Connect
To Top

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Τέσσερις γυναίκες, επαγγελματίες, σύζυγοι, μητέρες, σύντροφοι, με προσφορά στα κοινά, μιλούν στο blife.gr για την ημέρα της Γυναίκας.

Καλλιόπη Ευαγγελίδου – Καλλιτεχνική Δ/ντρια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για ανθρώπους. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε μια κοινωνία με πραγματική ισότητα και ίσες ευκαιρίες. Μια κοινωνία ασφαλή και δίκαιη. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Η καθημερινή ζωή μιας γυναίκας ακόμη σήμερα είναι ένας άνισος αγώνας με τον χρόνο, τις υποχρεώσεις και την αναξιοκρατεία. Οι γυναίκες ξέρουμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κερδίζονται με σκληρή δουλειά που δεν προϋποθέτει αυτονόητα, μέσα από συνεχείς ακυρώσεις και αμφισβητήσεις. Η μέρα της γυναίκας συμπορεύεται με την ημέρα της ειρήνης. Οι κοινωνίες όπου επικρατεί ο πιο δυνατός αναπόφευκτα θα καταρρεύσουν. Με το κίνημα του me too αποδείχθηκε πόσο μεγάλη δύναμη έχουν οι «αδύναμοι» μόλις ενωθούν. Πόσο σπουδαίο και υγιές είναι οι άνθρωποι να μιλούν και η κοινωνία να ακούει. Φέτος η μέρα της γυναίκας έχει ξεχωριστή σημασία. Ας επιμείνουμε με σθένος και μέθοδο στην αλλαγή που αχνοφαίνεται να έρχεται. Οι κοινωνίες της αλαζονείας και της κατάχρησης εξουσίας μας κάνουν δυστυχισμένους. Και δεν θα μείνουμε δυστυχισμένοι για πολύ ακόμη.

Βαρβάρα Μητλιάγκα – Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Σερρών

Ως γυναίκα πάντοτε ένιωθα πολύ τυχερή που έχω γεννηθεί στις μέρες μας, και όχι παλιότερα, καθώς η θέση της γυναίκας όπως την ξέρουμε σήμερα  είναι μια πολύ πρόσφατη κατάκτηση στην ιστορία.  Έχοντας μεγαλώσει με δύο γονείς που μου έμαθαν ότι οι ορίζοντες είναι ανοιχτοί για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, όταν ήμουν μικρότερη το θεωρούσα αδιανόητο να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στο γυναικείο φύλο. Μεγαλώνοντας βέβαια συνειδητοποίησα ότι η φύση -και μ’ αυτό εννοώ το ρόλο της μητρότητας- είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, καθώς εκ των πραγμάτων αποκλείει την εξομοίωση της γυναίκας με τον άντρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η γυναίκαι είναι κατώτερη ή ανώτερη, είναι απλά διαφορετική. Για μένα πραγματική κατάκτηση για την αναγνώριση του ρόλου και της αξίας της γυναίκας, θα είναι όταν δεν θα χρειάζεται να υπάρχει Μέρα της Γυναίκας για να μας το θυμίζει, γιατί θα είναι δεδομένο!

Ελένη Μάλαμα – Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου “ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ”

Σε λένε μάνα, αδερφή, σύζυγο, συνάδελφο, ξαδέρφη, άλλο μισό… ό,τι πιο όμορφο υπάρχει… με μια λέξη ΓΥΝΑΙΚΑ! Χρόνια πολλά, κορίτσια!!!

Βαϊα Βαϊδου – Δημοσιογράφος

Σαν σήμερα πριν 164 χρόνια η γυναίκα ξεκίνησε να διεκδικεί τον ρόλο της στον κόσμο κι από τότε ακόμα διεκδικεί.Δεν είναι γιορτή του φύλου, είναι υπενθύμιση και τιμή του για πάντα κι ακόμα ολόπλευρου αγώνα για τα αυτονόητα. Σήμερα δεν είναι η μέρα να γράφετε χρόνια πολλά
Φτάνουν τα «γιορτή με άρωμα γυναίκας» και τα «γιατί ομορφαίνουμε τον κόσμο σας». Σήμερα κρατάτε σιωπή, που χρειάζεται ακόμα, να προσπαθούμε να ενσωματωθούμε στον κόσμο σας.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: