Connect
To Top

Γ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ SERRES ULTRA TRAIL RUN

Ένα μεγάλο αθλητικό event θα λάβει χώρα τον Απρίλιο στις Σέρρες… ένα αθλητικό γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας, που μας αναδεικνύει σε αθλητικό προορισμό για τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος.

Στις 17 Απριλίου θα διεξαχθεί ο αγώνας Serres Ultra S.U.T.. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο αγώνα ορεινού τρεξίματος, 86 χλμ. που θα λάβει χώρα στα δικά μας βουνά, μεταξύ αυτών και ο Λαϊλιάς.

Για την διοργάνωση, που θα είναι είναι τριήμερη με παράλληλους αγώνες και εκδηλώσεις, μίλησε στο blife.gr o κ. Γιώργος Θεοχάρης, ο εμπνευστής του αγώνα.

“Η διοργάνωση είναι ουσιαστικά τριήμερη, με τρεις αγώνες που θα διεξαχθούν Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Απριλίου, όμως η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 16 Απριλίου. Ο πρώτος αγώνας  το Serres Ultra Trail S.U.T 86km και 4000μ θετικής υψομετρικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από τις κεντρικές πλατείες 4 ορεινών χωριών…Ελαιώνας, Χρυσοπηγή, Ορεινή, Ραχωβίτσα,από το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλια και την πίστα,θα περάσουν από το Μπαλτά Τσαΐρ (πλατεία των βλάχων,από τον ιστορικό βράχο της Κατιγκος,την Βυζαντινή Μονή του Τίμιου Προδρόμου που χτίστηκε το 1270μ.χ αλλά και την Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Το SERRES ULTRA TRAIL 86km 4000+ (S.U.T) θα έχει 10 σταθμούς τροφοδοσίας, υδροδοσίας. Στους σταθμούς θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης ακόμη και με ΙΧ αυτοκίνητο ώστε να δουν από κοντά τους αθλητές που συμμετέχουν οι προπονητές τους,οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Ο μέγιστος αριθμός αγωνιζομένων είναι 200. Οι αιτήσεις συμμετοχής που θα υποβληθούν κατά την περίοδο των εγγραφών και θα πληρούν το κριτήριο συμμετοχής θα γίνουν δεκτές με σειρά προτεραιότητας. Όλη η διαδρομή να σημειώσουμε πως θα περάσει μέσα από μονοπάτια.

Το Voreia Beer Serres Trail διεξάγεται φέτος για 2η χρόνια σε μια εντελώς ανανεωμένη διαδρομή,το μήκος του αγώνα είναι στα 21χλμ με +1000μ θετικής υψομετρικής. Οι αθλητές θα κινηθούν προς το ορεινό χωριό Ελαιώνας σε μια κυκλική διαδρομή, που στο 80% είναι σε μονοπάτι.Ο αγώνας θα έχει 3 σταθμούς υδροδοσίας-τροφοδόσιας. Ο μέγιστος αριθμός αγωνιζομένων είναι 300. Οι αιτήσεις συμμετοχής που θα υποβληθούν κατά την περίοδο των εγγραφών και θα πληρούν το κριτήριο συμμετοχής θα γίνουν δεκτές με σειρά προτεραιότητας.

Ο Junior αγώνας μας, το Serres Juicy Run 5χλμ έρχεται και φέτος να χαρίσει όμορφες δρομικές στιγμές σε μικρούς κ μεγάλους αλλά και σε αθλητές που λατρεύουν τα ρεκόρ. Ο αγώνας κινείται στη πόλη των Σερρών σε αστικό δρόμο με κατεύθυνση την όμορφη και καταπράσινη κοιλάδα!!! Ο μέγιστος αριθμός αγωνιζομένων είναι 500. Οι αιτήσεις συμμετοχής που θα υποβληθούν κατά την περίοδο των εγγραφών και θα πληρούν το κριτήριο συμμετοχής θα γίνουν δεκτές με σειρά προτεραιότητας”.

Η ιδέα γεννήθηκε την περίοδο της καραντίνας του περασμένου Μαρτίου. Ο ίδιος μαζί με τον φίλο του Στέργιο Σαπαρδάνη, που είναι μαζί στους ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ του Πανσερραϊκού, ως λάτρεις του ορεινού τρεξίματος, ξεκίνησαν την υλοποίηση της ιδέας αυτής, που χρειάστηκε, υπομονή, επιμονή και πολύ δουλειά…

“Ψάξαμε μονοπάτια παλιά, με συζητήσεις με παλιούς πεζοπόρους αλλά και κτηνοτρόφους που γνωρίζουν τα βουνά καλά. Στη συνέχεια, έπρεπε να δεθεί η διαδρομή που ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι, να καθαριστούν και να σηματοδοτηθούν τα μονοπάτια…. δύσκολο το εγχείρημα, αλλά ήρθε εις πέρας και τώρα πια είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους αθλητές.”

Ήδη οι συμμετοχές είναι πολλές και ο αριθμός των αθλητών αυξάνεται καθημερινά. Μάλιστα, έχουν δηλώσει συμμετοχή και αθλητές ορεινού τρεξίματος, με διακρίσεις σημαντικές.

“Φυσικά, ο αγώνας των 86 χλμ. είναι ιδιαιτέρως επίπονος και απαιτητικός. Σε αυτόν συμμετέχουν αθλητές που προπονούνται ακριβώς πάνω σε αυτό το άθλημα. Άρα είναι αθλητές γνωστοί, κυρίως βέβαια σε όσους ασχολούνται με το άθλημα. Να πω όμως, πως ανάμεσά τους είναι και κάποιοι οι οποίοι είναι ευρέως περισσότερο γνωστοί, λόγω άλλων δραστηριοτήτων τους!

Στα 21 χλμ. φυσικά μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές που αγαπούν το τρέξιμο ή το βουνό ή απλά την πεζοπορία και στα 5 χλμ. όλοι οι Σερραίοι.

“Αυτό που προκάλεσε το ενδιαφέρον για τον αγώνα των Σερρών, πέρα από το γεγονός πως είναι κάτι νέο και θέλουν να το δούνε, είναι πως υπάρχει ασφάλεια, γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής είναι δίπλα στην άσφαλτο και μπορεί να υπάρξει βοήθεια ανά πάσα στιγμή, ενώ υπάρχει σήμα στο κινητό σχεδόν σε όλη τη διαδρομή.”

Αθλητές από Χανιά, Κέρκυρα, Πάτρα, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Σκιάθο, 27 αθλητές από Αθήνα, από το Άργος αλλά και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος, θα λάβουν μέρος στον αγώνα. Οι Σέρρες, το τριήμερο αυτό του Απριλίου, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος.

Το αθλητικό γεγονός διοργανώνεται από τον Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ και το τμήμα ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Φυσικά, ένα τέτοιο γεγονός απαιτεί τη συνεργασία των φορέων και των υπηρεσιών, όπως του δασαρχείου, του Δήμου Σερρών και της Π.Ε. Σερρών.

“Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να τραβήξουμε το τουριστικό ενδιαφέρον και είναι μία χρυσή ευκαιρία, να αναδείξουμε τον ορεινό όγκο του Λαϊλιά και όχι μόνο, μέσα από τον συγκεκριμένο αγώνα που ήρθε για να μείνει”, τονίζει ο κ. Θεοχάρης

Παράλληλα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι μας τη φύση της περιοχής μας, το βουνό μας αλλά και να ανακαλύψουμε δυνάμεις που έχουμε και δεν τις γνωρίζουμε.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν ως εξής: το Σάββατο 17 Απριλίου 6:00πμ θα διεξαχθεί ο αγώνας Serres Ultra Trail S.U.T 86km και 4000μ θετικής υψομετρικής και την Κυριακή 18 Απριλίου 9:30πμ θα διεξαχθούν το Voreia Beer Serres Trail S.M.T 21km με 900μ θετικής υψομετρικής αλλά και το Serres Juicy Run 5km στις 9:45πμ.

Αν οι συνθήκες λόγω κορωνοϊού δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή των αγώνων υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία 14-16 Μαϊου.

“Ο κόσμος να μην φοβάται το ορεινό τρέξιμο ή την ορεινή πεζοπορία”, μας λέει ο κ. Θεοχάρης. “Χρειάζεται μόνο θέληση να σηκωθείς από τον καναπέ. Κανείς από όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα, δεν είναι υπεράνθρωπος. Αν γίνει το πρώτο βήμα και ξεκινήσει κάποιος, όλα τα άλλα έρχονται, αρκεί να το θέλει.Η καραντίνα μας έβγαλε από την πόλη. Εύχομαι η διοργάνωση να παρακινήσει ακόμη περισσότερους να βγουν στη φύση, στο βουνό και να το χαρούν. Είναι μία καλή ευκαιρία ο αγώνας των 5 χλμ. στον οποίο περιμένουμε όλους τους Σερραίους, να χαρούν την Άνοιξη”.

Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί!!!

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: