Connect
To Top

Demy: Ένα λαμπερό πλάσμα που δίνει το δικό του φως στον κόσμο της μουσικής

Το τραγούδι ήταν πάντα η εσωτερική της ανάγκη, και η επιτυχημένη της πορεία το επιβεβαιώνει.

Tο ραντεβού μας ήταν στο Royal Bowling, έναν χώρο γεμάτο χρώματα, δεκάδες διαδρόμους bowling, πινγκ πονγκ, πίστα roller skate και ηλεκτρονικά και επιτραπέζια παιχνίδια που σε βάζουν αυτόματα σε ένα mood άκρως παιχνιδιάρικο και φρέσκο. Αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που εκπέμπει και η όμορφη και ταλαντούχα Demy, η οποία με το χαμόγελο και την εντυπωσιακή της εμφάνιση φώτισε κάθε στιγμή της συνάντησής μας. Η διάθεσή της για μια φωτογράφιση με ποπ χαρακτήρα την έκανε να απολαύσει όχι μόνο τα κλικ αλλά και τα vibes του χώρου.

Είσαι πλέον δέκα χρόνια στον χώρο της μουσικής και έχεις αποσπάσει πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις. Πόσο έχει αλλάξει επαγγελματικά η Demy μέσα σε αυτά τα χρόνια;

Αναπόφευκτα πολύ! Πάντα ήξερα τι ήθελα, αλλά νομίζω ότι πια το ζητάω πιο εύκολα. Επίσης, έχω μάθει να ακούω το ένστικτό μου και να το εμπιστεύομαι, να λέω τα «όχι» που νιώθω ότι πρέπει να πω. Είναι αλλαγές που ήρθαν αργά, σταθερά και με μεγάλη προσπάθεια αυτοβελτίωσης από εμένα και άλλες που ήρθαν φυσικά με το πέρασμα του χρόνου.

Πόσο δύσκολο είναι στην Ελλάδα για έναν νέο άνθρωπο με συγκεκριμένο ακαδημαϊκό υπόβαθρο να επιλέξει τελικά να ασχοληθεί με κάτι που αληθινά αγαπάει;

Αν αγαπάς κάτι πολύ και πραγματικά θες να το κάνεις, δεν είναι τίποτα ακατόρθωτο. Δυσκολίες υπάρχουν σε όλους τους χώρους, τίποτα δεν είναι εύκολο αν θέλεις να εξελίσσεσαι και να κάνεις πράγματα. Στη δική μου περίπτωση, από μικρή είχα φανταστεί αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων, ήθελα δηλαδή να σπουδάσω Νομική και παράλληλα να κυνηγήσω το όνειρό μου, που ήταν το τραγούδι. Δεν ήρθαν τυχαία έτσι τα πράγματα, αλλά με πολλή προσπάθεια.

Είσαι μια νέα, όμορφη και ταλαντούχα καλλιτέχνις. Αυτός ο συνδυασμός υπήρξε ποτέ εμπόδιο στη μέχρι τώρα πορεία σου;

Καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς με το «εμπόδιο». Το «νέα» σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύεται από μια δυσκολία να σε πάρουν στα σοβαρά, πρέπει να προσπαθείς διπλά να αποδείξεις τα πάντα –ακριβώς επειδή είσαι νέος–, ακόμα και να πείσεις για το τι θες εσύ να κάνεις. Πάντα υπάρχουν οι «παλιοί» που ξέρουν καλύτερα από σένα. Αν βάλεις σε αυτό και το «γυναίκα καλλιτέχνις», σίγουρα το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Και ως γυναίκες κουραζόμαστε διπλά να πείσουμε για το όραμά μας, τα θέλω μας, τις απόψεις μας.

Πρόσφατα κυκλοφόρησες το single σου Apothimena, μαζί με τον JiMBo. Μίλησέ μας για αυτήν τη νέα σου δουλειά.

Είναι ένα τραγούδι που λάτρεψα από το πρώτο άκουσμα και κυκλοφορεί από τη δισκογραφική μου οικογένεια, την Panik Records. Ο JiMBo και ο Chris Karr μού το έστειλαν ως πρόταση για να το τραγουδήσω και με χαρά τούς πρότεινα να το κάνουμε μαζί. Ηθελα να ακουστεί και η φωνή του JiMBo, που είναι καταπληκτική, και το κομμάτι τού πάει τόσο πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενη για την αγάπη που έχει δείξει ο κόσμος στο τραγούδι αυτό – το music video μπήκε στα top trends του YouTube και το τραγούδι στις πρώτες θέσεις με τα πιο viral κομμάτια στο ελληνικό Spotify.

Περνά από το μυαλό σου να συμμετάσχεις ξανά σε ένα μιούζικαλ ή σε ένα μουσικό talent show;

Φυσικά. Το μιούζικαλ ήταν κάτι που έκανα επί πολλά χρόνια παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές μου. Υπήρξε ένα σημείο όπου κουράστηκα πολύ. Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα όμως από το θέατρο, μπορώ να πω ότι μου έχει λείψει. Όλα αυτά είναι κοντά σε αυτό που κάνω, είναι μουσικά projects και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις φυσικά και θα τα ξαναέκανα.

Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείς τη δημοτικότητά σου, ειδικά όταν πρέπει να προστατεύσεις από τα φώτα της δημοσιότητας και την προσωπική σου ζωή;

Όχι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαντάζεται κανείς. Σίγουρα η δημοσιότητα είναι μέρος της δουλειάς, αλλά είναι στο χέρι του καθενός να αποφασίσει πόσο θα εκθέτει την προσωπική του ζωή. Τελικά, νομίζω ότι όσο πιο χαλαρός είσαι, τόσο λιγότερο buzz δημιουργείται γύρω από αυτό.

Aν σου ζητούσαν να εκπροσωπήσεις ξανά τη χώρα μας στη Eurovision θα το έκανες;

Φυσικά! Υπήρξε τεράστια τιμή για μένα και μια μοναδική εμπειρία. Θεωρώ ότι αξίζει να ζήσουν αυτή την εμπειρία κι άλλοι καλλιτέχνες, έστω από μια φορά, αλλά αν μου δινόταν η ευκαιρία φυσικά και θα το ξαναέκανα, έχοντας πάρει και πολύ σημαντικά μαθήματα από την πρώτη μου εμπειρία.

Ο χώρος της μουσικής είναι αυτός στον οποίο σε φαντάζεσαι σε 20 χρόνια από τώρα ή μπορεί να σε δούμε να ασχολείσαι με κάτι άλλο επαγγελματικά;

Σίγουρα με φαντάζομαι στον χώρο της μουσικής, που είναι το πάθος και το όνειρό μου, αλλά παράλληλα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που ονειρεύομαι να κάνω, τα οποία έχουν το στοιχείο της δημιουργίας μέσα.

Τι ρόλο παίζουν τα social media αλλά και γενικότερα το διαδίκτυο στον χώρο σας; Προωθούν ή βλάπτουν το έργο σας τελικά;

Δεν θα έλεγα ότι το βλάπτουν. Είναι μια νέα πραγματικότητα, ένας νέος τρόπος προώθησης και αναπαραγωγής της δουλειάς μας που αντικαθιστά παλιότερους. Αν και κάποιες φορές με τρομάζει, μπορώ να πω ότι γενικά μου αρέσει η αμεσότητα που έχει. Αν χρησιμοποιείται σωστά, μπορείς να γνωρίζεις την αληθινή όψη των ανθρώπων που ακολουθείς και θαυμάζεις και όχι μια στιλιζαρισμένη, ψεύτικη εκδοχή.

Ασχολείσαι κυρίως με την ποπ μουσική. Μπορεί ωστόσο να σε δούμε κάποια στιγμή να ερμηνεύεις λαϊκά κομμάτια;

Έχω σταματήσει να λέω «όχι, ποτέ» γιατί κατάλαβα μεγαλώνοντας πόσο εξελίσσομαι και αλλάζω εγώ η ίδια και τα θέλω μου. Προς το παρόν δεν είναι κάτι που μοιάζει κοντινό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τελικά! Εξάλλου, το λαϊκό τραγούδι έχει πολλές όψεις και κάποια καλά λαϊκά τραγούδια ήδη απολαμβάνω να τα τραγουδάω και μόνη μου αλλά και στα live μου.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ «τι κάνω τώρα», ποιο είναι το επόμενο βήμα στην προσωπική ζωή αλλά και στη μουσική;

Στην προσωπική μου ζωή δεν θυμάμαι πότε το αναρωτήθηκα τελευταία φορά, γιατί είναι πολλά χρόνια που είμαι καλά με τον άνθρωπό μου. Στην επαγγελματική μου ζωή, όμως, πολλές φορές, δεν σταματάει ποτέ αυτό. Ειδικά όταν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις και θες να το κάνεις καλά και με αλήθεια, πιστεύω ότι είναι υγιές να προβληματίζεσαι για τα επόμενα βήματα, μουσικά αλλά και γενικότερα επαγγελματικά.

H συνέντευξη φιλοξενήθηκε αρχικά στο περιοδικό InStyle, τεύχος 91

Συνέντευξη στην Ειρήνη Ζουρνατζή

Φωτογραφίες: Nίκος Μαλλιάκος

Styling: Πέννυ Ιωαννίδου

Μακιγιάζ: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Μαλλιά: Tom Zois

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία τον πολυχώρο Royal Bowling, royalbowling.gr.

Πηγή:instyle.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Πρόσωπα

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: