Connect
To Top

Ξεκινά η 16η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου

Μετά από δύο χρόνια απουσίας ανοίγει και πάλι η αυλαία στις 26 Μαΐου στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για μία γιορτή του πολιτισμού, την Πανεπιστημιάδα Θεάτρου, τον μεγαλύτερο θεσμό φοιτητικού θεάτρου στη χώρα μας.

16η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 26 έως 30 ΜΑΙΟΥ 2022 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΣΤΕΡΙΑ» ΣΕΡΡΩΝ

Πρόγραμμα Παραστάσεων

ΠΕΜΠΤΗ 26 /5/2022 – Ώρα: 20:30 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2022

Ώρα: 21:15 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ MALE DI LUNA «Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ» ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΤΕΣΙ Διάρκεια 90΄ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Το βραβευμένο έργο του Παύλου Μάτεσι ανεβαίνει από την ομάδα θεάτρου/performance Male di Luna η οποία δημιουργήθηκε επίσημα το 2021 από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μέσα από μία πρωτότυπη θεατρική διασκευή, πέντε ηθοποιοί διαρκώς επί σκηνής, μεταφέρουν την ενέργεια, τη ζωντάνια και τη μοναδική ατμόσφαιρα ενός από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Πυρήνας του έργου είναι η αφήγηση της Ραραού. Η ηρωίδα του Μάτεσι με το παράξενο όνομα είναι μία συνταξιούχος ηθοποιός που αναπολεί το νεανικό παρελθόν της, ανασύροντας σκληρές αλλά και τρυφερές ιστορίες από την περίοδο της γερμανο-ιταλικής Κατοχής και της Απελευθέρωσης που ακολούθησε. Μέσα από τον αφελή, αυθεντικό και αιχμηρό λόγο της Ραραού, ζωντανεύει η

ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας, όχι από την πλευρά των «σημαντικών» που τη διαμόρφωσαν, αλλά των «ασήμαντων» που τη βίωσαν.

Η αλλόκοτη Ραραού και οι αντιήρωες του Μάτεσι μας αφηγούνται την ιστορία μίας αλλοπρόσαλλης Ελλάδας, αγγίζοντας θέματα-ταμπού και μιλώντας με χιούμορ και ειλικρίνεια για πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα του χθες και του σήμερα. Παρακολουθώντας την γκροτέσκα καθημερινότητα τους, θαυμάζουμε τη δύναμη των γυναικών, που δεν σταματούν να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, τη δύναμη του θεάτρου, που συνεχίζει να επιβιώνει ακόμα και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, αλλά και τη δύναμη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, που είναι η σωτηρία των αδύναμων αυτού του κόσμου.

«Ο άνθρωπος όταν βρεθεί σε έξαρση (χαρά, οδύνη) πραγματοποιεί φυσική επαφή πρώτα, αναζητάει κάτι ν’ αγγίζει.

Και αγγίζει τον εαυτό του.

Παύλος Μάτεσις

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Δραματουργία – Φωτισμοί: Σωτήρης Ρουμελιώτης

Διαμόρφωση σκηνικού χώρου – Ενδυματολογική επιμέλεια: Μάγδα Δήμου

Πρωτότυπη μουσική & ηχητικό περιβάλλον*: Γιώργος Χρυσικός

Ψιμυθιολόγος: Κώστας Δάφτσιος

Γραφιστική επιμέλεια: Χριστίνα Ελευθεριάδου

Φωτογραφίες: Χρύσα Γούτου

Επί σκηνής: Χριστίνα Δαγκάκη

Πάνος Κεφαλούρος

Γιάννης Μονοκρούσος

Ανδρομάχη Μπάρδη

Νικολίνα Τσιμίνου

*Στην παράσταση ακούγονται επίσης τα κομμάτια “Hymn of the Cherubim” του Pyotr Ilyich Tchaikovsky και “Antonio Vargas Heredia” των Joaquin de la Oliva, Juan Mostazo & Fransisco Merenciano.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/5/2022 – ΩΡΑ: 21:15 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ BLOOM «OΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ» ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ Διάρκεια 60΄ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Photo: Λευτέρης Τσινάρης

Σκηνοθετικό σημείωμα:

«Ἤμην ὁ ἄνθρωπος, ὅστις κατώρθωσε νά συλλάβῃ μέ τάς χεῖράς του πρός στιγμήν ἕν ὄνειρον, τό ἴδιον ὄνειρόν του…».

Έχοντας ως άξονα την εφηβική αθωότητα και ανεμελιά, τον αγνό έρωτα ενός βοσκόπουλου μπροστά στον γυναικείο πειρασμό, την αντιπαράθεση παρελθόντος-παρόντος και το εγκώμιο της φυσικής ομορφιάς, υπό τη δυναμική της καθαρεύουσας, γεννήθηκε η παράσταση Όνειρο στο κύμα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Μέσα από την αφήγηση πέντε ηθοποιών, οι θεατές ανακαλύπτουν την αγωνιώδη διαδρομή ενός βοσκού που προσπαθεί να αγγίξει – έστω και για μία φορά στη ζωή του – το όνειρό του. Με τη συνεχόμενη εναλλαγή ρόλων, οι ηθοποιοί δίνουν φωνή τόσο στο υποκείμενο που αναπολεί, όσο και στο αντικείμενο της ίδιας του της αναπόλησης, μεταφέροντας μας από το δυσάρεστο παρόν του ενήλικα στο εξιδανικευμένο παρελθόν της νεότητας. Ένα παρελθόν που μέσα του ενυπάρχουν ο έρωτας, η φύση, η θρησκεία, η φιλία · η Ζωή. Κάθε αλλαγή αποκαλύπτει νέες εκφάνσεις της ευτυχίας εκείνων των χρόνων. Μονάχα το όνειρο του πρωταγωνιστή δεν αλλάζει.

Η Μοσχούλα είναι πάντα εκεί. Φαντάζει άπιαστη. Ίσως όσο άπιαστη είναι κάθε στιγμή ευτυχίας που αφήσαμε πίσω μας. Συνδετικός κρίκος όλων και αναμφίβολα πυρήνας της παράστασης είναι η θάλασσα.

Αυτό το σχεδόν μαγικό, υγρό στοιχείο που απλόχερα χαρίζει ζωή και εξίσου εύκολα, μέσα σε μια στιγμή, μπορεί να την πάρει πίσω. Ο τόπος που το άπιαστο όνειρο κινδυνεύει να γίνει πραγματικός εφιάλτης. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος ο Αλ. Παπαδιαμάντης: «Εκεί που παίζει η ζωή, παίζει και ο θάνατος».

Ανδρέας Παράσχος

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Παράσχος

Κείμενο: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Δραματουργία: Λέλα Μεντεκίδου

Κίνηση: Αλεξία Μαϊκίδου-Πουτρίνο

Σκηνικά-κουστούμια: Μαρίνα Κωνσταντινίδου, Ινώ Πικιώνη

Μουσική: Βάσια Τσιαούση

Φωτισμοί: Σωτήρης Ρουμελιώτης

Video: Χριστίνα Τσακμακά

Φωτογραφία Αφίσας: Αρτέμης Χαραλαμπίδης

Αφίσα-Πρόγραμμα: Χρήστος Καλογριδάκης

Trailer: Χάρης Αναστασιάδης, Μαριάνθη Ξυνταριανού-Τσιροπινά

Παίζουν:

Λίλη Αδρασκέλα

Δημήτρης Γαλανάκης

Άννα-Μαρία Γάτου

Άννα Ρίζου

Βάσια Τσιαούση

Έκτακτη συμμετοχή : Μαρία Κεβρεκίδου

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5/2022 – ΩΡΑ: 21:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΚΑΤΑΡΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» – Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ Διάρκεια 120΄ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Περιγραφή: Ο κύκλος τη Θήβας. Ένας κύκλος που πραγματεύεται μέσα στα κείμενα του Σοφοκλή και του Ευριπίδη αξίες, αρετές, ιδανικά, δίπολα, εικόνες, καταστάσεις και συνθήκες που ταλαντεύονται, εξελίσσονται και αλλάζουν, όσο αλλάζουν και οι χαρακτήρες. Η μοίρα βασικός άξονας των γεγονότων, η μοίρα το σύμβολο της εξουσίας που δεν μπορεί να ξεφύγει κανένας άνθρωπος. Ή καλύτερα, η μοίρα στη μια πλευρά της ζυγαριάς του ανθρώπινου γένους, που την κρατάμε ψηλά, βάζοντας στην άλλη πλευρά την εμμονή: την εμμονή της επιβολής, της απληστίας, της δύναμης, αλλά και την εμμονή της αυτοθυσίας, του ήθους, του έρωτα. Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών θα παρουσιάσουμε ένα σύντομο δείγμα διασκευής των τραγωδιών Οιδίποδας Τύρρανος και Οιδίπους επί Κολωνώ, ενώ στην Αθήνα το όλο μας εγχείρημα αποσκοπεί στη συρραφή όλων των σχετικών τραγωδιών του κύκλου, συνεχίζοντας την ιστορία της κατάρας της γενιάς των Λαβδακιδών στα έργα Επτά επί Θήβας, Φοίνισσαι και Αντιγόνη.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 15 ετών

Συντελεστές

Γαβριήλ Καζάνας (σκηνοθέτης)

Χαράλαμπος Ιωαννόπουλος (βοηθός σκηνοθέτη)

–Παίζουν

Άρτεμις Πολύζου

Σοφία Μάντζικα

Εύη Δινοπούλου

Δήμητρα Γαλανοπούλου

Απόστολος Χειλάς

Ηλέκτρα Τσίπρα

Γιώργος Ιατρίδης

Δημήτρης Δέδες

Στάθης Αλιπράντης

—Βοηθητικά μέλη (φώτα, μακιγιάζ, επιμέλεια κοστουμιών κλπ)

Αγάπη Αστροπεκάκη

Παρμενίων Παπαδόπουλος

Παρασκευάς Λειβαδάρος

Σαβίνα Ζέππου

Κλεοπάτρα Σαπουνά

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/5/2022 – ΩΡΑ: 20.00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ…» Αφιέρωμα στα 15 χρόνια της Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Διάρκεια 90΄ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Η πανδημία του Covid19 έγινε η αφορμή της δημιουργίας ενός αφιερωματικού βίντεο για το θεσμό της Πανεπιστημιάδας Φοιτητικού θεάτρου και τις ομάδες που συμμετείχαν σ’ αυτόν.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια : Αστέρης Πολυχρονίδης

Μοντάζ: Στέλιος Γουγούνας

Οργάνωση παραγωγής: Ευαγγελία Δαμιανίδου

Τραγούδι τίτλων τέλους “Το τέρας”: Κωστής Βοζίκης ,2L8

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/5/2022 – ΩΡΑ : 21:00 ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ» «ΕΝΑ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΑΚΙ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ» Η Ελληνική ιστορία του πρώτου μισού του 20ου αιώνα μέσα από το Λαϊκό τραγούδι ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ βασισμένη στο βιβλίο «Ένα ταξίδι στο Ρεμπέτικο για μικρούς και μεγάλους» ΤΩΝ ΓΚΑΙΗΛ ΧΟΛΣΤ-ΓΟΥΑΡΧΑΦΤ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Διάρκεια 60΄ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα μπαγλαμαδάκι είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας που εκτυλίσσεται με φόντο τον Πειραιά και παρακολουθεί την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα, την ιστορία των προσφύγων, των πολέμων, των αγώνων και συνάμα των τραγουδιών που γεννήθηκαν μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Το πρώτο του αφεντικό ήταν ο μπαρμπα-Γιάννης, μαραγκός στο επάγγελμα και ερασιτέχνης μουσικός. Τα επόμενα χρόνια το μπαγλαμαδάκι άλλαξε χέρια, αλλά δεν σταμάτησε να βοηθά τους ανθρώπους να τραγουδούν το μεράκι τους. Το μπαγλαμαδάκι έζησε πολλά χρόνια, ταξίδεψε, είδε τον κόσμο γύρω του να αλλάζει, αλλά είχε πάντα ένα χάρισμα: όποιος το έπαιρνε στα χέρια του τραγουδούσε μόνο αλήθειες.

Η μουσικοθεατρική παράσταση προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι στον κόσμο του ρεμπέτικου, που μπόλιασε την ελληνική μουσική του 20ού αιώνα με μια διαφορετική αφήγηση. Το ρεμπέτικο τραγούδι ως είδος σηματοδοτεί το πέρασμα από τη μουσική της υπαίθρου στη μουσική των πόλεων. Διαμορφώθηκε μέσα σε δύσκολες συνθήκες προσφυγιάς, φτώχειας, διωγμού, και ίσως γιʼ αυτό κατάφερε να σταθεί κεντρικός πυλώνας της σύγχρονης ελληνικής λαϊκής μουσικής δημιουργίας. Σήμερα, περισσότερα από 100 χρόνια από τη γέννησή του, η ενασχόληση τόσων πολλών ανθρώπων στη χώρα μας και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου με το ρεμπέτικο αποδεικνύει τη δυναμική του στην ελληνική μουσική. Άραγε, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε, είναι ακόμα δυνατόν τα ρεμπέτικα τραγούδια να κάνουν τα πικρά της ζωής γλυκά;

Η μουσικοθεατρική παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο «Ένα ταξίδι στο Ρεμπέτικο για μικρούς και μεγάλους» των Γκαίηλ Χολστ-Γουάρχαφτ και Ζωής Διονυσίου, που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2022 από τις εκδόσεις Fagotto books. Στη παράσταση προβάλλονται εικόνες του Θάνου Κοσμίδη, από το ίδιο βιβλίο.

Ομάδα «Τα καβουράκια»

Απόστολος Βαλσαμάς: τραγούδι, μπουζούκι, ούτι, τζουρά

Θωμαή Θεοχαροπούλου: τραγούδι, ακορντεόν

Ειρήνη Κοττάκη: τραγούδι, βιολί, κρουστά

Ευαγγελία Τσιάρα: τραγούδι, κιθάρα

Ζαχαρίας Χασάνι: τραγούδι, κλαρίνο, μπαγλαμά

Υπεύθυνη ομάδας: Ζωή Διονυσίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

ΠΕΜΠΤΗ 26/5/2022 ΩΡΑ: 19:00 έως 20:30 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Συγγραφέας

Σεμινάριο ανοιχτό προς το κοινό «Το φοιτητικό θέατρο στην Θεσσαλονίκη της Μεταπολίτευσης (1974-78) και η μυθοπλαστική του αναπαράσταση στο μυθιστόρημα “Το Παρτάλι” του Θεόδωρου Γρηγοριάδη»

Στο “Παρτάλι” περιγράφονται οι εμπειρίες μιας ομάδας φοιτητών που ανήκουν στον Φοιτητικό Όμιλο Θεάτρου και Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ένας ανήσυχος φοιτητής ανακαλύπτει στο Βαρδάρη μια περιθωριακή φιγούρα, έναν μεσήλικα παρενδυτικό και μαγεύεται αλλά και παγιδεύεται από την εικόνα και την ζωή του. Η ιστορία κρύβει πολλές ανατροπές και εκπλήξεις. Αποφασίζουν με την θεατρική φοιτητικά ομάδα αναπαραστήσουν τη ζωή του ανεβάζοντας διαδοχικές θεατρικές παραστάσεις και εκδοχές πάνω στη ζωή του ιδιαίτερου αυτού τύπου με απρόβλεπτες συνέπειες για τη ζωή και τον χαρακτήρα τους.

Γενικά στο μυθιστόρημα επικρατεί μια διαρκής αναπαράσταση της πραγματικότητας μέσα από το θέαμα αλλά και η επιβολή της θεαματικότητας ως ένα σύμπτωμα της νέας εποχής που επέρχεται στη χώρα μας μετά την μεταπολίτευση.

Το μυθιστόρημα, που κυκλοφόρησε το 2001 από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, γνώρισε εκδοτική επιτυχία και πήρε καλές κριτικές. Το 2003 μεταφράστηκε στα γαλλικά, το 2011 ανέβηκε ένας μονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών βασισμένος στον χαρακτήρα του Παρταλιού με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Στέργιογλου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/5/2022 ΩΡΑ: 17:00 έως 19:30 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Ηθοποιός Βιωματικό σεμινάριο ανοιχτό προς το κοινό «Επικοινωνία, έκφραση, συναίσθημα» Μέσω του εργαστηρίου/παιχνιδιού, του σωματικού θεάτρου και των εκφράσεων του προσώπου (Ζωντανή Μάσκα), θα εξερευνήσουμε τρόπους επικοινωνίας, συναισθημάτων, ιστοριών. Θα διερευνήσουμε πώς το σώμα/πρόσωπο μπορεί να εκφράσει συναισθήματα και χαρακτήρες, με την λιγότερο δυνατή χρήση του λόγου. Για την συμμετοχή στο εργαστήριο θα είναι χρήσιμο να φοράμε χαλαρά ρούχα (φόρμες), όχι κοσμήματα, ρολόγια κλπ. Το εργαστήριο απαιτεί την σωματική επαφή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5/2022 ΩΡΑ: 11:00 έως 13:30 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗΣ Συγγραφέας, ποιητής, μεταφραστής Σεμινάριο ανοιχτό προς το κοινό «Πώς γράφουμε;»

Στις αίθουσες της δημιουργικής γραφής, κύριο θέμα είναι συνήθως το «πώς». Με ποια μέσα, ποιους τρόπους, ποια τεχνική, ποια μέθοδο επιτυγχάνουμε το λογοτεχνικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε; Είναι όμως αυτό το κύριο για έναν συγγραφέα – το «πώς» θα γράψει; Ή έχει προηγουμένως να απαντήσει σε άλλα, κρισιμότερα για τη δουλειά του, ερωτήματα;

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/5/2022 ΩΡΑ: 11:00 έως 14:00 ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ Συνθέτης, συγγραφέας Ηθοποιός, χορογράφος

Βιωματικό σεμινάριο με 20 συμμετέχοντες & 20 θεατές «Η τέχνη του Μιούζικαλ: Το πάντρεμα 3 παραστατικών τεχνών στην πραγμάτωση του» Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει:

α) Ένα σύντομο ιστορικό από τον Γιώργο Ανδρέου για τους βασικούς άξονες της μουσικής δημιουργίας στο Θέατρο. Για την σύνδεση της Μουσικής με την σκηνική δράση, με την κινησιολογική οργάνωση της θεατρικής παράστασης και την όρχηση (τον χορό αλλά και τον Χορό του αρχαίου δράματος), για την “θέση” της Μουσικής ως προς την διαμόρφωση και εξέλιξη της πλοκής του θεατρικού έργου. Θα αναπτύξει επίσης τις σκέψεις και θέσεις του ως προς την ΘΕΑΤΡΙΚΟΤΗΤΑ που περιέχουν στην ζωντανή τους εκτέλεση και ερμηνεία πολλές παραδοσιακές μουσικές της χώρας μας, με στοιχεία τελετικά και λειτουργικά που συνομιλούν ευθέως με το θεατρικό γεγονός. Ο Αστέρης Πολυχρονίδης θα κάνει μια σύντομη αναφορά στην διαμόρφωση του μιούζικαλ όπως το ξέρουμε σήμερα.

β) Σωματικό και φωνητικό ζέσταμα

γ) Την δημιουργία μιας 5λεπτης σκηνής που θα περιλαμβάνει διάλογο, τραγούδι και χορογραφία, την οποία θα διαμορφώσουν και θα ερμηνεύσουν τα άτομα που θα λάβουν ενεργό μέρος στο σεμινάριο, υπό την καθοδήγηση των εισηγητών. Η σκηνή θα είναι εμπνευσμένη από το θέμα κάποιων γνωστών μιούζικαλ, το οποίο οι εισηγητές θα διασκευάσουν και θα προσαρμόσουν στις απαιτήσεις του σεμιναρίου.

Συστήνεται άνετος ρουχισμός και σημειωματάριο.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους και το σεμινάριο/α της επιλογής τους στο email: dipetheserron@gmail.com μέχρι και την Τετάρτη 25 /5/2022 Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Κ Ο Θ Ε Α

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : City Life

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: