Connect
To Top

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ 50ΗΡΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Με την έλευση του νέου νέου έτους, πάντως, είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί ο κύκλος του υποχρεωτικού εμβολιασμού ώστε να περιλάβει και τις ηλικίες μεταξύ 50 και 60 ετών.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκουν πιο αποτελεσματικό τον οριζόντιο χαρακτήρα της υποχρεωτικότητας με βάση το ηλικιακό κριτήριο, συγκριτικά με τις προτάσεις που αορίστως διατυπώνονται από την αντιπολίτευση για τους ενστόλους, τους εκπαιδευτικούς, τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους που έρχονται ή τους εργαζομένους στο λιανεμπόριο και την εστίαση.

Περιγράφοντας το πνεύμα της απόφασής του για την ενεργοποίηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε -όχι τυχαία- τον επιθετικό προσδιορισμό «αναγκαίος», «γιατί το θεωρώ ισχυρότερο από τον όρο “υποχρεωτικός”», όπως εξήγησε αναλυτικά από το βήμα της Βουλής. «Οχι μόνο γιατί αφορά την προστασία των πιο ευάλωτων στην πανδημία, αλλά γιατί αποτρέπει τον κίνδυνο που μπορεί αυτοί να προκαλέσουν στους γύρω τους», συμπλήρωσε, αποτυπώνοντας ουσιαστικά τη φιλοσοφία που διέπει το κυβερνητικό σχήμα απέναντι στο μέτρο.

Η κεντρική στόχευση, άλλωστε, από την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι να μειώσει ορατά τον κίνδυνο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, δηλαδή για όλους εκείνους που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του.

Πρόκειται για την ίδια ηλικιακή ομάδα που βρίσκεται αφενός σε άμεση διακινδύνευση και αφετέρου χρήζει εντατικής νοσηλείας στα νοσοκομεία, δημιουργώντας πρωτόγνωρες συνθήκες πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στον αντίποδα, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκτιμάται ότι θα αφαιρέσει πολλούς ενδιάμεσους κρίκους από την αλυσίδα νόσησης, αφού αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό τη ραγδαία επιδείνωση της νόσου, ανακουφίζοντας παράλληλα τις δομές υγείας.

Η συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας που ανακινείται τις τελευταίες μέρες στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπηρετεί, κατά πληροφορίες, την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή τον περιορισμό σε ανθρώπινες απώλειες, προλαμβάνοντας επιπλέον μεγάλο φόρτο στο σύστημα υγείας.

Υπό αυτό το πρίσμα, καλά πληροφορημένη πηγή θέλει την υποχρεωτικότητα να τρέχει γρήγορα, δηλαδή με την έλευση του νέου έτους, με ομάδα-στόχο τους πολίτες ηλικίας 50-60 ετών και υπό την αίρεση ότι ο αριθμός των ραντεβού για τους πολίτες άνω των 60 ετών θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά για την κυβέρνηση επίπεδα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Μέχρι τότε, στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν φέρονται -εκτός απροόπτου- να εντείνουν κι άλλο τους γενικούς περιορισμούς εν όψει των εορτών, επενδύοντας στην ανταπόκριση της κοινωνίας στο μέτρο της καθολικής ιχνηλάτησης του ιού, με τη διανομή δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ. «Ο,τι μέτρα πήραμε, πήραμε», σημειώνει ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, σε μια κίνηση της κυβέρνησης να εναρμονιστεί με το κλίμα των ημερών, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει ανοχή στην όποια εορταστική χαλάρωση.

πηγή: www.protothema.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : City Life

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: