Connect
To Top

Δ. ΝΟΤΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππάς, Δημήτρης Νότας, μας μιλά για τις δράσεις που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή, για να τιμήσει τον εθνικό ήρωα, Εμμανουήλ Παππά…

μέσα στο 2021, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση είναι ιδιαίτερη για τον Δήμο σας, την ιδιαίτερη πατρίδα του ήρωα της Επανάστασης Εμμανουήλ Παππά. Ποιες είναι οι δράσεις που έχετε προγραμματίσει;

Πρωτίστως κ. Νάβαλη θα ήθελα να σας δηλώσω εκφράζοντας την βούληση ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου , πως η προσπάθεια μας να αναδείξουμε και να φωτίσουμε την δράση και τον αγώνα, μιας από τις αγνότερες και ποιο ανιδιοτελείς μορφές της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821, αυτής του Αρχιστράτηγου ΕΜΜ ΠΑΠΑ, είναι σταθερή και δεν έχει να κάνει μόνο, με τις επετειακές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα το συμβολικό αυτό έτος, της συμπλήρωσης των 200 ετών.

Έχοντας ως οδηγό την παραπάνω θέση, το έτος που διανύουμε, έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολλών τοπικών φορέων, ( (Πολιτιστικών, Αθλητικών, Μουσικών, Εικαστικών συλλόγων) αλλά και φυσικών προσώπων με στόχο, την δια δραστική συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων σε αυτήν την προσπάθεια.

Ειδικότερα όμως, μπορώ να σας αναφέρω τέσσερεις εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν :

Α) Το Συμπόσιο Γλυπτικής, με τίτλο « ΕΜΜ ΠΑΠΑΣ 2021» που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως και την 31 Ιουλίου με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών, επιλεγμένων μέσα από τα επίσημα εγγεγραμμένα μέλη του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, συνεργασία που διασφαλίζει την καλλιτεχνική αρτιότητα και αποδοχή των έργων.

Β) Την προκήρυξη Διδακτορικής Διατριβής, σε συνεργασία με ένα από τα δύο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρα ,όπως το Αριστοτέλειο ή το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για να φωτίσουμε με αδιαμφισβήτητη επιστημονική τεκμηρίωση, μέσα από πηγές, τη δράση και τον αγώνα του μεγάλου μας ΕΘΝΙΚΟΥ ήρωα, τόσο στον Ελλαδικό χώρο, όσο και στις πόλεις του εξωτερικού που έδρασε, όπως η Οδυσσός, η Κωνσταντινούπολη, η Βιέννη κ.λ.π.

Γ ) Τη δημιουργία στον χώρο του «Σχολαρχείου»,(κτιρίου ανυπέρβλητης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας που βρίσκεται στο ομώνυμο δημοτικό μας διαμέρισμα) ενός σύγχρονου Ψηφιακού Μουσείου που θα προβάλει τη συμμετοχή του ΕΘΝΙΚΟΥ μας ήρωα, στον αγώνα, και φυσικά και την ίδια την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821 στον χώρο της Μακεδονίας.

Δ ) Το ετήσιο μνημόσυνο, μνήμης και τιμής για την συμπλήρωση των 200 ετών από τον θάνατο του ΕΘΝΙΚΟΥ μας ήρωα, που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγος με την λαμπρή παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Αναφέραμε μόνο κάποιες από τις πολλές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο έτος που «τρέχει».

Τι μηνύματα περνά ο βίος και η ηρωική στάση του Εμμανουήλ Παππά στους νεοέλληνες; Θεωρείτε πως μπορούμε να τα ενσωματώσουμε στον βίο μας , τον 21ο αιώνα;

Ο Ελληνισμός μπαίνοντας στην αυγή του τρίτου αιώνα της νεότερης ιστορίας του, αφού στον πρώτο ολοκλήρωσε την εδαφική υπόσταση του Ελληνικού κράτους , στον δεύτερο εντάχθηκε εξολοκλήρου με επιτυχία μετά από συνεχή άοκνη προσπάθεια του Λαού μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, σε αυτόν τον τρίτο αιώνα που ξεκίνησε, αναζητά την θέση του στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

Σε αυτή του την προσπάθεια ζωντανός φάρος, και οδοδείκτης είναι οι Αρχές και οι Αξίες που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αγνό πατριωτισμό ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ, προσφέροντας χωρίς δεύτερη σκέψη την τεράστια περιουσία το, την ύπαρξη της οικογένειας του, και τέλος ότι πολυτιμότερο έχει κάποιος, την ίδια τη ΖΩΗ, ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Υπάρχουν κάποια σχέδια και στόχοι από τη δική σας πλευρά, ως Δημοτική Αρχή, για ενέργειες και δράσεις στο μέλλον, για την  ανάδειξη του ήρωα Εμμανουήλ Παππά, αλλά παράλληλα και του ιστορικού σας Δήμου, στο ιστορικό-τουριστικό τομέα;

Η προσπάθεια μας ξεκινάει δεκαετίες πίσω από αυτούς που προηγήθηκαν ημών, και θα συνεχιστεί και μετά την λήξη του εμβληματικού αυτού έτους. Θα είμαστε εδώ και μετά την λήξη των εορτασμών των 200 ετών, βάζοντας έναν και μοναδικό στόχο ,την αναγνώριση του μεγάλου μας ΕΘΝΙΚΟΥ ήρωα στο πάνθεον των μεγάλων αγωνιστών του 21.

Στόχος μας είναι ένας κ. Νάβαλη, μέσα από συνεχείς δράσεις να φωτίσουμε τη Ζωή και τον αγώνα του μεγάλου μας ΕΘΝΙΚΟΥ ήρωα, γιατί το παράδειγμα του, είναι σήμερα επίκαιρο όσο ίσως από ποτέ άλλοτε.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: