

Απάντηση κόλαφος από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Σερρών στην ΔΕΥΑΣ, για την απόφαση της επιχείρησης για χρηματική βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς κατοίκους των οδών Τροίας και Κοντοδήμου.
Η απόφαση 121/2021 της 13/5/2021 της ΔΕΥΑΣ προκάλεσε αντιδράσεις γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό των εισηγήσεων, οι ευθύνες για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε οικείες στις παραπάνω οδούς, από την πλημμύρα της 21ης Ιουνίου 2021, δεν ήταν σε καμία περίπτωση της επιχείρησης. Στην απόφαση υπάρχουν σαφείς αιχμές για την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Σερρών…
Η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Σερρών, με έγγραφό της με Αρ. Πρωτ. : 343738(3257) και ημερομηνία 6 Ιουνίου 2021 καταρρίπτει τα επιχειρήματα που προβάλλει η ΔΕΥΑΣ στην απόφαση του Δ.Σ. της 13ης Μαϊου, ενώ παράλληλα τονίζει πως η ΔΕΥΑΣ, με όλες τις ενέργειές της, παραδέχεται εμμέσως τις ευθύνες της για τις καταστροφές από την πλημμύρα, στις οικείες των οδών Τροίας και Κοντοδήμου.
Η ΔΕΥΑΣ στην απόφασή της αναφέρει πως προκειμένου να διορθωθεί η βλάβη σε αγωγό εντός του ρέματος, αναγκάστηκε να ρίξει μέρος του τοιχίου, γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος πρόσβασης. Παράλληλα υποστηρίζει πως η ενέργεια έγινε παρουσία αρμόδιων υπαλλήλων της Τ.Υ. της Π.Ε. Σερρών

Η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Σερρών όμως, υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο… όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, υποδείχτηκε ράμπα κοντά στο σημείο της βλάβης για να περάσουν τα μηχανήματα και να αποκατασταθεί η βλάβη, ενώ τονίζεται πως αυθαίρετα γκρέμισαν το τοιχίο και είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός πως έγινε παρουσία αρμόδιων υπαλλήλων.



Στην απόφαση της ΔΕΥΑΣ αναφέρεται πως ποτέ η αρμόδια Υπηρεσία της Π.Ε. Σερρών, δεν επισήμανε επικινδυνότητα από την καθαίρεση τμήματος του τοιχίου.


Στο έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε Σερρών αναφέρεται πως με έγγραφο κάλεσαν τη ΔΕΥΑΣ να αποκαταστήσει το τοιχίο, ενώ υπήρξαν και τηλεφωνικές οχλήσεις…

Αίσθηση προκαλεί η επισήμανση πως είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός της ΔΕΥΑΣ πως η καταστροφή του τοιχίου βοήθησε στην εκτόνωση του φαινομένου, ενώ τονίζεται πως η ΔΕΥΑΣ δεν πήρε κανένα μέτρο ασφαλείας για τον κίνδυνο πιθανής υπερχείλισης του νερού. “Η ανακατασκευή του δεν ήταν δύσκολη και χρονοβόρα ενέργεια”, αναφέρει το έγγραφο, ” καθώς η ΔΕΥΑΣ προχώρησε σε αυτή 2 μέρες μετά την εκδήλωση του πλημμυρικού φαινομένου”.

Τα ερωτήματα που θέτει η Τ.Υ. της Π.Ε. Σερρών είναι σημαντικά και χρήζουν απαντήσεων… αν δεν έχει ευθύνη η ΔΕΥΑΣ για τις καταστροφές στην περιοχή γιατί δεν ζήτησαν από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. να αποκαταστήσει το τοιχίο; Γιατί έγινε η αποκατάσταση χωρίς άδεια και πάλι, από την ίδια τη ΔΕΥΑΣ δύο μέρες μετά την πλημμύρα; Γιατί η ΔΕΥΑΣ δεν ενδιαφέρθηκε και για τους άλλους πλημμυροπαθείς, των άλλων περιοχών που επλήγησαν από το φαινόμενο και εστίασε μόνο σε αυτούς στις οδούς Τροίας και Κοντοδήμου;
Και συνεχίζει με το εξής:

Η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Σερρών καλεί τη ΔΕΥΑΣ να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση… παραθέτει τα έγγραφα που ζητούν από την επιχείρηση να αποκαταστήσει την καταστροφή του τοιχίου, αρκετές ημέρες πριν την εκδήλωση του φαινομένου… και παραθέτει μία σειρά επιχειρημάτων και ερωτημάτων. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποια αντίδραση – επίσημη, πχ έγγραφο – από τη ΔΕΥΑΣ. Αν ναι, τότε έχει ενδιαφέρον να δούμε τι απάντησε.
Το θέμα είναι μεγάλο, έχει πάρει διαστάσεις και θα πάρει μεγαλύτερες.
Κάποιοι εκ των κατοίκων έχουν κινηθεί νομικά εναντίον της ΔΕΥΑΣ. Οι πληροφορίες λένε πως δεν πρόκειται να σταματήσουν πριν τις δικαστικές αίθουσες, εφόσον φτάσει εκεί το θέμα.
Αλήθεια, ήταν δυνατόν, μία επιχειρηματολογία του ύφους της απόφασης της ΔΕΥΑΣ, να μείνει αναπάντητη; Το σκέφτηκε ποτέ κανείς αυτό;
Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ.
Είμαστε σε αναμονή για τις απαντήσεις της ΔΕΥΑΣ ή έστω μία αντίδρασή για το παραπάνω έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Σερρών.