Connect
To Top

Η Διακόσμηση Τοίχου που θα Ερωτευτείτε!

Ακολουθούν πέντε εκπληκτικές προτάσεις επίτοιχης διακόσμησης για να την κάνετε σωστά ως «World Citizen».

Η αλήθεια είναι πως ο όρος world citizen επιδέχεται πολλές και μερικές φορές αντιφατικές ερμηνείες και αναλύσεις. Εδώ όμως μην περιμένετε να σας κάνουμε κοινωνιολογική ανάλυση του όρου. Σκοπός μας είναι να σας δείξουμε πέντε εναλλακτικές προσεγγίσεις μιας μόνο θεματολογικής ενότητας για τη διακόσμηση του τοίχου.

Η υιοθέτηση του παγκόσμιου χάρτη, χωρίς φυσικά λεπτομερή καταγραφή, στη διακόσμηση είναι μια εκπληκτική ιδέα που βρίσκει απήχηση σε πολλές χώρες του κόσμου και κυρίως της Ευρώπης. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να γίνει, ωστόσο, εμείς επιλέξαμε μερικές εξαιρετικές αποδώσεις του και σας τις παραθέτουμε παρακάτω.

Πολυτμηματική Η διάσπαση του παγκόσμιου χάρτη μπορεί να γίνει σε πολλά, μικρότερα και μεγαλύτερα, κομμάτια κορνιζών με ανόμοιο σχήμα μεταξύ τους που η ένωση των τμημάτων τους θα παρουσιάζει μια συνολική απόδοση του χάρτη.

Ένας χάρτης αποτελούμενος από πολλές και ανόμοιες μεταξύ τους, βάσει σχήματος και μεγέθους, κορνίζες μπορεί να αποτελέσει το κεντρικό θέμα ενός τοίχου του καθιστικού σας.

Σημείωση: Για να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να προμηθευτείτε ξύλινα τελάρα με λευκό καμβά και έχοντας φτιάξει το περίγραμμα του παγκόσμιου χάρτη να επιχρωματίσετε το σχέδιο που φτιάξατε. Τα υλικά θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζωγραφικής.

Ανεξάρτητη Μια κατασκευή από ξύλο όπου θα παρουσιάζει τη μορφή του παγκόσμιου χάρτη μπορεί να τοποθετηθεί ανεξάρτητη πάνω σε μια επιφάνεια τοίχου και να αποτελέσει μια εκκεντρική αλλά ταυτόχρονα δυναμική απόδοση του χάρτη.

Σε μια μοντέρνα κουζίνα μια ανεξάρτητη κατασκευή του παγκόσμιου χάρτη από ξύλο μπορεί να κοσμεί με εξαιρετικό τρόπο τον τοίχο αυτής.

Σημείωση: Για να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο μπορείτε σε MDF σανίδες να σχηματίσετε το περίγραμμα του παγκόσμιου χάρτη και με τη βοήθεια μιας σέγας να απομονώσετε τα κομμάτια. Τα υλικά θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη ξυλείας και ξυλουργικού εξοπλισμού.

Ιστός Μια ιδιαίτερα οικονομική και εύκολη προσέγγιση, για όσους οι κατασκευές και οι τρύπες στους τοίχους  είναι αδιανόητη υπόθεση είναι αυτή της δημιουργίας του παγκόσμιου χάρτη με διακοσμητικές ταινίες υπό τη μορφή ιστού. Το σχέδιο θα είναι εξίσου εντυπωσιακό

Στο υπνοδωμάτιο ή ακόμη και σε χώρους όπου ο όγκος πρέπει να αποφεύγεται η δημιουργία του παγκόσμιου χάρτη με διακοσμητικές ταινίες ενδείκνυται.

Σημείωση: Για να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο θα χρειαστεί απλά να δημιουργήσετε το περίγραμμα του χάρτη κάνοντας μικρές κουκκίδες σε καίρια σημαία και στη συνέχει να ενώσετε τις κουκκίδες, όπως στο σταυρόλεξο, με τη βοήθεια διακοσμητικών ταινιών. Διακοσμητικές ταινίες μπορείτε να βρείτε σε βιβλιοπωλεία.

Ενσωμάτωση Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος ή περιττός όγκος στους τοίχους κρίνεται απαγορευτικός τότε η ενσωμάτωση του παγκόσμιου χάρτη στην επιφάνεια του τοίχου είναι η κατάλληλη επιλογή.

Η χρήση έτοιμων αυτοκόλλητων σχεδίων του παγκόσμιου χάρτη μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια τοίχου και σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού.

Σημείωση: Αντίστοιχα με της εικόνας αυτοκόλλητα μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα βιβλιοπωλεία και σε καταστήματα με αυτοκόλλητες ταπετσαρίες. Οι διαστάσεις ωστόσο ποικίλουν κι έτσι μπορείτε να διαλέξετε αυτή που αναλογεί στους χώρους σας.

Πολιτικός Κάνοντας τη διαφορά έναντι των υπολοίπων η συνολική επένδυση ενός ολόκληρου τοίχου με ταπετσαρία του πολιτικού όμως, αυτή τη φορά, παγκόσμιου χάρτη μπορεί να φέρει εκπληκτικά όμορφα και πρωτότυπα αποτελέσματα.

Μια εντυπωσιακή προσέγγιση είναι η επένδυση ολόκληρης της επιφάνειας του τοίχου με ταπετσαρία που θα απεικονίζει τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη.

Σημείωση: Μέσα από ποικίλα χρωμάτων που διατίθενται οι ταπετσαρίες με πολιτικούς χάρτες μπορείτε να επιλέξετε τις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο δικός σας χώρο. Ταπετσαρίες μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα διάθεσης ταπετσαριών και να προμηθευτείτε μια ανάλογη των διαστάσεων του χώρου σας.

Όποια προσέγγιση κι αν αποτελέσει η επιλογή για το δικό σας τοίχο το βέβαιο είναι πως θα το έχετε κάνει σωστά ως World Citizen!

Πηγή:spirossoulis.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Οικία & Διακόσμηση

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: