Connect
To Top

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Είναι σημαντικό να αλλάζουμε το σφουγγάρι κουζίνας συχνά. Υπάρχει τρόπος, όμως, για να απομακρυνθούν τα μικρόβια με ασφάλεια…

Τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε τα πιάτα και να καθαρίσουμε τις επιφάνειες στην κουζίνα μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε εστίες μικροβίων και δεν είναι εύκολο να φανταστούμε γιατί -είναι μονίμως βρεγμένα, τα χρησιμοποιούμε για να απομακρύνουμε υπολείμματα μαγειρεμένων αλλά και ωμών τροφών, και συχνά ξεχνάμε να τα καθαρίσουμε επιμελώς.

Η ομάδα των cleaning experts «End of Tenancy London» δήλωσε στο βρετανικό site Ideal Home ότι εκτός από το να αντικαθιστούμε τακτικά τα σφουγγάρια, θα πρέπει επίσης να τα καθαρίζουμε επιμελώς. Εκτός από το να τα μουλιάζουμε σε διάλυμα νερού και χλωρίνης ή ξιδιού για τουλάχιστον 5 λεπτά, προτείνουν επίσης να τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σωστά διαβάσατε, για να καθαρίσουν τα σφουγγάρια προτείνουν να τα μουσκεύουμε σε νερό και να τα θερμαίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Όπως υποστηρίζουν, αυτό μπορεί να εξαφανίσει το 99,9% των μικροβίων!

πηγή: www.olivemagazine.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Οικία & Διακόσμηση