Connect
To Top

Καθαρισμός χαλιών: Τι πρέπει να προσέχετε αν έχετε κατοικίδια

Τα χαλιά είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού μας. Είναι απίστευτο πόσο πολύ αλλάζει η εικόνα κάθε δωματίου, όταν στρώνουμε σε αυτό ένα όμορφο χαλί με έντονα χρώματα ή μια φλοκάτη.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή αγαπάμε τα χαλιά μας, θέλουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο, έτσι ώστε να διατηρηθούν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σαν καινούρια. 

Για πολλούς, χαλιά και κατοικίδια είναι αταίριαστος συνδυασμός: ο ρυθμός φθοράς των χαλιών αυξάνεται, το ίδιο και η ανάγκη καθαρισμού τους. Τα κατοικίδια μπορεί να ουρήσουν πάνω στα χαλιά, αλλά ακόμα και το λίπος που αφήνει το δέρμα τους όταν τρίβονται πάνω αφήνει λεκέδες και άσχημη μυρωδιά. Παρόλα αυτά, αν και δεν υπάρχουν ειδικά κατασκευασμένα χαλιά για σκυλιά ή γάτες, μπορούμε να επιλέξουμε σοφά! 

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αναπόφευκτα θα πρέπει να σκεφτούμε με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει η σωστή φροντίδα του. Η φροντίδα ενός χαλιού περιλαμβάνει φυσικά τον καθαρισμό του, μιας και η σκόνη, τα ακάρεα και οι λεκέδες αποτελούν τους βασικότερους εχθρούς του. Όμως, υπάρχουν και πολλά ακόμα που μπορούν να γίνουν, για να διατηρηθεί το χαλί μας αναλλοίωτο.

Αρχικά είναι σημαντικό να επιλέξετε τα κατάλληλα χαλιά για το κατοικίδιο σας και το σπίτι σας. Υπάρχουν διάφορα είδη χαλιών ως προς τη συμπεριφορά τους απέναντι στις τρίχες των ζώων. Έτσι, υπάρχουν χαλιά στα οποία λόγω της υφής τους οι τρίχες προσκολλώνται πάνω τους και αφαιρούνται δύσκολα και άλλα χαλιά, τα οποία διαθέτουν ένα πέπλο προστασίας και οι τρίχες δεν μπλέκονται στο νήμα τους. 

Σίγουρα, δεν σας προτείνουμε τα χειροποίητα χαλιά, όμως μια εξαιρετική λύση είναι η αδιαβροχοποίηση των χαλιών, για να μην εισχωρήσουν πιθανοί λεκέδες στο εσωτερικό τους.

Τοπικός καθαρισμός

Ατυχήματα συμβαίνουν σε ένα σπίτι και ίσως είναι λίγο πιο συνηθισμένα αν έχετε κατοικίδιο, αν και κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο όταν το σκυλάκι είναι κουτάβι. Μπορείτε να βρείτε στα pet shops ειδικά τοπικά καθαριστικά για την περίπτωση που κάποιος λεκές στο χαλί χρειάζεται άμεσο καθαρισμό. Ωστόσο, προσέξτε, αφού αφαιρέσετε το λεκέ, να ξεβγάλετε με άφθονο νερό την περιοχή, γιατί μπορεί αυτά τα καθαριστικά να περιέχουν διαβρωτικές ουσίες για το χαλί σας.

Συχνότητα καθαρισμού

Ο καθαρισμός χαλιών οπωσδήποτε θα πρέπει να γίνεται συχνότερα σε σχέση με το αν δεν είχατε κατοικίδιο. Εκτός από την σκούπα και το τίναγμα των χαλιών που καλό είναι να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ο επαγγελματικός καθαρισμός του χαλιού σε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο ιδανικά πρέπει να πραγματοποιείται μία φορά το δίμηνο ή το τετράμηνο αντί για μία φορά το χρόνο.

Βιολογικός καθαρισμός

Τέλος, το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξετε είναι ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών. Απευθυνθείτε σε ταπητοκαθαριστήρια, τα οποία πλένουν τα χαλιά με οικολογικά απορρυπαντικά. Εκτός του ότι αυτή η πρακτική είναι επωφελής για το περιβάλλον αλλά και για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι απαραίτητη όταν έχετε ζωάκι στο σπίτι.

Τα κατάλοιπα που αφήνουν τα βαριά χημικά καθαριστικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα του σκύλου ή της γάτας, ενώ τα οργανικά απορρυπαντικά έχουν σχεδιαστεί εκτός των άλλων, για να είναι φιλικά προς τα κατοικίδια ζώα.

Πηγή:govastileto.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Κατοικίδια

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: