Connect
To Top

ΧΡ. ΠΑΛΑΖΗ: ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ VOUCHER

Παράταση δύο ημερών πήρε η υποβολή αιτήσεων για τα voucher για τα ΚΔΑΠ.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, κ. Χρυσάνθη Παλάζη, μιλά στο blife.gr για τα οφέλη της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στα ΚΔΑΠ και την επανεκκίνηση των ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ.

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για τα voucher για τα ΚΔΑΠ. Η ΚΕΔΗΣ, όπως έχετε δηλώσει, κάνει μία επανεκκίνηση στον τομέα των ΚΔΑΠ. Τι αλλάζει; Τι  έχετε να πείτε στους γονείς που ενδιαφέρονται; Ποια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ;

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) λειτουργούν εννέα (9) δομές ΚΔΑΠ και μία (1) δομή ΚΔΑΠ ΜΕΑ, οι οποίες έχουν τα εξής συγκριτικά πλεονεκτήματα: ανακαινισμένους, ασφαλείς, ευάερους, ευχάριστους χώρους με μεγάλα προαύλια και εξαιρετικά όμορφο εσωτερικό περιβάλλον. Το προσωπικό είναι έμπειρο και εξειδικευμένο και αποτελείται από πολλές και διαφορετικές ειδικότητες.

Στόχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, είναι να εξυπηρετήσει και να βοηθήσει τις μητέρες, εργαζόμενες και μη, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους στην καθημερινότητά τους. 

Τα παιδιά μας απασχολούνται δημιουργικά και ουσιαστικά εισπράττοντας πολλή αγάπη και ενδιαφέρον για το καθένα προσωπικά.

Ανακοινώσατε συνεργασία με τον Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ. Τι θα περιλαμβάνει η συνεργασία αυτή;

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. να ξεκινήσει μια συνεργασία με τα ΚΔΑΠ. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια γκάμα των αθλητικών δραστηριοτήτων, τους χώρους προπονήσεων και πιθανότατα να θελήσουν να επιλέξουν να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα, στα προπονητήρια του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός και σε χρόνο εκτός φοίτησης στα ΚΔΑΠ.  Η συμβολή λοιπόν της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. στο πλαίσιο του κοινωφελούς χαρακτήρα της επιχείρησης, θα είναι να συνδράμει σε αυτή τη συνεργασία, ώστε να υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη, με κίνητρο πάντοτε την ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. μέσω των ΚΔΑΠ, δεν αποσκοπεί στο εμπορικό κέρδος, αλλά επιστρέφει στους ωφελούμενους των ΚΔΑΠ (παιδιά και γονείς), την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που μας δείχνουν τόσα χρόνια.

Ποια άλλα κίνητρα δίνεται στις μητέρες  ώστε να επιλέξουν τα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ για να στείλουν τα παιδιά τους;

Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ονομάζεται, Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής. Συνεπώς εκτός από τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών πρέπει να προνοήσουμε και για τις μανούλες που οφείλουν να αφιερώσουν και λίγο χρόνο στον εαυτό τους. Για τις ωφελούμενες λοιπόν μητέρες που θα φέρουν τα παιδιά τους στα ΚΔΑΠ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. θα υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν μαθήματα γυμναστικής (yoga, pilates) στην αίθουσα μας στον 4ο όροφο.  

Πόσο σημαντικό είναι για τους γονείς να υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα ΚΔΑΠ; Ποια είναι τα οφέλη για τα παιδιά;

Τα οφέλη για τα παιδιά είναι πολλά και σημαντικά: δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, ενασχόληση με διάφορα είδη φυσικής άσκησης και αθλημάτων, ψυχαγωγικά παιχνίδια και άσκηση σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων. Είναι σημαντικό για τα παιδιά της νέας γενιάς να αποκτήσουν γνώσεις, αλλά και δεξιότητες, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτητικές ανάγκες της νέας εποχής, μέσα σε ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την κοινωνικοποίηση και την ομαδική συμμετοχή σε δραστηριότητες.

Αυτή τη στιγμή ο μητέρες πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση για το voucher. Είναι μία ηλεκτρονική διαδικασία που μπορεί κάποιους να τους δυσκολεύει. Μπορούν να ζητήσουν τη δική σας βοήθεια, όσες μητέρες το επιθυμούν και το χρειάζονται;

Η διαδικασία αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά και έχει πάρει παράταση έως τις 7 Αυγούστου 2020. Για όσες μητέρες επιθυμούν βοήθεια μπορούν να έρθουν είτε στον 3ο όροφο, στη γραμματεία της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. (Εθνικής Αντίστασης 34 -στο στρόγγυλο ), είτε και τηλεφωνικά στο τηλ. 23210 68900.

Ευχαριστούμε την πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ κ. Χρυσάνθη Παλάζη για τη συνέντευξη.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις