Connect
To Top

Ο Τέλειος Τρόπος για να Πλύνετε και να Φύλαξετε τα Μάλλινα σαν Καινούργια

Το μαλλί είναι ένα υλικό που δεν χρειάζεται συχνά πλύσιμο. Έτσι, τα μάλλινα παλτό, σακάκια, πουλόβερ, δεν χρειάζονται να πλένονται τακτικά, ωστόσο 1-2 φορές τη σεζόν το πλύσιμο είναι απαραίτητο και σήμερα θα σας δείξουμε ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για να πλύνετε και να αποθηκεύσετε τα μάλλινά σας.

Γιατί δεν χρειάζονται τα μάλλινα συχνό πλύσιμο; Οι λόγοι που τα μάλλινα ρούχα δεν χρειάζονται συχνό πλύσιμο είναι δύο. Καταρχάς, το μαλλί περιέχει ένα ειδικό στρώμα γύρω από τις τρίχες του που απωθεί κάθε είδους βρομιά. Επίσης, το μαλλί έχει αντιστατική ιδιότητα που το βοηθάει να μην απορροφάει σκόνες και βρομιές. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να λερωθεί, αλλά πως είναι πιο δύσκολο να λερωθεί και να απορροφήσει λεκέδες από άλλα πιο ευαίσθητα υφάσματα.

Ακολουθώντας αυτά τα tips θα μπορείτε να διατηρήσετε τα μάλλινά σας σαν καινούρια για πολλά χρόνια.

Ειδική βούρτσα Υπάρχουν ειδικές βούρτσες στο εμπόριο που είναι κατάλληλες για μάλλινα ρούχα. Χρησιμοποιήστε τις τακτικά για να απομακρύνετε από τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας σκόνες και βρομιές που ίσως έχουν συσσωρευτεί. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις βούρτσες σε καταστήματα με είδη σπιτιού.

Τα περισσότερα μάλλινα ρούχα χρειάζονται μόνο λίγο μούλιασμα για να καθαρίσουν.

Πλύσιμο Το πλύσιμο των μάλλινων ρούχων θέλει προσοχή γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μαζέψουν ή να ξεχειλώσουν. Θα πρέπει λοιπόν να πλύνετε τα μάλλινά σας στο χέρι. Γεμίστε μια λεκάνη με κρύο (προς χλιαρό) νερό και προσθέστε απορρυπαντικό. Το κατάλληλο απορρυπαντικό για τα μάλλινα υφάσματα είναι το σαμπουάν του μωρού σας. Πιέστε τα μάλλινα ρούχα σας μέσα στη λεκάνη χωρίς όμως να τα τρίβετε. Αφήστε τα μέσα στη λεκάνη για 5 λεπτά και στη συνέχεια μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία με φρέσκο νερό αν κάποιος λεκές επιμένει.

Όταν πλένετε τα μάλλινά σας φροντίστε απλά να τα πιέζετε μέσα στο νερό χωρίς να τα τρίβετε.

Ξέπλυμα Μόλις τα μάλλινα ρούχα σας καθαρίσουν βγάλτε τα από τη λεκάνη, αδειάστε το νερό και ξαναγεμίστε με φρέσκο νερό. Εδώ θα πρέπει να προσέξετε το νερό που θα βάλετε να είναι στην ίδια θερμοκρασία με το νερό που είχατε βάλει προηγουμένως στη λεκάνη σας. Πιέστε τα μάλλινα ρούχα μέσα στο νερό για να διαλυθεί η σαπουνάδα. Επαναλάβετε εάν χρειαστεί και στο τέλος αδειάστε τη λεκάνη και πιέστε τα ρούχα για να φύγει το πολύ νερό.

Στέγνωμα Το στέγνωμα των μάλλινων ρούχων είναι επίσης πολύ σημαντική υπόθεση. Μην κρεμάτε ποτέ τα μάλλινα ρούχα σας ενώ είναι βρεγμένα. Απλώστε τα οριζοντίως στην απλώστρα (ιδανικά στην αρχή πάνω σε πετσέτες) για να στεγνώσουν χωρίς να ξεχειλώσουν. Αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο. Μπορεί να χρειαστούν έως και 2 μέρες για το στέγνωμα αλλά με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι πως τα ρούχα σας δεν θα χάσουν το σχήμα τους.

Μην στεγνώνετε τα μάλλινα απευθείας στον ήλιο για να διατηρήσετε “ζωντανό” το χρώμα τους για πολλά χρόνια.

Σίδερο Στο σιδέρωμα θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί. Ρυθμίστε το σίδερο στην κλίμακα των μάλλινων και χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε πανάκι (κατά πριτίμηση ελάχιστα νωπό). Γυρίστε το μάλλινο από τη μέσα πλευρά για να το σιδερώσετε και μην το σιδερώνετε κουνώντας το χέρι σας δεξιά και αριστερά (όπως κάνετε με άλλα ρούχα) αλλά απλά πιέζοντας σε διάφορα σημεία το ρούχο σας.

Αποθήκευση Πριν αποθηκεύσετε τα μάλλινά σας θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως είναι καθαρά και στεγνά. Βάλτε τα σε σακούλες αποθήκευσης ρούχων (κενού αέρος) και προσθέστε ναφθαλίνη. Προσέξτε να μην είναι σε άμεση επαφή η ναφθαλίνη με τα ρούχα σας.

Τοποθετήστε τα μάλλινα σε ειδικές τσάντες για φύλαξη ρούχων. Τα ρούχα πρέπει να είναι προστατευμένα αλλά και να “αναπνέουν”.

Προσοχή Μην κρεμάτε ποτέ τα μάλλινα σε κρεμάστρες γιατί ξεχειλώνουν πολύ εύκολα.

Έξτρα tips

  • Μην τρίβετε τα μάλλινα στο πλύσιμο γιατί χαλάνε.
  • Βγάλτε τοπικούς λεκέδες χρησιμοποιώντας λίγο ξίδι και στη συνέχεια πλένοντάς τα ρούχα σε κρύο νερό.
  • Μην στεγνώνετε ποτέ τα μάλλινα ρούχα σας απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ήλιου. Αν το κάνετε θα ξεθωριάσουν.

Πηγή:spirossoulis.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Tips

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: