Connect
To Top

Ευγνωμοσύνη: Όταν την έχουμε μας το ανταποδίδει

Το κλειδί για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ζωής σας είναι να νιώθετε ευγνωμοσύνη. Δείτε το πώς και το γιατί.

Σας έχει συμβεί να θέλετε να φέρετε καλύτερα αποτελέσματα στη ζωή σας και να μην τα καταφέρνετε; Μήπως κάποιες στιγμές αισθάνεστε πώς ό,τι κι αν κάνετε είναι μάταιο; Μήπως ακόμα πιστεύετε ότι έχετε βαλτώσει στην καθημερινότητά σας, αισθάνεστε έντονο στρες και άγχος; Ε, λοιπόν, τα νέα είναι υπέροχα και θα σας γεμίσουν αισιοδοξία. Θα σας βοηθήσουν να μπείτε στη δράση και να φέρετε στη ζωή σας τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχει μια εκπληκτική πρακτική που εάν αποφασίσετε να την εφαρμόσετε συστηματικά και με συνέπεια τότε θα δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Πρόκειται για την πρακτική της ευγνωμοσύνης, μια πρακτική απλή και εύκολη που εφαρμόζεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Τι σημαίνει ευγνωμοσύνη αλήθεια;

Πρακτικά σημαίνει καθημερινά να είμαι συνειδητός σε όλα τα καλά που έχω στη ζωή μου, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο, και να λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Σε ποιον εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου;

Μπορείτε να την εκφράσετε εκεί που εσείς αισθάνεστε άνετα, στον Θεό, στο Σύμπαν ακόμα και στον ίδιο σας τον εαυτό. Δεν έχει σημασία το πού θα την εκφράσετε αλλά το να το κάνετε συνειδητά. Οτιδήποτε διαθέτουμε στο παρόν μας είναι μέγιστης σημασίας και τις περισσότερες φορές κατανοούμε την αξία του όταν το χάσουμε από τη ζωή μας, και επειδή τίποτα δεν είναι δεδομένο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να βλέπουμε την αξία αυτή στο τώρα μας.

Η πρακτική της ευγνωμοσύνης είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσουμε αισθητά τα επίπεδα του στρες που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας εξαιτίας της λανθασμένης μας εστίασης. Μαθαίνουμε να εστιάζουμε σε αυτά που μας κάνουν καλό σήμερα και επιτρέπουμε στην ευγνωμοσύνη να μας τροφοδοτήσει με τα ευεργετικά της οφέλη.

Εάν λοιπόν αισθάνεστε ότι αξίζετε μια καλύτερη ζωή, τότε η πρακτική ευγνωμοσύνης είναι η αρχή για να τη δημιουργήσετε και το πιο ωραίο είναι ότι η ευγνωμοσύνη δεν θέλει ούτε ιδιαίτερα πολύ χρόνο να αφιερώσετε ούτε έχει βαθμό δυσκολίας όσο περνάει ο καιρός, ίσα-ίσα γίνεται όλο και πιο εύκολη διαδικασία ημέρα με την ημέρα.

Λίστα ευγνωμοσύνης

Πάρτε ένα σημειωματάριο ή αναζητήστε ένα Journal στα βιβλιοπωλεία και ξεκινήστε να γράφετε όλα αυτά τα οποία είναι σημαντικά στη ζωή σας σήμερα. Πώς θα καταλάβετε τα σημαντικά; Ρωτήστε τον εαυτό σας: Πώς θα ήταν η ζωή μου εάν αύριο μου έλειπε π.χ. το αμάξι μου; Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου εάν αύριο ξυπνούσα και δεν είχα στέγη και πόσο σημαντικό αλήθεια είναι ότι ξύπνησα και μπορώ να ζήσω ακόμα μία ημέρα;

Κάποιοι άνθρωποι ίσως δεν τα κατάφεραν σήμερα. Γράψτε για τα πιο απλά μέχρι τα πιο σημαντικά για τα χέρια και τα πόδια σας, για τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή σας, για τα χρήματά σας (όσα κι αν είναι), για το WiFi που έχετε και μπορείτε και συνδέεστε αλλά και για την ικανότητά σας να μπορείτε να συνομιλείτε. Οι λίστες ευγνωμοσύνης είναι ατελείωτες και το μαγικό είναι πως πάντα έχετε κάτι ακόμα να συμπληρώσετε.

Η λίστα είναι προσωπική και διαφορετική για τον καθένα αλλά όλες οι λίστες είναι εξίσου ίσες και σημαντικές. Αλλωστε δεν χωράει ανταγωνισμός στην ευγνωμοσύνη.

Πώς να το κάνετε

Ξεκινήστε να αφιερώνετε 5 λεπτά την ημέρα σε αυτή την απλή πρακτική καταγραφής και δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο. Θα διαπιστώσετε ότι σας επηρεάζουν θετικά καθώς καθημερινά λειτουργείτε πλέον από θέση πληρότητας και όχι από θέση έλλειψης.

Μπορείτε να κρατήσετε ένα πλάνο 90 ημερών για την πρακτική σας, μετά τις 90 ημέρες θα είναι πια τρόπος ζωής και θα έχει ενσωματωθεί πλήρως στις καθημερινές σας ρουτίνες. Για να μπορέσετε να λάβετε περισσότερα χρειάζεται να απολαμβάνετε πρώτα όλα όσα ήδη έχετε, που πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να διαχειριστείτε ακόμα περισσότερα.

Ξεκινήστε σήμερα με γεμάτη καρδιά και δείτε τη ζωή σας να βελτιώνεται.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κυρία Χριστίνα Πίκουλα, Human Connection Specialist, Motivational Speaker.

Πηγή:vita.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: