είναι φτιαγμένες για σκύλους ή γάτες. Κάντε του μασάζ με αυτή απαλά, για να το καθαρίσετε.

Αν έχει λερωθεί με κάτι υγρό, αποφύγετε το νερό. Πασπαλίστε λίγο άμυλο καλαμποκιού στο υγρό σημείο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη χτένα του κουνελιού σας για να το βουρτσίσετε.

Καθαρισμός σημείων

Αν το κουνέλι σας είναι ιδιαίτερα βρώμικο ή μυρίζει, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό για να το περιποιηθείτε. Βυθίστε μια πετσέτα σε ζεστό νερό και ταμπονάρετε ελαφρά τις βρώμικες περιοχές του κουνελιού σας.

Το δέρμα των κουνελιών είναι πολύ ευαίσθητο και η γούνα τους χρειάζεται πολύ χρόνο για να στεγνώσει εντελώς – γι’ αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε την πλήρη διαβροχή μέχρι το δέρμα. Αντ’ αυτού, κρατήστε την υγρασία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του τριχώματός τους και χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι για να τα βοηθήσετε να στεγνώσουν.

Στην μπανιέρα

Εάν οι δύο προηγούμενες μέθοδοι δεν ήταν αποτελεσματικές για να καθαρίσει το κουνέλι σας, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε μπάνιο στον νεροχύτη ή στην μπανιέρα. Ενώ αυτό το είδος λουτρού μπορεί να είναι ο κανόνας για σκυλιά ή γάτες, θα πρέπει να είναι η τελευταία σας λύση για να βοηθήσετε το κουνέλι σας να καθαρίσει.

Γιατί; Τα κουνέλια διατηρούν συγκεκριμένη θερμοκρασία σώματος και μπορούν εύκολα να υποστούν υποθερμία αν βυθιστούν στο νερό. Επιπλέον, η παραμονή σε έστω και μικρή ποσότητα νερού μπορεί να προκαλέσει άγχος σε πολλά κουνέλια, με αποτέλεσμα να χτυπιούνται και ενδεχομένως να τραυματίζονται.

Για να κάνετε το μπάνιο σε νεροχύτη ή μπανιέρα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές:

  • Βρέξτε πλήρως μια πετσέτα με ζεστό νερό και τοποθετήστε την στον πυθμένα του νεροχύτη ή της μπανιέρας σας. Αυτό θα δώσει στο κουνέλι σας πρόσφυση και θα το βοηθήσει να παραμείνει ήρεμο.
  • Μην τρέχετε περισσότερο από μια ίντσα νερού και βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι απλώς ζεστό – όχι ζεστό ή κρύο.
  • Χρησιμοποιήστε μόνο σαμπουάν που είναι ειδικά φτιαγμένο για κουνέλια και μόνο την προβλεπόμενη ποσότητα.
  • Αποφύγετε το κεφάλι και τα αυτιά του κουνελιού, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Μετά το μπάνιο του, στεγνώστε πρώτα το κουνέλι σας με πετσέτα όσο το δυνατόν περισσότερο και, στη συνέχεια, στεγνώστε το τρίχωμά του με το πιστολάκι για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις χαμηλότερες ρυθμίσεις θερμότητας και ροής αέρα και κρατήστε το πιστολάκι μακριά από το πρόσωπο του κουνελιού σας. Δουλέψτε σε μικρές δόσεις, για να αποφύγετε την καταπόνηση του κουνελιού σας από την υπερβολική θέρμανση.

Πηγή:mypet.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Κατοικίδια

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: