Connect
To Top

ΑΝ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Στο “βαθύ κόκκινο” έχει περάσει από το πρωί του Σαββάτου ο Δήμος των Σερρών, κάτι που μάλλον δεν εξέπληξε και τόσο τους ειδικούς, που έβλεπαν τη χαλάρωση τήρησης των μέτρων από τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον νομίατρο κ. Αναστάσιο Αναστασιάδη, οι αριθμοί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έδειχναν πως η κατάσταση δεν εξελίσσεται θετικά…

“Τα κρούσματα αθροίζονται ως σύνολο της εβδομάδας. Τα κρούσματα αυξάνονταν μέσα στην πόλη τελευταίες εβδομάδες, όπως έχω τονίσει πολλές φορές και κυρίως σε εργασιακούς χώρους. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 215, αυτή τη βδομάδα σχεδόν 200. Τα περισσότερα σημειώθηκαν στην πόλη και κυρίως σε εργασιακούς χώρους. Αυτοί οι εργαζόμενοι μετέφεραν στις οικογένειές τους τον ιό και το αποτέλεσμα ήταν να έχουν αυτή την αύξηση των κρουσμάτων. Ο ΕΟΔΥ βλέπει το άθροισμα της εβδομάδας και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. Όλο αυτό ίσως είναι για καλό, γιατί ο κόσμος χαλάρωσε πολύ και δεν τηρούνται τα μέτρα όπως πρέπει. Τώρα που είμαστε στο βαθύ κόκκινο, ίσως μας βοηθήσει να περιοριστούν τα κρούσματα, αν ο κόσμος τηρήσει τα μέτρα.”

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη οι ηλικίες πλέον κινούνται γύρω στα 30 –40 έτη. Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και αυτό είναι πολυπαραγοντικό αποτέλεσμα.

Το μόνο σίγουρο, σύμφωνα με τον νομίατρο, είναι πως δεν επιστρέφουμε στην κατάσταση του περασμένου Φθινοπώρου. Ο πιο βασικός ίσως παράγοντας που δίνει αισιοδοξία είναι πως ο εμβολιασμός προχωρά, έστω και αν οι ρυθμοί δεν είναι απολύτως ικανοποιητικοί

Η κατάσταση σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίσει το κύμα του Νοεμβρίου. Σε αυτό βοηθάει ο καλός καιρός, υπάρχει πληθυσμός που έχει ανοσία επειδή έχει ήδη νοσήσει από κορωνοϊό και οι εμβολιασμοί τρέχουν, με σχετικά καλό ρυθμό. Από εδώ και πέρα περιμένουμε αύξηση του αριθμού των εμβολίων που θα γίνουν. Έρχονται περισσότερες δόσεις, άνοιξαν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα οπότε το επόμενο χρονικό διάστημα θα θωρακίζεται όλο και περισσότερος πληθυσμός.”

Για τον κ. Αναστασιάδη το “βαθύ κόκκινο” ίσως είναι καλό, μια που ενδεχομένως πάντα, οι πολίτες αναγκαστούν να τηρήσουν τα μέτρα πιο σωστά. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κάπως δύσκολες, όμως, είμαστε κοντά στο τέλος.

“Περιμένουμε και την επόμενη εβδομάδα μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων και μάλλον θα έχουμε ακόμη περισσότερους ασθενείς και στο νοσοκομείο. Πιστεύω πως μετά το επόμενο δεκαήμερο – δεκαπενθήμερο η κατάσταση θα έχει αρχίσει να βελτιώνεται Βοηθούν όλοι οι παράγοντες που ανέφερα παραπάνω. Είμαι αισιόδοξος πως είναι η τελευταία κορύφωση, όμως βασικό είναι να τηρούν τα μέτρα οι πολίτες. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, τόσο περισσότερο προστατευμένοι θα είμαστε από τον ιό.”

Τελος, ο κ. Αναστασιάδης, κάνει έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα… είναι το πιο σημαντικό, γιατί όσα μέτρα και αν λαμβάνονται αν δεν τηρούνται είναι μάταια.

“Απευθύνω για μία ακόμη φορά έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, να φορούν τις μάσκες σωστά, να αποφεύγουν το συγχρωτισμό και να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος και είναι κρίμα να αρρωστήσει κάποιος τώρα ή ακόμη χειρότερα να χάσει τη ζωή του.”

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: