Connect
To Top

ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ: ΣΕΡΡΕΣ.ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

Μια πρωτοβουλία της Φωτεινής Αραμπατζή για την ενδυνάμωση της γυναίκας στην Περιφέρεια

Το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Γυναικών στην Περιφέρεια σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της ΝΔ και Βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινής Αραμπατζή, από μια ομάδα γυναικών με επικεφαλής την δημιουργό του NowLetsPlay ® ™ Μαριάννα Αντωνακάκη αποκλειστικά για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Περιλαμβάνει σεμινάρια, ομιλίες, εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης, παιγνιοδράση με σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο στήριξης για την γυναίκα, την μητέρα, την αγρότισσα, την επιχειρηματία, την εργαζόμενη, την φοιτήτρια, την μαθήτρια, για κάθε γυναίκα.

Ενδεικτική θεματολογία:

· Στηρίζοντας την μητέρα, αποτελεσματική & θετική γονεΪκότητα

· Δράσεις συλλεκτικής νοημοσύνης, όλες οι Σερραίες μαζί, η μία για την άλλη

· Γυναικεία ηγεσία της επόμενης γενιάς

· Σεμινάρια Αποτελεσματικής Επικοινωνίας

· Παιγνιόδραση, η τέχνη του παιχνιδιού ως αυτογνωσιακό εργαλείο

· Storytelling in life & business mentoring: Πως από το να λέω την ιστορία που ζω, ζω την ιστορία που λέω

Το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Γυναικών στην Περιφέρεια θα ξεκινήσει στις Σέρρες τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, τιμώντας την γιορτή της Μητέρας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ELPIDA RESORT & SPA και ώρα 18:00.

Η δράση

Διοργανώνουμε μια πολυθεματική συνάντηση για να τιμήσουμε τις σύγχρονες γυναίκες, αυτές που είναι μητέρες, αυτές που θα ήθελαν να γίνουν μητέρες και δυσκολεύονται αλλά και αυτές, που αγκαλιάζουν την μητρότητα χωρίς να έχουν τεκνοποιήσει, είτε γιατί δεν είχαν την δυνατότητα, είτε γιατί δεν το επέλεξαν. Γιατί κάθε γυναίκα είναι μητέρα του δικού της εσωτερικού παιδιού!

Ενδεικτική θεματολογία:

· Σύγχρονες μητέρες: οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες & θετική γονεΪκότητα

· Μονογονεικότητα: ο άθλος της σύγχρονης γυναίκας

· Υπογονιμότητα, τεχνητή γονιμοποίηση, κατάψυξη ωαρίων & δότριες ωαρίων

· Μητέρα του «εσωτερικού παιδιού» πως καταφέρνουμε να φροντίζουμε το παιδί που έχουμε όλοι μέσα μας και να ακούμε τις ανάγκες του

Σημείωμα της Φωτεινής Αραμπατζή

«Η Δημοκρατία είναι το δικαίωμα των άνισων να είναι ίσοι. Σε κάθε κοινωνία, από τις απαρχές η γυναίκα έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο. Ακόμη παίζει. Και έτσι θα συνεχίσει.

Τι άλλαξε;

Η γυναίκα μετά από πολλούς αγώνες, ακούστηκε, απέκτησε φωνή, κέρδισε αυτά που της οφείλονταν στην κοινωνία, στην εργασία, στο δημόσιο βίο. Πήγαμε πολλά βήματα εμπρός.

Ωστόσο όση απόσταση κι αν έχει καλυφθεί, όταν ακόμη και σήμερα έστω και μια γυναίκα αντιμετωπίζεται άνισα, άδικα, εχθρικά τα βήματα που πρέπει να μετρήσουμε είναι εκείνα που οφείλουμε να διανύσουμε.

Αυτή η διαδρομή ορισμένες στιγμές γίνεται αντίξοη. Όμως, όταν γυναίκες στηρίζουν γυναίκες γίνονται θαύματα. Καμία μας δεν μπορεί να επηρεάσει πιο πολλά και πιο πολλούς από ότι όλες μαζί.

Στην κοινωνία των Σερρών, θα δουλέψουμε μαζί, στηρίζοντας τη Γυναίκα, την Μάνα, την Εργαζόμενη, την Φοιτήτρια, την Αγρότισσα, την Άνεργη.

Αν νομίζεις πως είσαι πολύ μικρή για να αλλάξεις τα δεδομένα σκέψου πώς αλλάζει τον κόσμο ένα παιδί. Αν νομίζεις πως είσαι μόνη, σκέψου πώς ο ήλιος στέλνει μόνος του ζωή. Αν νομίζεις πως το “μαζί” είναι μια λέξη μόνο, σκέψου τι συμβαίνει στην αλυσίδα αν σπάσει ένας κρίκος…».

Μαριάννα Αντωνακάκη, Εισηγήτρια Προγράμματος

Βιογραφικό σημείωμα

Η Μαριάννα Αντωνακάκη είναι δημιουργός του NowLetsPlay ® ™ , Mindset Trainer & Consultant καθώς και Affiliated Partner της Διεθνούς Πιστοποίησης για Business Coaches & Consultants στο πρόγραμμα The SFM MINDSET MAPS ® ™ , για την Ελληνική γλώσσα, την Ελλάδα και την Κύπρο, το οποίο δημιούργησαν οι Robert Dilts & Mickey

Feher. Είναι παράλληλα εξειδικευμένη Σύμβουλος Design Thinking, από το Stanford University.

Πιστοποιήθηκε ως Global NLP Trainer & Consultant από University California Santa Cruz, ενώ είναι πιστοποιημένη NLP New Code Certified Practitioner, (ITA) καθώς και Certified Practitioner Ericksonian Hypnosis Certified Practitioner. Τα τελευταία 10 χρόνια, προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρεφική Ψυχοθεραπεία (First Play in Therapy, Diploma Barry University Miami – FAIMH) και στην Ψυχοθεραπεία μέσω του Ειδικού Θεραπευτικού Παιχνιδιού, ενώ είναι ενεργό εποπτευόμενο μέλος του Play Therapy International και η μόνη ειδικευμένη στην Ελλάδα πιστοποιημένη Σύμβουλος για την κλινική διάγνωση διαταραχών σε βρέφη και νήπια – DC 0-5.

Είναι ακτιβίστρια του Σοροπτιμισμού, του Παγκόσμιου Φορέα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την προάσπιση των δικαιωμάτων Γυναίκας και Παιδιού.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Πρόσωπα

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: