Connect
To Top

Urban chic ανακαίνιση αστικής μονοκατοικίας στις Σέρρες από το ID design studio

Η μονοκατοικία βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέα Σερρών, χρονολογείται από την εποχή του Μεσοπολέμου και αφορά στη στέγαση τετραμελούς οικογένειας. Η κακή κατάσταση πολλών δομικών στοιχείων (πλάκας, στέγης) που διαπιστώθηκε κατά την αποτύπωση, οδήγησε στην απόφαση να διατηρηθεί μόνο το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου και να διαμορφωθεί ο χώρος κατά τις ανάγκες των χρηστών.

Η παλαιά κατάσταση έδειχνε ότι το κτίριο αποτελείται από δύο τμήματα που χτίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές φάσεις. Η νέα λύση περιλαμβάνει στο ένα τμήμα του κτιρίου τους “κοινόχρηστους” χώρους (το σαλόνι και την κουζίνα) και στο άλλο τους ιδιωτικούς (υπνοδωμάτια και μπάνια), τα οποία συνδέονται μέσω ενός διαδρόμου όπου υπάρχουν δύο “ενδιάμεσοι” χώροι (WC επισκεπτών και χώρος πλυντηρίων). Η κουζίνα διαχωρίζεται από το σαλόνι με γυάλινο πέτασμα που επιτρέπει την οπτική επικοινωνία των δύο χώρων. Επιπλέον των απαραίτητων δομικών αλλαγών, έγινε και διαπλάτυνση δύο ανοιγμάτων στην πρόσοψη, για την εξασφάλιση περισσότερου φυσικού φωτισμού.

Για το σαλόνι επιλέχτηκαν υλικά και υφές που προσδίδουν chic χαρακτήρα στο χώρο: ξύλινο παρκέ ψαροκόκκαλο, μέταλλο σε χρυσό και μαύρο χρώμα, βελούδο, μάρμαρο.

Για την κουζίνα επιλέχτηκε πλακάκι με όψη ξύλου και άλλο πλακάκι με παραδοσιακό μοτίβο για το χώρο της τραπεζαρίας.

Χρυσές λεπτομέρειες και στην κουζίνα, όπως και στο χώρο εισόδου.

Αποτύπωση αρχικής κατάστασης

Τελική λύση

Οι εικόνες αποτελούν πνευματικό δικαίωμα του ID design studio και δεν επιτρέπεται να αναπαραχθούν χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη.

Για προτάσεις αρχιτεκτονικής / διακόσμησης / design,
επικοινωνία στο ID Design Studio
Χρυσ. Σμύρνης 4, Σέρρες
τηλ. 23215 52890 / 6938384932
www.id-studi
o.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Οικία & Διακόσμηση