Connect
To Top

Στήθος κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα κάπαρης

Ενδιαφέρουσα εκδοχή με ιδιαίτερη γεύση

Υλικά

  • 4 μισά στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο άνηθο
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. κάπαρη
  • 3 κ. σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αλατοπιπερώστε τα στήθη κοτόπουλου με αλάτι, άνηθο και σκόνη σκόρδου.

Βήμα 2

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα στήθη στο τηγάνι και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Γυρίζετε συχνά το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε 5 έως 7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το στήθος και εσωτερικά. τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 3

Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά και αυξήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία. Χτυπήστε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να μειωθεί σε σύσταση σάλτσας, περίπου 3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Ανακατέψτε την κάπαρη, περιχύστε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.

Πηγή:newsbeast.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Άρωμα Κουζίνας

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: