Connect
To Top

Tips Καθαριότητας και Μοναδικές Συνταγές Λάμψης για Όλο το Σπίτι!

Καθαρίστε όλο το σπίτι σας εύκολα και οικονομικά με φυσικούς (κυρίως) τρόπους και χωρίς πολύ κόπο. Εμείς σας έχουμε tips καθαριότητας για κάθε μέρος και γωνιά του σπιτιού αλλά και μοναδικές συνταγές για να γίνει όλο το σπίτι «λαμπίκο» μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γενική Καθαριότητα

Παντζούρια Πριν καθαρίσετε τα παντζούρια σας περάστε τα με την ηλεκτρική σκούπα (εξωτερικά και εσωτερικά) για να φύγει όλη αυτή η σκόνη που είναι συγκεντρωμένη αλλά και για να κάνετε το καθάρισμά τους πιο εύκολο. Εάν έχετε τη δυνατότητα καθαρίστε τα εξωτερικά τρίβοντάς τα με βούρτσα και ξεβγάλτε με λάστιχο. Εάν δεν έχετε την δυνατότητα, καθαρίστε τα όπως και στην εσωτερική πλευρά. Βάλτε σε έναν κουβά νερό, ξίδι και απορρυπαντικό πιάτων. Πάρτε ένα σφουγγάρι και τρίψτε τα παντζούρια σας. Περάστε στη συνέχεια με ένα βρεγμένο πανί  με μικροΐνες και ξεβγάλτε τα παντζούρια μέχρι να παραμένει καθαρό το πανί σας.

Τα ξύλινα παντζούρια μπορείτε μετά να τα γυαλίσετε ψεκάζοντάς τα με το παρακάτω μείγμα. Βάλτε σε ένα βαποριζατέρ 1 ½ φλ. ελαιόλαδο και 1 φλ. χυμό λεμονιού. Μόλις ψεκάσετε με το μείγμα αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά. Τέλος, περάστε με ένα πανί.

Γυαλίστε τα ξύλινα παντζούρια με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Tip 1 Στα σημεία που δεν χωράει να εισχωρήσει το σφουγγάρι χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε.

Tip 2 Στο μείγμα με το οποίο θα γυαλίσετε τα παντζούρια σας ρίξτε λίγο ξίδι. Το ξίδι θα απωθήσει τα μυρμήγκια.

Παράθυρα Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά στα παράθυρά σας και βάλτε σε ένα βαποριζατέρ ¼ φλ. οινόπνευμα, 1/3 φλ. ξίδι και προσθέστε απιονισμένο νερό μέχρι να γεμίσει. Καθαρίστε, όχι με χαρτί κουζίνας (αφήνει χνούδια), αλλά με ένα παλιό βαμβακερό μπλουζάκι.Το μείγμα αυτό σε αντίθεση με τα κοινά καθαριστικά δεν θα επιτρέψει στη σκόνη να κολλήσει αμέσως στα τζάμια σας.

Tip Προτιμήστε να καθαρίσετε τα τζάμια σας μια συννεφιασμένη μέρα ή το απόγευμα γιατί για να στεγνώνουν φυσικά και όχι βιαστικά λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και του ήλιου.

Οι συννεφιασμένες μέρες είναι ιδανικές για καθάρισμα των παραθύρων.

Καθάρισμα τοίχων Οι τοίχοι είναι ένα κομμάτι του σπιτιού που χρειάζονται καθάρισμα οπωσδήποτε 1 φορά τον χρόνο για να απομακρύνονται τυχόν λεκέδες, δαχτυλιές, σκόνη που συγκεντρώνονται πάνω τους και δεν φαίνονται.

Τοποθετήστε περιμετρικά στο πάτωμα κάποιο ύφασμα για να μην στάξει νερό, ειδικά εάν το πάτωμά σας είναι ξύλινο. Ξεκινήστε ξεσκονίζοντας τον τοίχο. Τοποθετήστε σε έναν κουβά ζεστό νερό και ρίξτε λίγο σαπούνι πιάτων. Γεμίστε έναν ακόμη κουβά με σκέτο νερό που θα τον ανανεώνετε συχνά ώστε να μην ξεβγάζετε τους τοίχους με βρώμικο νερό. Μέσα στον κουβά με το νερό μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο για να αρωματίσετε ελαφρά τους τοίχους. Ξεκινήστε καθαρίζοντας από πάνω προς τα κάτω. Όταν τελειώσετε ανοίξτε όλα τα παράθυρα για να στεγνώσουν εντελώς οι τοίχοι. Μην τρίβετε επίμονα για να μην αλλοιώσετε το χρώμα ειδικά στους τοίχους που είναι βαμμένοι με πλαστικό χρώμα. Χρησιμοποιήστε πανί με μικροΐνες για να μην μείνουν χνούδια στον τοίχο σας.

Οι καθαροί τοίχοι θα αναδείξουν τη διακόσμηση ολόκληρου του σπιτιού.

Καθάρισμα laminate πατώματος Το laminate (ανάλογα με την ποιότητα που έχετε τοποθετήσει) μπορεί να είναι αρκετά ανθεκτικό ως και αρκετά ευαίσθητο. Σε κάθε περίπτωση, όταν το καθαρίζετε θέλει μεγάλη προσοχή. H σφουγγαρίστρα σας θα πρέπει να μην έχει μεγάλες ποσότητες νερού καθώς και να μην χρησιμοποιείτε σκληρά απορρυπαντικά (έως και καθόλου). Εάν θέλετε να βάλετε σαπούνι καλύτερα βάλτε μια πολύ μικρή ποσότητα από ένα αφρόλουτρο για βρέφη.

Προσοχή στην καθαριότητα laminate πατωμάτων.

Σκόνη ΟΧΙ πια Για να κρατήσετε τη σκόνη μακριά από τις επιφάνειες των επίπλων για όσο περισσότερο γίνεται βάλτε πάνω στο πανί με το οποίο θα καθαρίσετε ελάχιστο baby oil ή λίγη γλυκερίνη που θα βρείτε σε φαρμακεία. Επειδή όταν καθαρίζουμε είναι σημαντικό η σκόνη να συγκεντρώνεται στο πανί μας και να μην μεταφέρεται με τον αέρα απλά στο χώρο (γιατί έτσι θα ξανακάτσει πάνω στα έπιπλα μας μέσα σε λίγα λεπτά), χρησιμοποιήστε στο ξεσκόνισμα πανάκια με μικροΐνες που εγκλωβίζουν τη σκόνη και μπορείτε να βρείτε σε σούπερ μάρκετ.

Ξεσκονίστε με τα σωστά υλικά.

Καθάρισμα ηλεκτρικών συσκευών

Απολύμανση φούρνου μικροκυμάτων Αποφεύγετε να βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων χημικά για τον καθαρισμό του. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διατροφή σας προσπαθήστε να το καθαρίσετε με φυσικούς τρόπους. Τοποθετήστε σε ένα γυάλινο μπολ 1 φλ. νερό και 5 φέτες λεμόνι. Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο για 3 λεπτά σε υψηλή  θερμοκρασία. Στη συνέχεια αφήστε το μπολ μέσα στον φούρνο για άλλα δύο λεπτά χωρίς να λειτουργεί. Στο τέλος περάστε με ένα βρεγμένο πανάκι εσωτερικά και εξωτερικά όλο τον φούρνο.

Καθάρισμα κεραμικών εστιών Στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε ειδικά απορρυπαντικά για κεραμικές εστίες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, προτιμάμε τα οικολογικά καθαριστικά. Δημιουργήστε μια πάστα από νερό και μαγειρική σόδα και απλώστε την πάνω στους ξεραμένους λεκέδες. Μουλιάστε ένα πανί σε ζεστό νερό και αφήστε το πάνω στο λεκέ και στην πάστα που απλώσατε. Αφήστε το για 10 λεπτά. Μετά, με τη χρήση λίγου απορρυπαντικού πιάτων ξύστε την επιφάνεια με την ειδική ξύστρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες. Εμείς όμως θα σας συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε νερό και μαγειρική σόδα.

Απολύμανση και καθάρισμα πλυντηρίου για μυρωδάτα ρούχα Με τον καιρό στο πλυντήριο συσσωρεύονται χνούδια από τα ρούχα, υγρασία, σαπουνάδες που με το πέρασμα του χρόνου μετατρέπονται σε μούχλα συγκεντρωμένη στο λάστιχο του πλυντηρίου καθώς και στο εσωτερικό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνονται σωστά οι πλύσεις και τα ρούχα σας να μην βγαίνουν εντελώς καθαρά και να μην μοσχομυρίζουν παρ’ όλο που βάζετε μαλακτικό.

Σε ένα βαποριζατέρ βάλτε ένα μέρος χλωρίνη και δέκα μέρη νερού. Φορέστε γάντια και ψεκάστε το λάστιχο. Στα μέρη που δεν θα εισχωρήσει το μείγμα περάστε μια ποσότητά του με ένα πανάκι. Αφήστε το να δράσει και καθαρίστε με ένα πανάκι όσες φορές χρειαστεί μέχρι το πανί σας να μένει καθαρό.

πηγή:spirossoulis.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Tips

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: