Connect
To Top

5 ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Κανείς δεν έχει 100% αυτοπεποίθηση συνεχώς και σε όλες τις περιστάσεις. Ωστόσο, η αυτοπεποίθηση έχει μεγάλη δύναμη και κάνει μεγάλη διαφορά.

Ας είμαστε ειλικρινείς- κανείς δεν έχει 100% αυτοπεποίθηση συνεχώς και σε όλες τις περιστάσεις. Ωστόσο, η αυτοπεποίθηση έχει μεγάλη δύναμη και κάνει μεγάλη διαφορά κυριολεκτικά σε ό,τι κι αν κάνετε σε όλη σας τη ζωή.

Γι’ αυτό, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε το επιθυμητό επίπεδο αυτοπεποίθησης; Η προσομοίωση. Μπορεί να σας φαίνεται πεζό, αλλά αν υποκριθείτε ότι έχετε αυτοπεποίθηση, θα σας βοηθήσει να την αποκτήσετε κιόλας. Οι σκέψεις σας επηρεάζουν τη συμπεριφορά σας, που ύστερα καθορίζει τις πράξεις σας και εκείνες οι πράξεις επιδρούν στις σκέψεις σας σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο.

Αλλά πώς συμπεριφέρεται ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση; Ένα από τα πιο διακριτά σημάδια είναι η γλώσσα του. Ποιο είναι το λεξιλόγιο ενός ατόμου με αυτοπεποίθηση; Όλοι είναι διαφορετικοί, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις που αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν.

5 φράσεις που οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν χρησιμοποιούν (σχεδόν) ποτέ

1. «Δεν μπορώ»

Ίσως η πιο επικίνδυνη λέξη στη λίστα, το «δεν μπορώ» χρησιμοποιείται συχνά ως παραδοχή ανικανότητας/ αδυναμίας. Και όταν το λέμε, συνήθως το πιστεύουμε κι έτσι μένουμε άπραγοι. Αν θέλετε να δείξετε και να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση, αυτή η φράση χρειάζεται να απομακρυνθεί από τις επιλογές σας και μην της επιτρέπετε να γίνει μέρος ενός εσωτερικού διαλόγου.

2. «Δεν θα το κάνω»

Το «δεν θα το κάνω» δεν είναι τόσο επιβλαβές, όσο το «δεν μπορώ», αλλά αντικατοπτρίζει το υποσυνείδητό μας. «Δεν θα καταφέρω να το κάνω» αποτελεί ένδειξη οτι έχετε προγραμματιστεί να πιστεύετε ότι δεν έχετε την ικανότητα ή τους πόρους να κάνετε κάτι να συμβεί. Ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση γνωρίζει τα όριά του, οπότε προτιμά να λέει : «το πιθανότερο είναι να μην τα καταφέρω, δεδομένων όλων των άλλων που έχω ήδη να κάνω». Αυτό δείχνει ότι έχει ρεαλιστική ιδέα για τις δυνατότητες και το χρόνο του.

3. «Ποτέ»

Το «ποτέ» μπορεί να χρησιμοποιηθεί με θετικό τρόπο- π.χ. «ποτέ δεν θα τα παρατήσω»- αλλά πολύ συχνά το χρησιμοποιούμε για να δηλώσουμε την ανικανότητά μας ή την έλλειψη επιθυμίας μας.

Το «ποτέ» είναι αρνητικό, όμως, επειδή αναφέρεται σε ένα αόριστο διάστημα χρόνου. Γι’ αυτό το λόγο, χρησιμοποιείται και συχνά, αλλά δυστυχώς, χτυπά στην καρδιά του ποιοι είμαστε και μας υπενθυμίζει τις αποτυχίες και τα ελαττώματά μας. Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση γνωρίζει ότι η αποτυχία αποτελεί πάντα μια πιθανότητα, αλλά είναι σχεδόν αστείο να αποκλείουμε κάτι για πάντα. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αυτή τη λέξη και μην αποδέχεστε την πεποίθηση ότι δεν θα καταφέρετε ποτέ κάτι.

4. «Παραιτούμαι»

Ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση πιστεύει ότι μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους του. Γι’ αυτό, η παραίτηση δεν βρίσκεται στο λεξιλόγιό του. Βέβαια, όλοι σε ένα σημείο έχουμε νιώσει ότι θέλουμε να τα παρατήσουμε. Χάνουμε την πίστη στον εαυτό και στις ικανότητές μας, συνειδητοποιούμε ότι ίσως δεν είμαστε τόσο καλοί όσο πιστεύαμε ή απλά χάνουμε τη θέληση να τρέξουμε στο μαραθώνιο αυτό. Ωστόσο, ένα άτομο με αυτοπεποίθηση πιστεύει ότι υπάρχει πάντα ένας τρόπος- ασχέτως του τι τελικά θα συμβεί.

5. «Καλώς εχόντων των πραγμάτων»

Τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Ως ένα βαθμό, η ελπίδα παίζει μεγάλο ρόλο σε ό,τι κι αν κάνουμε. Εντούτοις, οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν δρουν μόνο με όπλο την ελπίδα και με το «τι θα συμβεί αν»- είναι οι ίδιοι αρχιτέκτονες της ζωής τους. Αν θέλουν να κάνουν κάτι, σχεδιάζουν και οργανώνουν. Παίρνουν το πεπρωμένο τους στα χέρια τους και πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

πηγή: www.enallaktikidrasi.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΒΓΑΛΤΕ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΤΟ … ΣΤΡΕΣ!!!

  Όταν το στρες «χτυπάει κόκκινο», είναι σημαντικό να βοηθάμε τον εαυτό μας να βρίσκει ηρεμία. Η διατροφή παίζει και αυτή τον...

  Beautiful Life22 Ιούλιος 2021
 • ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ

  Κίνδυνο θερμοπληξίας εγκυμονούν οι υψηλές θερμοκρασίες, που το καλοκαίρι ξεπερνούν τους 30-35 βαθμούς Κελσίου, αλλά και η πολύωρη παραμονή στον ήλιο.

  Beautiful Life20 Ιούλιος 2021
 • Καλύτερη υγεία με μασάζ στην… κοιλιά

  Οι ειδικοί μας προτείνουν μασάζ στην κοιλιά για καλύτερη υγεία και οι τρόποι που θα σας βοηθήσει θα σας εντυπωσιάσουν…

  Beautiful Life17 Ιούλιος 2021
 • ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ

  Οι χωρισμοί είναι αρκετά σκληροί από μόνοι τους, αλλά αν συζούμε, υπάρχει ένα επιπλέον στρώμα περιπλοκότητας που απαιτεί ενδελεχή έρευνα πριν...

  Beautiful Life15 Ιούλιος 2021
 • ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ

  Η δουλειά του δέρματος είναι να προστατεύει το εσωτερικό του σώματος από το περιβάλλον. Λειτουργεί ως προληπτικό φράγμα κατά των εισβολέων...

  Beautiful Life15 Ιούλιος 2021
 • ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ;

  Ενώ δεν μπορούμε να βγάλουμε το στρες από τη ζωή μας, μπορούμε να βρούμε τρόπους να το διαχειριστούμε και τελικά να...

  Beautiful Life14 Ιούλιος 2021
 • ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  Tο προσδόκιμο ζωής αυξάνεται σταδιακά σε όλο τον πλανήτη μας. Το προσδόκιμο ζωής των γυναικών μάλιστα, το οποίο πάντα ξεπερνούσε εκείνο...

  Beautiful Life14 Ιούλιος 2021
 • ΟΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ

  Φαίνεται ότι αρκετοί άνθρωποι φτερνίζονται όταν σηκώνουν το κεφάλι τους προς τον ουρανό και κοιτούν τον ήλιο, ή οποιοδήποτε άλλο έντονο...

  Beautiful Life12 Ιούλιος 2021
 • ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

  Αν θέλετε να κατανοήσετε γιατί είναι χρήσιμο να τις διαβάζετε πριν επιλέξετε την αγορά σας, οι παρακάτω τρεις συμβουλές θα σας...

  Beautiful Life12 Ιούλιος 2021

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: