Connect
To Top

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ: 5 ΛΕΠΤΑ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ

Η πρακτική της ενσυνειδητότητας μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε το άγχος, να καταπραΰνουμε τις συνέπειες του καθημερινού στρες, διατηρώντας την συγκέντρωσή μας στην παροντική στιγμή.

Η ενσωμάτωση δραστηριοτήτων εσωτερικής ηρεμίας μπορεί να είναι απίστευτα απλή, ανεξάρτητα από την ηλικία σας και τον ελεύθερο χρόνο.

Με λίγη σκέψη, σχεδόν όλα όσα κάνετε μπορεί να γίνουν μια ευκαιρία για προσοχή. Συγκεκριμένα:

Η εσωτερική ηρεμία στις ανάσες σας

Η βασική αναπνοή είναι ένας απλός, απλός διαλογισμός που χρησιμοποιεί την αναπνοή για να καθησυχάσει το μυαλό:

 • Καθίστε ή ξαπλώστε σε μια άνετη θέση.
 • Παρατηρήστε την αναπνοή σας κατά την εισπνοή.
 • Παρατηρήστε την αναπνοή σας κατά την εκπνοή.
 • Όταν το μυαλό περιπλανιέται, επαναφέρετέ το ήπια στην αναπνοή σας.

Για να εμβαθύνετε στην πρακτική, εστιάστε στο συναίσθημα:

 • Πώς επεκτείνεται και συστέλλεται η κοιλιά και το στήθος σας.
 • Τη ζεστασιά της αναπνοής σας στα ρουθούνια και το λαιμό σας.
 • Την αίσθηση του σώματός σας στο κάθισμα ή στο πάτωμα.

Είναι καλύτερο να εξασκείστε με συνέπεια την ίδια ώρα κάθε μέρα. Ξεκινήστε με 3 έως 5 λεπτά και παρατείνετε την πρακτική σας με την πάροδο του χρόνου.

Στο βλέμμα σας

Η βαθιά όραση είναι μια απλή άσκηση που εμπλέκει την αίσθηση της όρασης για να συντονιστείτε πιο βαθιά με το περιβάλλον σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα αντικείμενο που σας ενδιαφέρει.

Μπορεί να είναι οτιδήποτε: ένα πολύχρωμο μαντήλι, ένα πορτοκάλι από ένα μπολ με φρούτα, ένα λουλούδι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την αίσθηση της όρασης για να αλληλεπιδράσετε στενά με αυτό το αντικείμενο. Δείτε τις πτυχές, τα χρώματα, την υφή, το μέγεθος και το σχήμα.

Παρατηρήστε απαλά το αντικείμενο μέχρι να αρχίσετε να παρατηρείτε πράγματα που δεν έχετε παρατηρήσει στο παρελθόν. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 3 έως 5 λεπτά, ώστε να μπορείτε να βυθιστείτε πλήρως στη διαδικασία χωρίς να κοιτάξετε το ρολόι.

Στην ακοή σας

Η άσκηση βαθιάς ακρόασης είναι παρόμοια με τη βαθιά όραση, με την διαφορά ότι σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιείτε την αίσθηση της ακοής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθίσετε και να ακούσετε. Ακούστε κοντινούς ήχους, όπως την αναπνοή σας.

Στη συνέχεια, ακούστε ήχους που είναι λίγο πιο μακριά, όπως το βουητό ενός ανεμιστήρα ή κάποιον που μιλά στο διπλανό δωμάτιο. Στη συνέχεια, ακούστε ακόμη περισσότερους ήχους, όπως αυτοκίνητα ή αεροπλάνα.

Κάντε το για 3 έως 5 λεπτά.

πηγή: www.imommy.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ; ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

  Αρχικά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε για ποιους λόγους πρέπει να περιορίσουμε τη ζάχαρη, τι θα κερδίσουμε και τι αλλαγές θα δούμε...

  Beautiful Life24 Ιούλιος 2021
 • ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Ομάδα επιστημόνων από το King’s College του Λονδίνου, στην οποία συμμετείχε και Ελληνίδα ερευνήτρια, μελέτησαν τους γενετικούς, περιβαλλοντικούς και ιατρικούς παράγοντες...

  Beautiful Life24 Ιούλιος 2021
 • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

  Η ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος έχει δύο «όψεις».. Αφενός πρόκειται για την επιλογή των σωστών τροφών αφετέρου με την...

  Beautiful Life24 Ιούλιος 2021
 • ΒΓΑΛΤΕ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΤΟ … ΣΤΡΕΣ!!!

  Όταν το στρες «χτυπάει κόκκινο», είναι σημαντικό να βοηθάμε τον εαυτό μας να βρίσκει ηρεμία. Η διατροφή παίζει και αυτή τον...

  Beautiful Life22 Ιούλιος 2021
 • ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ

  Κίνδυνο θερμοπληξίας εγκυμονούν οι υψηλές θερμοκρασίες, που το καλοκαίρι ξεπερνούν τους 30-35 βαθμούς Κελσίου, αλλά και η πολύωρη παραμονή στον ήλιο.

  Beautiful Life20 Ιούλιος 2021
 • Καλύτερη υγεία με μασάζ στην… κοιλιά

  Οι ειδικοί μας προτείνουν μασάζ στην κοιλιά για καλύτερη υγεία και οι τρόποι που θα σας βοηθήσει θα σας εντυπωσιάσουν…

  Beautiful Life17 Ιούλιος 2021
 • ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ

  Οι χωρισμοί είναι αρκετά σκληροί από μόνοι τους, αλλά αν συζούμε, υπάρχει ένα επιπλέον στρώμα περιπλοκότητας που απαιτεί ενδελεχή έρευνα πριν...

  Beautiful Life15 Ιούλιος 2021
 • ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ

  Η δουλειά του δέρματος είναι να προστατεύει το εσωτερικό του σώματος από το περιβάλλον. Λειτουργεί ως προληπτικό φράγμα κατά των εισβολέων...

  Beautiful Life15 Ιούλιος 2021
 • ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ;

  Ενώ δεν μπορούμε να βγάλουμε το στρες από τη ζωή μας, μπορούμε να βρούμε τρόπους να το διαχειριστούμε και τελικά να...

  Beautiful Life14 Ιούλιος 2021

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: