Connect
To Top

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο

Γρήγορη πρόταση για ένα casual δείπνο

Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου (περίπου 700 γρ.)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. σησαμέλαιο, μοιρασμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 4 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο λευκό ρύζι
  • 3/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
  • 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 3 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, προσθέστε το στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει χρώμα και να μην είναι πλέον ροζ, 8 λεπτά ανά πλευρά.

Βήμα 2

Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, στη συνέχεια κόψτε το σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε το ρύζι και τον αρακά και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, 2 λεπτά.

Βήμα 4

Σπρώξτε το ρύζι στη μία πλευρά του τηγανιού και προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο στην άλλη πλευρά. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να μαγειρευτεί σχεδόν πλήρως.

Βήμα 5

Στη συνέχεια ανακατέψτε τα αυγά στο ρύζι. Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι με τη σάλτσα σόγιας και τα πράσινα κρεμμύδια και ανακατέψτε να συνδυαστούν καλά όλα τα υλικά.

Πηγή:newsbeast.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Άρωμα Κουζίνας

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: