Connect
To Top

Έρχεται πλατφόρμα για τηλεργασία – Όλες οι λεπτομέρειες

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ” Καθημερινή”, η βελτίωση της τηλεργασίας και της αποτελεσματικότητας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα είναι οι βασικοί στόχοι της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αναπτύσσει η Κοινωνία της Πληροφορίας για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι υπάλληλοι θα χρησιμοποιούν από το σπίτι τους τον υπολογιστή που έχουν στο γραφείο τους, θα μπορούν να συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις, να επεξεργάζονται από κοινού έγγραφα, να υπογράφουν ηλεκτρονικά ή να αποθηκεύουν αρχεία στο ψηφιακό νέφος. Παράλληλα μέσω πλατφόρμας θα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης της αποδοτικότητας του κάθε εργαζομένου, όπως και το κατά πόσο συμμορφώνεται με τις καθιερωμένες διαδικασίες και εργάζεται τις προβλεπόμενες ώρες απασχόλησης.

Ειδικές εφαρμογές

Με στόχο να αντιμετωπιστεί η συνήθως χαμηλή αποτελεσματικότητα όσων απασχολούνται από απόσταση στο Δημόσιο, μέσω του έργου που προωθείται επιδιώκεται σε πρώτη φάση η υλοποίηση πιλοτικών ενεργειών σε συγκεκριμένους φορείς του Δημοσίου ( π.χ υπουργείο, ανεξάρτητη αρχή κλπ) .

Έτσι στο πρότυπο ιδιωτικών εταιρειών που υιοθετούν το μοντέλο της τηλεργασίας εδώ και πολλά χρόνια προβλέπεται η υιοθέτηση συγκεκριμένων εφαρμογών που επιτρέπουν, για παράδειγμα, την κοινή επεξεργασία ενός εγγράφου, την ενσωμάτωση ψηφιακών υπογραφών ή την αποθήκευση αρχείων στο ψηφιακό νέφος ( cloud).

Επίσης μέσω συγκεκριμένων εργαλείων ( π.χ MS Project ) θα σχεδιάζεται και θα παρακολουθεί η πρόοδος υλοποίησης έργων ή εργασιών που ανατίθενται.

Ο ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου θα δημιουργήσει περιβάλλοντα τηλεδιασκέψεων και απομακρυσμένης συνεργασίας μέσω ειδικών λογισμικών όπως το Teams που κατέστη ιδιαίτερα διαδεδομένο εν μέσω πανδημίας.

Θα υλοποιήσει ακόμη ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για τον έλεγχο της αποδοτικότητας της εργασίας. Πρόκειται για την εικονική υποδομή περιβάλλοντος εργασίας( VDI) με την οποία αρκετά εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή για πρώτη φορά στις αρχές του 2020, οπότε πολλές επιχειρήσεις υιοθέτησαν την τηλεργασία. Το VDI επιτρέπει σε έναν εργαζόμενο να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας του εταιρικού υπολογιστή του καθιστώντας εφικτό τον έλεγχο έναρξης, παύσης ή λήξης απασχόλησης.

Ευρύτερα μέσω του έργου που πρόκειται να δημοπρατηθεί το 2022 επιδιώκεται μεταξύ άλλων ο ολοκληρωμένος συντονισμός και έλεγχος της εργασίας μέσω εφαρμογών που επιτρέπουν τον προγραμματισμό και την ανάθεση εργασιών, την πραγματοποίηση παρουσιάσεων σε πραγματικό χρόνο και την προσομοίωση της επιφάνειας της εργασίας.

Όσον αφορά στη συχνότητα της τηλεργασίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το τεύχος διακήρυξης του έργου που επικαλείται μελέτη του φορέα Expetise France, ολοκληρωμένα στοιχεία δεν υπάρχουν.

Ενδεικτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 2014 το 2,8% του συνόλου του εργατικού δυναμικού βρίσκεται σε καθεστώς τηλεργασίας, ποσοστό που έχει εκτοξευθεί σήμερα στο 45% λόγω της πανδημίας. Αντίθετα στον Καναδά ήδη από το 2016 το 73% του ενεργού ανθρώπινου δυναμικού αναμενόταν να εμπλακεί σε κάποιας μορφής τηλεργασία.

Σημειώνεται ότι αναθέτουσα αρχή του έργου ύψους 4 εκατ. ευρώ είναι η Κοινωνία Πληροφορίας, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί το κύριο έργο.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Εορτές

 • Τα έθιμα του Αγίου Γεωργίου

  Ο Άγιος Γεώργιος κατέχει μια σημαντική θέση στο λαϊκό εορτολόγιο. Οι εορτές του Αγίου Γεωργίου  και του Αγίου Δημητρίου (26 Οκτωβρίου) ελαμβάνοντο παλαιότερα...

  Beautiful Life25 Απριλίου 2022
 • Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος γεννήθηκε περίπου το 275 μ.Χ. στην Καππαδοκία, από γονείς χριστιανούς.

  Beautiful Life25 Απριλίου 2022
 • ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

  Το Μεγάλο Σάββατο είναι η μέρα ελπίδας για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου. Το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς...

  Beautiful Life23 Απριλίου 2022
 • ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη η μέρα, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία...

  Beautiful Life22 Απριλίου 2022
 • Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

  Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάζεται τη αύριο 25 Μαρτίου 2019 από την Εκκλησία μας. Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο...

  Beautiful Life25 Μαρτίου 2022
 • Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής και Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής. Έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco)

  Έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου για τον Αγ. Ιωάννη Είναι προσωπογραφίες δυο ιερών προσώπων δια χειρός ενός μεγάλου Καλλιτέχνη, του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου(...

  Beautiful Life7 Ιανουαρίου 2022
 • Θεοφάνια με ψάρι του βουνού!

  Με ψάρι γιορτάζονται τα Φώτα από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Έτσι όπως αγιάζονται τα νερά, αγιάζεται το σώμα και ο...

  Beautiful Life6 Ιανουαρίου 2022
 • Οι οκτώ νέες ψηφιακές υπηρεσίες που έρχονται το 2022

  Με μια δέσμη νέων ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τον πολίτη έρχεται το 2022. Όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος...

  Beautiful Life3 Ιανουαρίου 2022
 • 6 trends που θα πρωταγωνιστήσουν στη διακόσμηση το 2022

  Νέος χρόνος, νέες ιδέες, καινούριες προτάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού μας για να ομορφύνει η διάθεση αλλά και… τα μάτια μας!...

  Beautiful Life3 Ιανουαρίου 2022

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: