Connect
To Top

Road trip στα Μετέωρα και τα ορεινά των Τρικάλων: Μια διαδρομή για όλες τις εποχές

Προορισμοί που προσφέρονται για να εξερευνήσετε με το αυτοκίνητο

Μια εκδρομή με το αυτοκίνητο είναι πάντα μια καλή ιδέα τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου. Η ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, με το καλό φαγητό και την αρχοντική ατμόσφαιρα και τα Μετέωρα, το «θαύμα» της φύσης με την θέα που κόβει την ανάσα, ήταν οι προορισμοί που μας χάρισαν μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία on the road πριν από λίγες εβδομάδες. Στις ταξιδιωτικές μας αποσκευές υπήρχε πολύς ενθουσιασμός για εξερεύνηση, διάθεση για γαστρονομικές εμπειρίες και επιθυμία για απόλυτη ηρεμία στη φύση και η Avis μας βοήθησε να τις «μεταφέρουμε» στον προορισμό μας. Η ενοικίαση του αυτοκινήτου μας έγινε διαδικτυακά και με υψηλό βαθμό ευκολίας!

Η Avis διαθέτει προς ενοικίαση μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων, κατάλληλη για κάθε είδους ταξιδιωτική ανάγκη. Για το ταξίδι μας, κλείσαμε ένα ευρύχωρο SUV, το οποίο μάλιστα είχε και ιδιαίτερα οικονομική κατανάλωση. Παραλάβαμε το αυτοκίνητο την ώρα και στο σημείο που είχαμε συμφωνήσει κι έτσι βρεθήκαμε στην πόλη των Τρικάλων, απολαμβάνοντας μια άνετη διαδρομή.

Φτάνοντας στα Τρίκαλα

Τρίκαλα, μια πόλη-πρότυπο. Τα Τρίκαλα έχουν καταφέρει να αναδείξουν το ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν τους έχοντας ταυτόχρονα στραμμένα το βλέμμα τους στο μέλλον. Απολαύσαμε το πεζοδρομημένο κέντρο, τους πεντακάθαρους δρόμους και την ηρεμία της φύσης και περπατήσαμε στην ιστορική συνοικία Βαρούσι, η οποία έως και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα ήταν η γειτονιά στην οποία ζούσαν οι ευπορότεροι κάτοικοι της πόλης και οι οποίοι από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα έχτισαν τα διώροφα αρχοντικά που ξεχωρίζουν ακόμα και σήμερα.

Περπατώντας στα στενά δρομάκια για τα οποία έχει συνθέσει μουσική ο Βασίλης Τσιτσάνης, θαυμάζουμε την αρχιτεκτονική τους. Ένα από τα σύμβολα της πόλης είναι και ο περίφημος Πύργος του Ρολογιού που τραβά κατευθείαν το βλέμμα μας.

Στα Μετέωρα

Θα μπορούσαμε να μείνουμε αρκετές ημέρες στα Τρίκαλα αλλά βασικός προορισμός του ταξιδιού μας ήταν τα Μετέωρα και το ορεινό κομμάτι των Τρικάλων. Έτσι αφήνουμε τα Τρίκαλα και σε λιγότερο από μισή ώρα, βρισκόμαστε στην Καλαμπάκα. Εδώ θα απολαύσουμε τον καφέ και το δείπνο μας κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, τους οποίους θα δούμε από κοντά την επόμενη ημέρα.

Πώς φτιάχτηκε αυτό το εκπληκτικό σύμπλεγμα

Τα Μετέωρα είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι η Φύση μπορεί να είναι ο πιο δημιουργικός αρχιτέκτονας. Η επιστημονική εξήγηση αναφέρει ότι οι βραχώδεις σχηματισμοί δημιουργήθηκαν πριν περίπου 30 εκατομμύρια χρόνια όταν ο θεσσαλικός κάμπος ήταν θάλασσα. Τα ισχυρά ρεύματα δημιούργησαν τους μεγάλους σχηματισμούς πετρωμάτων και ιζημάτων μέσα στο νερό ενώ στη συνέχεια, εξαιτίας σεισμικής δραστηριότητας, η θάλασσα έγινε στεριά και οι βράχοι έγιναν ορατοί. Η σημερινή μορφή τους προέκυψε μετά από εκατομμύρια χρόνια διαβρώσεων και μεταβολών εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Στεκόμαστε περισσότερο στα επιστημονικά στοιχεία γιατί το δέος που σου δημιουργούν αυτά τα εντυπωσιακά βράχια στα οποία φωλιάζει η δεύτερη μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία μετά το Άγιο Όρος (έξι μοναστήρια είναι επισκέψιμα) ξεπερνά τις λογοτεχνικές μας δυνατότητες για να περιγραφεί όπως του αξίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Μετέωρα έχουν κηρυχθεί «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας».

Στην πέτροχτιστη Ελάτη

Μετά από μια επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα, επιλέξαμε για τον δρόμο της επιστροφής έναν άλλον δρόμο, δυσκολότερο στην οδήγηση. Η εμπειρία της, χάρη στην ενοικίαση αυτοκινήτου από την Avis, δεν ήταν κουραστική. Σε απόσταση μιας ώρας από τα Μετέωρα, βρίσκεται η Ελάτη, ένα πανέμορφο πέτρινο χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 950 μέτρων ανάμεσα σε δάση από έλατα το μάλιστα αποκαλείται «Ελβετία της Ελλάδας».

Η παράδοση στην Ελάτη είναι πανταχού παρούσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε Σάββατο, στην Ελάτη υπάρχει λαϊκή αγορά, με πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά και προϊόντα που δύσκολα βρίσκει κανείς αλλού.

Τον χειμώνα, ένας λόγος που προσελκύει τους επισκέπτες είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου, όμως, και το φθινόπωρο η περιοχή είναι υπέροχη και προσφέρεται για όμορφες πεζοδρομικές και αυτοκινητιστικές διαδρομές ανάμεσα στα έλατα και δίπλα σε γάργαρα νερά. Σημειωτέον ότι, αν είστε φίλοι της αναρρίχησης, σε απόσταση 15 λεπτών από την Ελάτη στη θέση Κόκκινος Βράχος υπάρχει οργανωμένο αναρριχητικό πεδίο με 7 διαδρομές διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας.

Η ώρα της επιστροφής

επιστροφή στην Αθήνα έγινε άνετα, χάρη στην έξυπνη επιλογή να νοικιάσουμε αυτοκίνητο, αλλά αργά και νωχελικά με όσο περισσότερες στάσεις γινόταν για να θαυμάσουμε τα όμορφα τοπία. Το βέβαιο είναι ότι προτείνουμε σε οποιονδήποτε να κάνει αυτή την εκδρομή, ειδικά σε όποιον του αρέσει η οδήγηση. Γιατί στα Μετέωρα και στα ορεινά των Τρίκαλων το ταξίδι και η διαδρομή είναι το «κύριο πιάτο», ο προορισμός, το κατάλυμα, το φαγητό, λειτουργούν μάλλον συνοδευτικά.

Πηγή:travel.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Προορισμοί

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: