Connect
To Top

Η θέση του Επιμελητηρίου για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων- επιστολή προς τον Δήμο Σερρών

Την αναγκαιότητα να επιλυθεί το θέμα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί πολλούς επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου ,που δραστηριοποιούνται επί της οδού και ζητούν επιτακτικά να βρεθεί μια οριστική λύση.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών στις 22 Φεβρουαρίου 2023, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα επί των παρόντων μελών, η επικαιροποίηση των προτάσεων του Επιμελητηρίου που υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες από το 2017 προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, όταν συζητείτο το θέμα της πεζοδρόμησης της Κ. Καραμανλή. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι: Μαλλιαράς Αθανάσιος, Πρόεδρος, Τενεκετζής Θωμάς, Α’ Αντιπρόεδρος, Ταΐρης Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας, Τσιαπάρα Ελένη, Οικονομική Επόπτρια, Μήχος Γεώργιος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Αγγλίδης Δημήτριος, Βαλής Μάριος, Γκόβρανου Φιλίτσα, Γούνας Γεώργιος, Κοτσαμπάς Σωτήριος, Παυλάκη Διαλεχτή, Πιένκος – Ματάκου Εύα, Τριανταφύλλου Διονύσιος και Τρούπης Χρήστος. Απόντες από τη συνεδρίαση ήταν οι: Καλαϊτζίδης Βασίλειος, Β’ Αντιπρόεδρος, Παπουτσής Ιωάννης, Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Δαρνάκα Αργυρή, Λεοντιάδης Ευθύμιος, Μαντζαρούδης Βασίλειος, Ματενόγλου Γρηγόριος και Μωραϊτίδης Μιχάλης.

Οι προτάσεις του Επιμελητηρίου  ως προς την οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι οι εξής:

  • να είναι ήπιας κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση καταστημάτων και κατοίκων
  • να μην είναι μόνο εμπορικός δρόμος αλλά να επιτρέπονται σ’ αυτόν όλες οι χρήσεις
  • να επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης και η χορήγηση άδειας νόμιμα
  • να επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε ευθεία γραμμή ώστε να μην παρακωλύουν την διάβαση πεζών, σύμφωνα και με το παράδειγμα άλλων πόλεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με μοντέλο αυστηρά ομοιόμορφο αρχιτεκτονικά, βάσει μελέτης.  Η πρότασή μας αυτή επιφέρει έσοδα τόσο για τους ιδιοκτήτες και τα καταστήματα όσο και για τον Δήμο.

Οι παραπάνω προτάσεις έχουν σταλεί με επιστολή στον Δήμο Σερρών, με την οποία το Επιμελητήριο ενημερώνει για την επικαιροποιημένη απόφασή του και ζητά τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα . Συγκεκριμένα αναφέρει :  «Επειδή όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η περίοδος που διάγει το επιχειρείν και πόσο αναγκαίο να βρίσκονται λύσεις για σοβαρά θέματα όπως το συγκεκριμένο, που επηρεάζουν τη λειτουργία πολλών καταστημάτων, ζητούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών να επανεξετάσει άμεσα το ζήτημα σε συνεδρίασή του, στην οποία ως Επιμελητήριο θα δώσουμε το «παρών», προκειμένου να γνωστοποιήσουμε σε όλους τις θέσεις μας.

Αναμένουμε σύντομα τις δικές σας ενέργειες».

Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 2, 62122 ΣΕΡΡΕΣ ΤΗΛ.23210 99710 FAX 23210 99740-99728 e-mail: eves@eves.grwww.eves.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : City Life

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: