Connect
To Top

5+5 τάσεις διακόσμησης 2020 (Μέρος 1ο)

Γήινα | Ουδέτερα χρώματα

Όταν λέμε «γήινες αποχρώσεις» δεν εννοούμε μόνο το μπεζ και το καφέ. Μέσα στα χρώματα που επιτρέπονται είναι το μαύρο, το λευκό, το γκρι και όλες οι αποχρώσεις τους, ωστόσο, η τάση που φαίνεται για το 2020 είναι ότι θα κυριαρχήσουν οι ζεστές αποχρώσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια «οικογένεια» χρωμάτων είτε για τους τοίχους είτε για τα αντικείμενα. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό χρώμα από την ίδια παλέτα για το κάθε δωμάτιο για να προσδώσετε στο καθένα από αυτά τον δικό του χαρακτήρα.

Πηγή: www.pinterest.com

Πηγή: www.pinterest.com

Τα γήινα χρώματα μπορούν να εξυπηρετήσουν ως ένα ήσυχο φόντο, όταν πρόκειται για εφαρμογή στους τοίχους, που αποτελεί και τη συνηθέστερη επιλογή. Μια έξυπνη ιδέα θα ήταν να εφαρμοστούν σε έπιπλα ή/και σε διακοσμητικά αντικείμενα και έτσι να φέρουν σε ισορροπία ένα πιο έντονο σκηνικό.

Πηγή: https://homebnc.com

Μη φοβηθείτε το λευκό! Μπορεί να αποτελέσει την τέλεια «βάση» ώστε να τονιστούν συμπληρωματικά αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα αποδίδει ηρεμία, καθαρότητα και σύγχρονο χαρακτήρα στο χώρο.

Γραφείο ID design studio
Πηγή: www.id-studio.gr

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το χρώμα της μέντας. Η εταιρεία WGSN που προβλέπει τις τάσεις του στυλ, μας ενημερώνει ότι θα είναι το χρώμα του 2020 και ότι πρόκειται για χρώμα που προσφέρει ζωντάνια και δροσιά. Σε ήσυχη απόχρωση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, το μπάνιο, και υφάσματα όπως ριχτάρια ή χαλιά.

Οικονομική διακόσμηση σε διαμέρισμα από το ID design studio
Πηγή: www.id-studio.gr

Φυσικά υλικά

Οικο-Μινιμαλισμός. Ένας νέος όρος για ένα νέο στυλ που εκφράζει έναν νέο τρόπο ζωής. Συνδυάζει την οικολογία και τον μινιμαλισμό. Φυσικά υλικά (πέτρα, ξύλο, γυαλί,  πηλός, υφάσματα, φελλός, μπαμπού και ήρεμοι χρωματικοί τόνοι  βρίσκουν τη θέση τους σε ένα χώρο αυτού του στυλ.

Πηγή: https://blog.spacefeeling.com

Αντιθέτως, έντονοι συνδυασμοί στυλ, χρωμάτων, υλικών και υφών μένουν εκτός, όπως επίσης η χρήση πλαστικού και συνθετικών ινών. Η ιδέα αφορά σε χώρους που επιδιώκεται να εκπέμπουν ηρεμία, ενώ ταυτόχρονα είναι φιλικοί προς το περιβάλλον.

Πηγή: https://blog.spacefeeling.com

Η διακόσμηση σε έναν τέτοιο χώρο θα μπορούσε να συντίθεται από φυτά, φρέσκα λουλούδια σε βάζα, πήλινα ή πέτρινα αντικείμενα, καλάθια, όπως επίσης και μαξιλάρια, ριχτάρια, κουβέρτες και ράνερ τραπεζιού με φυτικά μοτίβα.

Πηγή: https://blog.spacefeeling.com

Πηγή: https://blog.spacefeeling.com

Μέταλλα

Αναδυόμενη τάση που φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει το 2020 είναι τα παράθυρα σιδήρου με μαύρα πλαίσια, που χρησιμοποιούνται κυρίως για εσωτερικά χωρίσματα. Ιδίως σε μικρούς χώρους, οι οποίοι έχουν ανάγκη από έξτρα τετραγωνικά και φως ώστε να δίνεται η αίσθηση ενιαίου χώρου, η λύση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Μπορεί να εφαρμοστεί τέλεια ως διαχωριστικό τραπεζαρίας – κουζίνας, ή σαλονιού – γραφείου, αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους όπως εταιρικά γραφεία ή μπαρ – εστιατόρια.

Πηγή: https://nonagon.style.com

Πηγή: https://www.madaboutthehouse.com

Εκτός από τα διαχωριστικά, τα μέταλλα βρίσκουν ενδιαφέρουσες εφαρμογές και αλλού, όπως τραπεζάκια μέσης, τροχήλατα μπαρ, ραφιέρες, αλλά και φωτιστικά σε συνδυασμό με γυαλί, ξύλο ή μάρμαρο. Ο κλασσικός συνδυασμός μέταλλο – γυαλί παραπέμπει σε βιομηχανικό στυλ, η δυάδα μέταλλο – ξύλο δίνει boho διάθεση, ενώ το ντουέτο χρυσαφί μέταλλο – μάρμαρο προσδίδει πολυτέλεια και αρχοντιά.

Πηγή: https://www.zarahome.com

Πηγή: https://www.zarahome.com

Οικονομική διακόσμηση σε διαμέρισμα από το ID design studio
Πηγή: www.id-studio.gr

«Κρυφές» κουζίνες

Η νέα τάση στις κουζίνες είναι … να μη φαίνονται! Ντουλάπια και συρτάρια χωρίς πόμολα αλλά με ειδικές λαβές, κάλυψη ακόμη και των οικιακών συσκευών, όλα συνθέτουν μια ενιαία και λεία όψη. Η τάση μπορεί να εφαρμοστεί και στις νησίδες, όπου ταυτόχρονα μπορεί να γίνει χρήση διαφορετικού χρώματος ή και υλικού.

Πηγή: https://xyloefarmoges.com

Πηγή: https://www.remodelista.com

Καμπύλα έπιπλα

Καμπύλα, κυματοειδή, ακόμη και ασύμμετρα σχέδια δανείζουν τη μορφή τους σε έπιπλα. Η τάση έχει αναφορές στη δεκαετία του ΄70 και έρχεται να αντικαταστήσει τις γωνίες που όλοι ξέρουμε.

Πηγή: https://www.dwell.com

Για προτάσεις αρχιτεκτονικής / διακόσμησης / design,
επικοινωνία στο ID Design Studio
Χρυσ. Σμύρνης 4, Σέρρες
τηλ. 23215 52890 / 6938384932
www.id-studio.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Οικία & Διακόσμηση