Connect
To Top

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΗΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη συμπεριφορά τους για να δείξουν πώς αισθάνονται και τι σκέφτονται. Συχνά, επικοινωνούν κάτι μέσω της συμπεριφοράς τους, το οποίο δεν είναι απαραίτητα σε θέση να εκφράσουν λεκτικά.

Όταν λοιπόν προσπαθείτε να πειθαρχήσετε το παιδί σας και να του βάλετε όρια, πρέπει να έχετε κατά νου από πού πηγάζει η κακή συμπεριφορά του.

Γιατί το παιδί έχει άσχημη συμπεριφορά;

Αναζητά προσοχή

Όταν οι γονείς μιλάνε στο τηλέφωνο, δουλεύουν ή απλώς είναι απασχολημένοι με κάτι, τα παιδιά αισθάνονται ότι μένουν «εκτός». Έτσι, μπορεί να έχουν ξεσπάσματα, να φωνάζουν ή να τσακώνονται με το αδερφάκι τους ώστε να προσελκύσουν την προσοχή των γονιών τους. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγνοήσετε την κακή συμπεριφορά του παιδιού (εκτός αν γίνεται βίαιο, που τότε θα πρέπει να επέμβετε άμεσα) και να επαινείτε την καλή συμπεριφορά του

Μιμείται μια συμπεριφορά που έχει δει

Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να συμπεριφέρονται παρακολουθώντας τους άλλους και ειδικά τους γονείς τους. Δεδομένου ότι για το παιδί σας αποτελείτε το πιο καθοριστικό πρότυπο, διδάξτε το πώς να συμπεριφέρεται σωστά σε διάφορες καταστάσεις μέσα από τις πράξεις σας και όχι μόνο μέσα από τα λόγια σας.

Δοκιμάζει τα όριά σας

Όταν θεσπίζετε κανόνες και λέτε στα παιδιά τι δεν επιτρέπεται να κάνουν, συχνά θέλουν να δουν αν μιλάτε σοβαρά. Ελέγχουν τα όρια μόνο για να μάθουν ποιες θα είναι οι συνέπειες όταν παραβιάζουν τους κανόνες. Ορίστε λοιπόν σαφή όρια και μείνετε συνεπείς στις επιπτώσεις που θα έχει το παιδί αν τα ξεπεράσει. Εάν τα παιδιά πιστεύουν ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μπορέσουν να τη γλιτώσουν, συχνά μπαίνουν στον πειρασμό να το δοκιμάσουν. Εάν τους δείξετε ότι θα έχουν αρνητική συνέπεια κάθε φορά που παραβιάζουν έναν κανόνα, θα συμμορφωθούν καλύτερα.

Προσπαθεί να γίνει πιο ανεξάρτητο

Καθώς τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μαθαίνουν να κάνουν περισσότερα πράγματα μόνα τους, συχνά θέλουν να επιδείξουν τις νέες τους δεξιότητες. Οι έφηβοι επίσης θέλουν να είναι ανεξάρτητοι. Η προσπάθεια του παιδιού να γίνει πιο ανεξάρτητο, μπορεί να οδηγήσει σε μεταξύ σας διαφωνίες και εντάσεις. Ειδικά οι έφηβοι μπορεί να γίνουν αντιδραστικοί σε μια προσπάθεια να δείξουν στους γονείς τους ότι μπορούν να σκέφτονται μόνοι τους. Μπορεί να παραβιάζουν τους κανόνες επίτηδες και να προσπαθούν να δείξουν στους γονείς τους ότι δεν μπορούν να αναγκαστούν να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν να κάνουν. Προσπαθήστε να δίνετε στο παιδί σας επιλογές, ώστε να νιώθει ότι η γνώμη του μετράει καθώς και ότι έχει κάποιον έλεγχο στη ζωή του.

Δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τα συναισθήματά του

Μερικές φορές τα παιδιά δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν για τα συναισθήματά τους και κάπως έτσι μπορεί να έχουν ξεσπάσματα. Ως γονείς οφείλετε να τους μάθετε πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με υγιή τρόπο και να ηρεμούν.

Πεινάει ή είναι κουρασμένο

Όταν ένα παιδί αισθάνεται πεινασμένο, κουρασμένο ή αδιάθετο, συχνά εμφανίζεται κακή συμπεριφορά. Τα περισσότερα νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν είναι καλά στην επικοινωνία όσων χρειάζονται. Ως αποτέλεσμα, συχνά χρησιμοποιούν τη συμπεριφορά τους για να δείξουν ότι έχουν ανεκπλήρωτες ανάγκες.

πηγή: www.vita.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Μαμά & Παιδί

 • ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ FAIRYTALE

  Οι εκπτώσεις στο FAIRYTALΕ είναι μοναδικές… επιλέξτε από τη εκπληκτική συλλογή παιδικών, βρεφικών ρούχων, τα αγαπημένα σας κομμάτια για τα παιδιά...

  Beautiful Life24 Ιούλιος 2021
 • ΠΩΣ ΘΑ «ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΑΓΑΔΕΣ

  Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι υπέροχη , γλυκιά και πρέπει όλες μας να τη βιώνουμε με θετικά συναισθήματα .

  Beautiful Life20 Ιούλιος 2021
 • FAIRYTALE: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 30%

  Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν… στο κατάστημα παιδικών ενδυμάτων FAIRYTALE θα βρείτε εκπληκτικά βρεφικά, παιδικά και εφηβικά ρούχα, σε μοναδικές τιμές!!!

  Beautiful Life16 Ιούλιος 2021
 • BAMBINI COMFORT… ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

  Που βρίσκετε τα πιο όμορφα παιδικά παπούτσια; Την καλύτερη ποιότητα και τη μεγαλύτερη ποικιλία; Στο… BAMBINI COMFORT φυσικά! Τώρα, στις καλύτερες...

  Beautiful Life8 Ιούλιος 2021
 • FAIRYTALE: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 30%

  Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν… στο κατάστημα παιδικών ενδυμάτων FAIRYTALE θα βρείτε εκπληκτικά βρεφικά, παιδικά και εφηβικά ρούχα, σε μοναδικές τιμές!!!

  Beautiful Life7 Ιούλιος 2021
 • ΑΛΗΘΕΙΑ… ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ;

  Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι ένας μωρό είναι η αξιολάτρευτη απόδειξη της ζωής. τείνουν να μην πιστεύουν στους πολύπλοκους μηχανισμούς που μπορεί...

  Beautiful Life5 Ιούλιος 2021
 • BAMBINI COMFORT: ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ…

  Είναι σκέτη γλύκα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, είναι άριστης ποιότητας, για να στηρίζουν το παιδί σας από τα πρώτα...

  Beautiful Life2 Ιούλιος 2021
 • ΜΑΡΝΕΡΗ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

  Μοναδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια από τις εκδόσεις Σαβάλλας, για ατελείωτες ώρες διασκέδασης, μέσα στο καλοκαίρι… θα τα βρείτε στο βιβλιοπωλείο ΜΑΡΝΕΡΗ!

  Beautiful Life30 Ιούνιος 2021
 • ΕΓΚΥΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

  Κάνει ζέστη, έχει υγρασία, είστε έγκυος και οι ορμόνες έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Αντιμετωπίστε την κατάσταση όσο μπορείτε καλύτερα. ΜΕΙΝΕΤΕ ΔΡΟΣΕΡΕΣ •  ...

  Beautiful Life28 Ιούνιος 2021

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: