Connect
To Top

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Ένα από πιο αγαπημένα αποφθέγματα για τα ταξίδια έχει ειπωθεί από τον Gustave Flaubert: «Το ταξίδι σε κάνει μετριόφρων. Βλέπεις πόσο μικρό μέρος καταλαμβάνεις στον κόσμο».

Η φράση ειπώθηκε τον 19ο αιώνα, αλλά είναι διαχρονική. Αντανακλά την ιδέα της κίνησης όταν κάποιος ταξιδεύει στο εξωτερικό. Τοποθετεί τα πάντα σε μια άλλη οπτική και μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ένα πολύ μικρό αστεράκι στον τεράστιο, αχανή γαλαξία μας.

Τα ταξίδια δεν είναι απλά κίνηση, ούτε μια απλή επίσκεψη σε ένα άλλο μέρος ή μια άλλη χώρα. Έχει μια ευρύτερη σημασία. Μας κάνει να εξελισσόμαστε με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είχαμε προβλέψει. Ασχέτως της αφετηρίας μας, του πού πάμε και πόσο καιρό μένουμε σε κάθε μέρος, πάντα θα μαθαίνουμε κάτι καινούριο για τον εαυτό μας (και τους άλλους).

4 ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

1. ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ ΑΝΕΣΗΣ ΜΑΣ

Στην αρχή, θα νιώσετε άβολα: σε έναν ξένο τόπο, με νέα άτομα και μιλώντας σε μια άλλη γλώσσα πέραν της μητρικής σας. Σύντομα όμως, η συζήτηση θα σας κάνει να νιώσετε άνετα. Αν μάλιστα μείνετε σε έναν άλλο τόπο, σύντομα θα χτίσετε νέες συνήθειες. Κι αυτό το συναίσθημα της «καινούριας ζωής» είναι ανεκτίμητο. Γνωρίστε νέα άτομα με διαφορετικό background, κοινωνικό status ή από μια άλλη χώρα.

2. ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ

Πώς; Απλά και μόνο το γεγονός ότι θα ανακαλύπτετε ένα νέο μέρος και ένα νέο περιβάλλον. Προσέξτε και πάντα κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά.

3. ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Οι γνώσεις έρχονται αυθόρμητα και αυτόματα• αρκεί να περιτριγυρίζεστε από νέους ανθρώπους και περιβάλλοντα. Σκεφτείτε όλα αυτά που δεν γνωρίζετε παραμένοντας κολλημένοι στον καναπέ του σπιτιού σας: την πολιτική των άλλων χωρών, τη λογοτεχνία, τις διάφορες μουσικές. Κάθε γη έχει και μια μοναδική ιστορία που σφυρηλάτησε μια κουλτούρα, αλλά έβαλε κι ένα λιθαράκι στη δική σας. Γιατί όλα συνδέονται πάνω στον πλανήτη μας.

4. ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

Αυτό φαίνεται αρκετά προφανές. Δυστυχώς, αν δεν κάνετε την προσπάθεια να βγείτε εκεί έξω, να συλλογιστείτε πάνω στις λέξεις και τις πράξεις σας και να κοιτάξετε πίσω στο παρελθόν σας, δεν θα μάθετε τον εαυτό σας ποτέ. Ποιος είναι, λοιπόν, ο επόμενος προορισμός σας;

Πηγή: www.enallaktikidrasi.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ψυχαγωγία

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: