Connect
To Top

Λαϊλιάς το δικό μας βουνό! Συνέντευξη με τον κ.Χρήστο Καραμέτσο «Lailias Mountain Running»

Το σημερινό μας άρθρο παρουσιάζει τον σύλλογο ορεινού τρεξίματος «Lailias Mountain Running» που διοργανώνει την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 αγώνα ορεινού τρεξίματος 27 και 12 χλμ. Η ώρα εκκίνησης των δύο αγώνων έχει οριστεί στις 9:00 π.μ και 9:20 π.μ αντίστοιχα. Η διαδρομή θα διεξαχθεί στο καταπράσινο και πανέμορφο δάσος του Λαϊλιά Σερρών, σε ένα φυσικό πευκοδάσος που θα συγκινήσει κάθε λάτρη του βουνού και της φύσης. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι η πλατεία της Άνω Ορεινής Σερρών.

Οι διοργανωτές βέβαια έχουν μεριμνήσει για όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε ο αγώνας να έχει υψηλά στάνταρντς. Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική, θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η «Διασωστική Ομάδα Μπέλες» έχει αναλάβει την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης, θα υπάρχουν σταθμοί επαρκούς τροφοδοσίας. Αξιοσημείωτο ακόμη είναι ότι ο σύλλογος «Lailias Mountain Running» αποτελεί επίσημο μέλος της International Trail Running Association(ITRA) και έχει λάβει τη σχετική πιστοποίηση από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ορεινού Τρεξίματος. Διοργανωτές του αγώνα είναι ο κ.Χρήστος Καραμέτσος, ο κ.Νικόλαος Σφίτης, ο κ.Απόστολος Χαϊτίδης και ο κ.Μάρκος Δελεφέρης.

«Κλέψαμε» λίγο χρόνο από τον κ.Χρήστο Καραμέτσο για να μιλήσουμε μαζί του για το ορεινό τρέξιμο και το δάσος του Λαϊλιά. Όπως ο ίδιος μας εκμυστηρεύτηκε ξεκίνησε την αθλητική του πορεία ως σπρίντερ αλλά υπήρξαν δύο άνθρωποι στην πορεία του που ο ίδιος θεωρεί «σημαδιακούς» και θέλει να τους ευχαριστήσει θερμά. Πρόκειται για τον κ.Δημήτρη Κουρέτα και τον κ.Ηλία Παπαδόπουλο, που σύμφωνα με τον κ.Καραμέτσο αποτέλεσαν το μεταίχμιο των μεγάλων αποστάσεων-υπεραποστάσεων.

κ.Καραμέτσο θα θέλατε να μας μιλήσετε για το άθλημα σας;

Πρώτα είχα ασχοληθεί με το σπριντ αλλά τελικά με κέρδισαν οι μεγάλες αποστάσεις. Αγαπώ πολύ το τρέξιμο σε επίπεδο τερεν αλλά και το ορεινό τρέξιμο.Έχω συμμετάσχει σε Μαραθωνίους, στο Σπάρταθλο και σε αγώνες υπεραποστάσεων.Θα ομολογήσω ότι με συγκινεί ιδιαίτερα το βουνό και τα συναισθήματα που βιώνει κανείς  όταν γίνεται ένα με την φύση.

Δώστε μας, παρακαλώ, περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα «Lailias Mountain Running»

Ο αγώνας «Lailias Mountain Running» είναι μία κορυφαία δρομική εκδήλωση. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους πιο διαδεδομένους αγώνες. Η διαδρομή απλώνεται μέσα στο πανέμορφο δάσος του Λαϊλιά. Να κάνουμε γνωστό στους αναγνώστε ότι διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την ασφάλεια των αθλητών σε αθλητικό επίπεδο. Όμως έχουμε μεριμνήσει και για τις ιδιάζουσες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid-19. Θα ήθελα να προσθέσω ότι διαθέτουμε άδεια από το Δασαρχείο. Τα μονοπάτια που θα τρέξουν οι συμμετέχοντες καθαρίζονται από εμάς τους ίδιους και χωρίς καμία παρέμβαση και αλλοίωση στο φυσικό περιβάλλον. Μετά τη λήξη του αγώνα εμείς οι ίδιοι αναλαμβάνουμε να καθαρίσουμε τα απορρίμματα που ίσως έχουν προκύψει.

Τι συναισθήματα σας προκαλεί το βουνό;

Αγαπώ πολύ το βουνό, αλλά αγαπώ ιδιαίτερα τον Λαϊλιά! Μία λέξη μου έρχεται στο μυαλό αμέσως όταν μιλώ για τον Λαϊλιά: Ομορφιά! Το βουνό μας, έχει να δώσει πάρα πολλά.Οι ίδιοι οι αθλητές, μας έχουν επιβραβεύσει για τη σηματοδότηση των μονοπατιών και μας έχουν εκφράσει τον θαυμασμό που τους προκαλεί ο Λαϊλιάς.

Ο Λαϊλιάς σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Δυστυχώς, είναι παραμελημένος, δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Αυτό που επικρατεί είναι ερημιά και εγκατάλειψη. Ο Λαϊλιάς προσφέρεται για την χειμερινή περίοδο αλλά πολύ περισσότερο για την καλοκαιρινή. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για εναλλακτικό τουρισμό, όπως περιπατητικές εκδρομές, προπονητικά teams, εκδρομές σχολείων στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής τους εκπαίδευσης.

Έχετε κάποια σχέδια για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση του Λαϊλιά;

Ο σύλλογος μας, επιθυμεί ο Λαϊλιάς να έχει ανάμεσα στα άλλα βουνά τη θέση που του αξίζει. Έχουμε σχεδιάσει αρκετές δράσεις που θα αναδείξουν το βουνό μας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι την επόμενη χρονιά θα οργανώσουμε επιπλέον δύο αγώνες.

Ο ένας θα είναι 44 χλμ. ορεινό τρέξιμο, μαραθώνιος βουνού, και ο άλλος νυκτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος, ο οποίος μάλιστα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις Σέρρες. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω επίσης ότι στο νυκτερινό αγώνα έχουμε εξασφαλίσει στους δρομείς ένα πολύ σημαντικό δώρο, έναν επώνυμο φακό κεφαλής που είναι απαραίτητος για τον αγώνα.

Ο αγώνας «Lailias Mountain Running» έχει κάποιο στόχο; Θέλετε να περάσετε κάποιο μήνυμα;

Ο «Lailias Mountain Running» είναι βέβαια ένα αθλητικό γεγονός αλλά αποτελεί και την καλύτερη αφορμή για να έρθει ο κόσμος στο βουνό και να το γνωρίσει. Στόχος μας, είναι ακριβώς αυτό, να γίνει γνωστό το βουνό και ιδιαίτερα το δικό μας βουνό, ο ΛΑΪΛΙΑΣ.

Προσκαλώ όλες τις Σερραίες και τους Σερραίους να ανέβουν στο βουνό και λάβουν μέρος στον αγώνα. Σημασία έχει η συμμετοχή και να ευχαριστηθεί ο κόσμος το φυσικό περιβάλλον. Δεν είναι απαραίτητο να διανύσουν τρέχοντας την διαδρομή των 12 χλμ, μπορούν να περπατήσουν μέσα στο καταπράσινο τοπίο και να απολαύσουν το βουνό.

Σας περιμένουμε όλους στο «Lailias Mountain Running»! Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί κάτι μαγικό, το βουνό!

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 4ο αγώνα Lailias Mountain Running έχουν ανοίξει!

Μπες τώρα στο www.lailiasmountainrunning.gr και δήλωσε συμμετοχή στα 12 ή στα 27 χιλιόμετρα! Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 21 Αυγούστου

Από τον συνεργάτη του Blife, Ναζιρίδη Δημήτρη

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : City Life

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: