Connect
To Top

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη.

Πρέπει να προσέχετε τι βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων, καθώς το λάθος φαγητό, δοχείο ή κούπα θα μπορούσε να βλάψει την υγεία σας, με το να σας εκθέσει σε επιβλαβείς χημικές ουσίες ή ακόμη και να πάρει φωτιά. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη.

Βραστά αυγά

Αν προσπαθήσετε να βράσετε αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων, είναι πιθανό να καταλήξετε είτε με καμένα χέρια, είτε με καμένο φούρνο μικροκυμάτων. Η ταχεία θερμότητα από τα μικροκύματα δημιουργεί πολύ ατμό στο αυγό, το οποίο μοιραία θα σπάσει.

Κρέας

Τα κατεψυγμένα κομμάτια κρέατος είναι δύσκολο να αποψυχθούν σε ένα φούρνο μικροκυμάτων: Οι λεπτότερες άκρες αρχίζουν να μαγειρεύονται, ενώ τα παχύτερο σημεία παραμένουν κατεψυγμένα. Ειδικά αν ο φούρνος μικροκυμάτων σας δεν περιστρέφει φαγητό κατά το μαγείρεμα, τότε θα γίνεται άνιση κατανομή της θερμότητας, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να αυξηθούν. Ο ασφαλέστερος τρόπος να ξεπαγώσετε το κρέας είναι να το ξεπαγώσετε τη νύχτα στο ψυγείο σας, σύμφωνα με τους ειδικούς για την ασφάλεια τροφίμων στο τμήμα επιστήμης των τροφίμων του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας.

Μητρικό γάλα

Έρευνα έχει διαπιστώσει ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να καταστρέψει μερικές πρωτεΐνες που ενισχύουν την ανοσοποίηση του μητρικού γάλακτος, ιδιαίτερα σε υψηλή ισχύ. Ένα καλύτερο στοίχημα: Αντ’ αυτού ζεστάνετε μία κούπα με νερό, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα μπουκάλι γάλακτος μέσα, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πλαστικά δοχεία

Ξέρετε ότι δεν πρέπει να βάζετε πλαστικά δοχεία στον φούρνο μικροκυμάτων, αλλά το κάνετε ακόμα. Πολλά πλαστικά περιέχουν χημικές ουσίες που μοιάζουν με οιστρογόνα (BPA) και μπορούν να διεισδύσουν στο φαγητό σας όταν θερμαίνεται το πλαστικό. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Environmental Health Perspectives, το 95% των 450 πλαστικών προϊόντων (όπως μπουκάλια για μωρά, polybag και δοχεία) εξέτασαν χημικά που λειτουργούσαν ως οιστρογόνα μετά από έκθεσή τους σε μικροκύματα, ή τοποθέτηση τους σε πλυντήριο πιάτων ή ακόμα και με εμβύθιση σε νερό. Ακόμη και τα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη “χωρίς ΒΡΑ” απελευθερώνουν χημικά οιστρογόνα. Καλύτερα να είστε ασφαλείς και να ζεστάνετε το δείπνο σας απευθείας πάνω σε ένα πιάτο.

Δοχεία από στυροπρίονο

Ως τύπος πλαστικού, το στυροπρίονο μπορεί να απελευθερώσει επιβλαβείς χημικές ουσίες στο φαγητό σας όταν θερμαίνεται. Τοποθετήστε το φαγητό σε ένα γυάλινο πιάτο που καλύπτεται με χαρτοπετσέτα.

Ορισμένα πιάτα

Κρατήστε μακριά τα πιάτα για τα οποία δεν είστε σίγουροι ότι περιέχουν μέταλλο, από το φούρνο μικροκυμάτων. Ακόμη και αν η μεταλλική περικοπή είναι μικροσκοπική, μπορεί να υπάρξει αντίδραση στο φούρνο μικροκυμάτων, σύμφωνα με το USDA. Αν χρησιμοποιείτε πολύ τον φούρνο μικροκυμάτων, είναι καλύτερο να επενδύσετε σε πιάτα με απλά χρώματα για χρήση μόνο σε φούρνο μικροκυμάτων.

Αυτή η κούπα που έχετε εδώ και χρόνια

Ορισμένες κούπες που φτιάχτηκαν πριν από τη δεκαετία του 1960, ήταν γυαλισμένες με υλικά που θα μπορούσαν να εκπέμπουν ακτινοβολία και ενδέχεται να περιέχουν μόλυβδο και άλλα επιβλαβή βαρέα μέταλλα. Αυτή κούπα που βρήκατε στο ντουλάπι της γιαγιάς σας μάλλον δεν κάνει για φούρνο μικροκυμάτων.

πηγή: www.iatronet

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Οικία & Διακόσμηση

 • ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΒΑΖΑΚΙΑ

  Όλοι έχουμε άδεια βαζάκια στο σπίτι μας και όλοι έχουμε την τάση να τα κρατάμε, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Τελειώνει η μαρμελάδα...

  Beautiful Life18 Ιανουαρίου 2020
 • ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ”

  Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν στο κατάστημα ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ… επιλέξτε υπέροχα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, έργα τέχνης, σε εκπληκτικές τιμές!

  Beautiful Life13 Ιανουαρίου 2020
 • ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΠΑΓΚΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

  Οι μαρμάρινος πάγκος είναι ό,τι πιο όμορφο μπορείτε να έχετε στην κουζίνα σας. Γνωρίζετε όμως τι πρέπει να κάνετε για να...

  Beautiful Life9 Ιανουαρίου 2020
 • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

  Στην Παρουσίαση Σερρών δεν θα βρείτε “απλά προϊόντα για το σπίτι”,θα βρείτε μοναδικά προϊόντα ανθρώπινης τέχνης για το δικό σας σπίτι!

  Beautiful Life6 Ιανουαρίου 2020
 • ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

  Ο απορροφητήρας αποτελεί σύμμαχό μας στη μαγειρική. Και μπορεί το καθάρισμά του του να είναι μία ιδιαίτερα άχαρη διαδικασία, αλλά είναι σίγουρα απαραίτητη.

  Beautiful Life4 Ιανουαρίου 2020
 • ΤΟΥΝΤΖΗΣ: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

  Για τα πρωτοχρονιάτικα δώρα σας, για τα μπαχαρικά του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού, επιλέγετε πάντα τον ΤΟΥΝΤΖΗ!

  Beautiful Life31 Δεκεμβρίου 2019
 • ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

  Μπορεί η διακόσμηση του σαλονιού σας να ακολουθεί τα trends ενώ παραμένει μοναδική; Φυσικά. Αρκεί να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά.

  Beautiful Life31 Δεκεμβρίου 2019
 • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: KATIE ALICE BOHEMIAN SPIRIT

  Katie Alice Bohemian Spirit… αυτός είναι ο αγγλικός τρόπος σερβιρίσματος και τα βρίσκετε αποκλειστικά στην Παρουσίαση Σερρών.

  Beautiful Life30 Δεκεμβρίου 2019
 • ΤΟΥΝΤΖΗΣ: ΔΩΡΙΣΤΕ ΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΤΥΧΟ 2020

  Επιλέξτε τα πρωτοχρονιάτικα δώρα σας από το κατάστημα ΤΟΥΝΤΖΗΣ. Δωρίστε πανέμορφα γούρια, για ένα όμορφο 2020!

  Beautiful Life29 Δεκεμβρίου 2019