Connect
To Top

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΓΙΑΤΑ… ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΩΝΗ

Η Αγγελική Βαγιάτα, έχει κερδίσει τις καρδιές των Σερραίων, με την υπέροχη φωνή της, που μας “ταξιδεύει” σε μουσικούς τόπους,με τον πιο μαγικό τρόπο!

Την γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια, την έχουμε αγαπήσει για την …αγγελική φωνή της! Η παρουσία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα και στη διασκέδαση των Σερρών είναι συνεχής και μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές επιλογές. Η παρουσία της είναι εγγύηση για όμορφη διασκέδαση. Η Αγγελική Βαγιάτα, μιλά στο blife.gr και τη Μαρία Νάβαλη, για την αγάπη της για τη μουσική και το τραγούδι, την καλλιτεχνική της πορεία και τα όνειρά της για το μέλλον.

Πότε ξεκίνησε το μουσικό σου ταξίδι; Πως μπήκε η μουσική στη ζωή σου;

Με την μουσική ξεκίνησα σε ηλικία τεσσάρων ετών..Οι γονείς μου βλέπανε από πιο πριν ακόμα, πως είχα κλίση στον χορό και το τραγούδι μιας και όλη την ώρα στο σπίτι χόρευα, τραγουδούσα και μιλούσα συνέχεια σαν να είχα μπροστά μου κόσμο. Οπότε αποφάσισαν να με στείλουν στο ωδείο κάτι που τελικά τους βγήκε σε καλό.! Και κάπως ξεκίνησα τις κλασσικές μου σπουδές, οι οποίες κράτησαν 20 χρόνια. Τελείωσα δηλαδή στα 24 μου.

Ήταν συνειδητή απόφαση η ενασχόλησή σου με το τραγούδι επαγγελματικά ή ήταν κάτι που προέκυψε;

Με τραγούδι αποφάσισα να ασχοληθώ με το που τελείωσα τα λύκειο… Χρειαζόμουν τα δικά μου χρήματα γιατί δεν ήθελα να επιβαρύνω οικονομικά τους γονείς μου-τότε παράλληλα με το σχολείο και τις σπουδές μου στις Σέρρες σπούδαζα και στην Λάρισα-οπότε ξεκίνησα να τραγουδάω ας πούμε από ‘’ανάγκη’’… Βέβαια αυτό άλλαξε πολύ γρήγορα γιατί κατάλαβα πως το αγαπούσα πιο πολύ από ότι φανταζόμουν. Ήθελα το χόμπι μου να το κάνω επάγγελμα!

Θυμάσαι την «πρώτη σου φορά» στη σκηνή; Ποια τα συναισθήματά σου και τι γεύση σου άφησε;

Η πρώτη μου φορά στη σκηνή ήταν κάπου στα 18..Σε ένα ταβερνάκι γεμάτο φοιτητές… στο δικό μου το μυαλό βέβαια ήταν σαν να έδινα την μεγαλύτερη συναυλία του κόσμου…. Τόσο χαρούμενη ήμουν…. Δεν είχα κοιμηθεί όλο το προηγούμενο βράδυ και στο μυαλό μου δούλευα ξανά και ξανά μέχρι και την παραμικρή κίνηση που έπρεπε να κάνω.. Ήταν όμορφα…μοναδικά…. Και σίγουρα όσες φορές και να ξεκινούσα από την αρχή, θα έκανα πάλι το ίδιο.

Ποιο είδος μουσικής σε εκφράζει ή αγαπάς περισσότερο;

Mου αρέσουν πολύ τα παλιά λαϊκά και τα ξένα… όπως ρετρό κομμάτια ή ροκ μπαλάντες… Βέβαια λόγω της δουλειάς μου μελετάω συνεχώς όλα τα είδη της μουσικής. Επειδή είμαι τελειομανής, θέλω ότι μου προκύψει να μπορώ να το πω σωστά.

Αγγελική, εκτός από το τραγούδι διδάσκεις και φωνητική. Έχεις και άλλες μουσικές ανησυχίες και ταλέντα;

Εδώ θα μου επιτρέψεις να σου πω, πως δεν διδάσκω μόνο φωνητική αλλά μουσική γενικότερα… είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν πολλοί. Από τα 24 μου διδάσκω κλασσικά κρουστά, θεωρητικά και μουσική προπαιδεία σε μουσικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς… Διδάσκω φωνητική τοποθέτηση και ορθοφωνία σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι ή απλώς να βελτιώσουν κάποιες τεχνικές στην αναπνοή ή την ομιλία τους και παράλληλα έχω την χορωδία της Πεντάπολης τα τελευταία τρία χρόνια. Και εννοείται μαζί με όλα αυτά έχω και το τραγούδι.. Όλα με εκφράζουν το ίδιο… Η μουσική είναι η ζωή μου… Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο.

Το μουσικό σχήμα, οι GOLD STAIN, πως ξεκίνησε; Ποια η πορεία του μέχρι σήμερα;

Με τους GOLD STAIN ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια περίπου… Ήμασταν ήδη φίλοι, γνωρίζαμε πολύ καλά-μέσα από συνεργασίες- ο ένας την μουσική ικανότητα του άλλου και κάπως έτσι μια μέρα πίνοντας καφέ… αποφασίσαμε να το τολμήσουμε. Δόξα τω Θεώ, μας βγήκε σε καλό και ο κόσμος μας αποδέχτηκε και μας αγάπησε πολύ γρήγορα… χάρη σε αυτόν βρισκόμαστε εδώ τώρα και συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά.

Υπάρχει κάποια δουλειά, συνεργασία, παράσταση που σε σημάδεψε; Κάτι που θυμάσαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο;

Όπως σου προανέφερα, ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ μικρή. Θυμάμαι όταν ήμουν 8 ετών, είχα πάρει μέρος σε μια συναυλία με την συμφωνική ορχήστρα του Βόλου,(η πιο μικρή σε ηλικία ήμουν εγώ, οι υπόλοιποι ξεκινούσαν από 20 και πάνω) υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Από το άγχος μου, λίγο πριν ξεκινήσουμε και καθώς ήμασταν όλοι σε ετοιμότητα, μου έπεσαν από τα χέρια μερικά χαρτιά.. είχα πανικοβληθεί και απλώς πάγωσα κοιτώντας τον μαέστρο. Φυσικά με καθησύχασε και συνεχίσαμε την συναυλία με τον καλύτερο τρόπο… αλλά αυτό το γεγονός νομίζω πως δεν θα το ξεχάσω ποτέ.. Και όσον αφορά το τραγούδι… γίνονται τόσα κάθε φορά… είναι τόσα πολλά… θα μπορούσα να σου μιλάω με τις ώρες… θα σου πω μόνο πως κάθε φορά, είναι σαν πρώτη φορά… Μοναδική και ξεχωριστή.!

Καλλιτεχνικά, πως σχολιάζεις τις Σέρρες; Σε μία πόλη όπως οι Σέρρες, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βιοπορίζεται κάποιος από το δικό σου επάγγελμα;

Θεωρώ πως η πόλη μας, υστερεί λίγο όσον αφορά την ψυχαγωγία και κάποιους διαφορετικούς τρόπους διασκέδασης. Είναι αρκετά δύσκολο να βιοπορίζεσαι μόνο με αυτό… πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις και μία δεύτερη δουλειά..και τα άτομα που ζούνε μόνο μέσα από αυτό, είναι ελάχιστα και σίγουρα δεν ζούνε στις Σέρρες. Θα μπορούσε η πόλη μας να προσφέρει πολλά περισσότερα στο θέμα της ‘’καλλιτεχνικής ψυχαγωγίας’’… Θα ήταν ωραίο να υπήρχαν μουσικές σκηνές, ένας καλύτερος κινηματογράφος, σωστά διαμορφωμένοι χώροι για καλοκαιρινές συναυλίες, ακόμα και ένας κατάλληλος χώρος για την φιλαρμονική του Δήμου…. Ο κόσμος τα θέλει και μπορεί να τα εκτιμήσει…. Και σίγουρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, έχουμε ανάγκη από κάτι ουσιώδες και διαφορετικό.!

Το 2020 ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον κόσμο του πολιτισμού και της τέχνης. Σου έμεινε κάτι καλό και όμορφο από αυτό το διάστημα;

Εύχομαι ειλικρινά να μην ξανά υπάρξει τόσο δύσκολη χρονιά για κανέναν.. Το μόνο καλό από όλο αυτό, θεωρώ πως είναι το ότι μάθαμε να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο… πόσο μάλλον το θέμα της υγείας.. Ας βγούμε όλοι από αυτή τη χρονιά, πιο δυνατοί και καλύτεροι άνθρωποι. Και όλα όσα διδαχθήκαμε να μην τα ξεχάσουμε με την πρώτη ευκολία.

Έχεις σχέδια για το μουσικό σου μέλλον; Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας κάποιο όνειρό σου;

Γενικά είμαι άνθρωπος που ναι μεν μου αρέσει να ονειρεύομαι και πολύ μάλιστα, αλλά ταυτόχρονα προσπαθώ να είμαι ρεαλίστρια και να κάνω ένα βήμα τη φορά. Όποτε έκανα σχέδια για το μέλλον, δεν μου βγήκαν ποτέ σε καλό. Οπότε, θα ήθελα να συνεχίσω τη μουσική και το τραγούδι για πολλά χρόνια ακόμα… έχω όρεξη να μεταδώσω πολλές γνώσεις και μπόλικη διασκέδαση στον κόσμο. Θα ήθελα να είμαι καλά, να μπορώ να χαίρομαι τις στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπώ… Και θα ήθελα να είμαι ικανή να προσπαθώ κάθε φορά για το καλύτερο και το περισσότερο του εαυτού μου.

Ευχαριστούμε πολύ την Αγγελική για την όμορφη συνέντευξη!

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις