Connect
To Top

Πώς να αντιμετωπίσετε την απώλεια του σκύλου σας

Ένας σκύλος μπορεί να συμβολίζει πολλά πράγματα για τον καθένα από εμάς. Μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα παιδί. Μπορεί να αντικατοπτρίζει τον ιδανικό σύντροφο ή γονέα.

Μπορεί να γίνει η πηγή της άνευ όρων αγάπης, της σταθερότητας και της άνεσης, μας δίνει την αίσθηση ότι μας χρειάζεται ενώ μας αποδέχεται πάντα χωρίς να «κριτικάρει» τις αδυναμίες μας.

Σύμφωνα με έρευνες, παρατηρείται ότι τα συναισθήματα που βιώνει κάποιος μετά την απώλεια του σκύλου του, είναι συγκρίσιμα με εκείνα που βιώνει κάποιος μετά την απώλεια ενός στενού φίλου ή συγγενή.

Οι περισσότεροι που δεν έχουν δεθεί συναισθηματικά με έναν σκύλο δεν μπορούν να αντιληφθούν τον πόνο που δημιουργεί η απώλεια και το τεράστιο κενό.

Ο άνθρωπος που θρηνεί για την απώλεια του σκύλου του, αισθάνεται μια ποικιλία συναισθημάτων που περιλαμβάνουν σύγχυση και απογοήτευση. Αν ο άνθρωπος που πενθεί δεν μπορεί να εκφράσει ανοιχτά τον πόνο του επειδή φοβάται ότι οι άλλοι θα θεωρήσουν ανόητο ή υπερβολικά έντονο τον πόνο του, τότε είναι πολύ πιθανό να απομονωθεί. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι ο καθένας από μας χρειάζεται το δικό του χρόνο για να συνειδητοποιήσει και να πενθήσει την απώλεια.

Τι να κάνετε:

Το ταξίδι του πένθους δεν μπορεί να έχει ένα καθορισμένο μοτίβο ή να χωρίζετε σε στάδια. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, κατά την οποία θρηνείτε για την απώλειά σας, μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

Αναγνωρίστε την πραγματικότητα του θανάτου

Η αποδοχή της πλήρους πραγματικότητας της απώλειας σας μπορεί να πάρει εβδομάδες ή μήνες, αλλά θα έρθει σε μια κατάλληλη για εσάς στιγμή. Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας καθώς προετοιμάζεστε για μια “νέα ρουτίνα” μιας ζωής χωρίς το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Ακριβώς όπως χρειάστηκε χρόνος για να οικοδομήσετε τη σχέση με το κατοικίδιο ζώο σας, θα χρειαστεί χρόνος για να συνηθίσετε ότι δεν θα είναι πλέον εκεί.

Μην αποφεύγετε τον πόνο της απώλειας

Η εμπειρία αυτών των συναισθηματικών σκέψεων και αισθημάτων σχετικά με το θάνατο ενός κατοικίδιου ζώου είναι μια δύσκολη αλλά σημαντική ανάγκη. Ένα πιο υγιεινό το ταξίδι θλίψης, παίρνοντας το χρόνο σας για να δουλέψετε μέσα σας τα συναισθήματά σας, αντί να προσπαθείτε να τα απομακρύνετε ή να το αγνοήσετε.

Συνεχίστε τη σχέση σας μέσω αναμνήσεων

Οι αναμνήσεις σας επιτρέπουν στα κατοικίδια ζώα σας να συνεχίζουν να ζουν μέσα σας. Η αποδοχή αυτών των αναμνήσεων, είτε χαρούμενων και λυπητερών, μπορεί να είναι μια πολύ αργή και μερικές φορές οδυνηρή διαδικασία που συμβαίνει σε μικρά βήματα. Για παράδειγμα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε παλιές φωτογραφίες σας μαζί ή γράψτε ένα γράμμα στο κατοικίδιό σας, όπου θα ανακαλέσετε τον χρόνο που περάσατε μαζί.

Αναζητήστε για το νόημα

Όταν ένα κατοικίδιο πεθαίνει, είναι φυσικό να αμφισβητήσετε το νόημα και το σκοπό των κατοικίδιων ζώων στη ζωή σας. Η αντιμετώπιση και συμφιλίωση με αυτά τα ερωτήματα είναι μια ακόμη ανάγκη που πρέπει να συναντήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Κατανοήστε ότι είναι το ερώτημα και όχι η εύρεση συγκεκριμένων απαντήσεων, που είναι το σημαντικό στάδιο σ’ αυτό το ταξίδι.

Δεχτείτε υποστήριξη από άλλους

Χρειάζεστε την αγάπη και την υποστήριξη των άλλων επειδή ποτέ δεν θα “ξεπεράσετε” εντελώς τη θλίψη. Η συζήτηση ή η συνεύρεση με άλλους ιδιοκτήτες κατοικιδίων, που έχουν βιώσει το θάνατο ενός δικού τους, μπορεί να σας προσφέρει μεγάλη βοήθεια από άτομα που θα σας καταλαβαίνουν και θα έχουν περάσει όσα περνάτε τώρα εσείς.

Πηγή:govastileto.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Κατοικίδια

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: