Connect
To Top

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένα γλυπτό φτιαγμένο από 350 δέντρα, για τον πλατινένιο Ιωβηλαίο

Ένα πρωτότυπο γλυπτό σχεδιασμένο από το Heatherwick Studio, φτιαγμένο δε από 350 διαφορετικά δέντρα, στήθηκε έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνo για να γιορτάσει το πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας.

Εχοντας σχήμα γιγάντιου δέντρου, το συγκεκριμένο γλυπτό ύψους 21 μέτρων, σχεδιάστηκε από το στούντιο του Thomas Heatherwick για να επικεντρώσει την προσοχή του κόσμου σε μια εκστρατεία δενδροφύτευσης με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων της βασιλείας της ηγέτιδας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το δημιούργημα παρουσιάστηκε επίσημα στις 2 Ιουνίου 2022, ως ένα τμήμα των εορτασμών του Σαββατοκύριακου, για το Platinum Jubilee της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν το γλυπτό, σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένο, έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που είναι παραδοσιακά η επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στο Λονδίνο. Απομένει μόνο το τελευταίο τμήμα του γλυπτού που θα εγκατασταθεί στην κορυφή της μορφής που προσομοιάζει με αληθινό δέντρο, σύντομα.

Η φόρμα με την μορφή δέντρου που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Millimetre με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, θα υποστηρίξει άλλα 350 ζωντανά δέντρα στα χαλύβδινα κλαδιά, δίνοντας έτσι στο ‘δέντρο’ αυτό, το αυτονόητο όνομα ‘Tree of Trees’.

Η ευφάνταστη κατασκευή διαθέτει μια κεντρική δομή από χάλυβα που περιβάλλεται από στοιβαγμένους, χαλύβδινους επίσης σωλήνες, που συστρέφονται ώστε να σχηματίσουν τον κορμό ενός δέντρου και μετά, εκτείνονται για να σχηματίσουν τα κλαδιά στα ανώτερα επίπεδα.

Σε αυτά τα κλαδιά θα στηρίζονται 350 φυσικά δέντρα διαφορετικών τύπων που θα προέρχονται από όλη τη Βρετανία. Τα δέντρα τοποθετήθηκαν σε γλάστρες αλουμινίου και συντηρήθηκαν με χρήση ενσωματωμένου συστήματος άρδευσης κατά τη διάρκεια της όλης εγκατάστασης που κράτησε δύο εβδομάδες. Μετά τους εορτασμούς του πλατινένιου Ιωβηλαίου, η δομή θα αποσυναρμολογηθεί και τα επιμέρους δέντρα θα επιστραφούν για αποθήκευση, πριν παραχωρηθούν σε κοινοτικές ομάδες σε όλη τη χώρα προς φύτευση τον προσεχή Οκτώβριο.

Το ‘Tree of Trees’ σχεδιάστηκε ειδικά για να έλξει το δημόσιο ενδιαφέρον σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δενδροφύτευσης που ονομάζεται Queen’s Green Canopy και το οποίο προσδοκά να ενθαρρύνει τη δενδροφύτευση, με αφορμή τον εορτασμό του Ιωβηλαίου. Από τον περασμένο Οκτώβριο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει αποδόσει πάνω από ένα εκατομμύριο καινούργια δέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Heatherwick Studio είναι ένα στούντιο καινοτόμου αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού με έδρα το Λονδίνο.

Προηγουμένως, το στούντιο αυτό είχε ενσωματώσει πολλά δέντρα και φυτά σε διαφορα κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου 1.000 δέντρων στη Σαγκάη που ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα, του κέντρου Maggie’s Center στο Λιντς και ενός ουρανοξύστη στη Σιγκαπούρη με μπαλκόνια που κυριολεκτικά ξεχειλίζουν από πράσινο και ποικίλα φυτά.

Για το Λονδίνο, η εταιρεία Heatherwick είχε προτείνει στο παρελθόν τη δημιουργία μιας γέφυρας καλυμμένης με δέντρα στον ποταμό Τάμεση, η οποία θα ονομαζόταν ‘Γέφυρα του Κήπου’. Όμως μετά από πολλές τεχνικής φύσεως έρευνες, το έργο αυτό εγκαταλείφτηκε το 2017.

Πηγή:instyle.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Πρόσωπα

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: