Connect
To Top

ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

Αν ξυπνήσετε με έντονο πόνο, θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Από ένα μικρό πρόβλημα μέχρι κάτι που απαιτεί σοβαρή ιατρική παρέμβαση.

Ο πόνος στην πλάτη επηρεάζει καθημερινά περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού και είναι επίσης μια από τις δέκα πιο συχνές ασθένειες παγκοσμίως.

Αν ξυπνήσετε με έντονο πόνο, θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Από ένα μικρό πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί με μερικές απλές αλλαγές, μέχρι κάτι που απαιτεί σοβαρή ιατρική παρέμβαση.

Εδώ είναι τέσσερα πράγματα που μπορεί να προκαλούν πόνο στην πλάτη σας:

Το λάθος στρώμα

Φαίνεται σαν κάτι ασήμαντο, αλλά πολλοί άνθρωποι αγνοούν τη σημασία του ύπνου σε σωστό στρώμα. Η υποστήριξη είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην επιλογή ενός στρώματος και το σωστό στρώμα μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να έχετε έναν καλό ύπνο. Ο ύπνος σε ένα στρώμα που δεν σας υποστηρίζει σωστά μπορεί να είναι η αιτία του πόνου στην πλάτη ή να επιδεινώσει την υπάρχουσα οσφυαλγία.

Η έλλειψη υποστήριξης από το στρώμα σας μπορεί να αποτρέψει την σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο πόνο στην πλάτη. Ακόμα και αν ξυπνάτε από τον πόνο εδώ και πολύ καιρό, το σωστό στρώμα μπορεί κυριολεκτικά να διορθώσει το πρόβλημά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φλεγμονώδης πόνος στην πλάτη

Πρόκειται για μια σπάνια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των ιερολαγόνων αρθρώσεων. Συχνά παρατηρείται σε ασθενείς με αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και είναι συχνά σοβαρή. Το IBP συνοδεύεται από νωρίς το πρωί δυσκαμψία και πόνο στο πίσω μέρος, με τους πάσχοντες να γίνονται όλο και πιο εύκαμπτοι καθώς προχωρά η ημέρα. Η δραστηριότητα βοηθά στη μείωση του πόνου, ενώ η ανάπαυση τον επιδεινώνει.

Ωστόσο, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη NCBI, παρόλο που η IBP τείνει να εμφανιστεί σε ασθενείς με AS, συνδέθηκε επίσης με άλλες χρόνιες διαταραχές αξονικού πόνου, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οι φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου  και η ψωρίαση. Αν αυτά τα συμπτώματα είναι γνωστά, μια επίσκεψη στο γιατρό μπορεί να είναι καλή ιδέα.

Υπερεκτιμάτε τον εαυτό σας

Το παρακάνατε στο γυμναστήριο και ξυπνάτε με την πλάτη να πονάει απίστευτα; Είναι αλήθεια ότι η άσκηση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη και μπορεί να σας βοηθήσει να την εδυναμώσετε, αλλά η μυϊκή πληγή στην μέση σας μπορεί επίσης να προκληθεί από την ώθηση του σώματός σας πέρα ​​από τα όριά της.

“Η προθέρμανση είναι ζωτικής σημασίας για τη θέρμανση του μυϊκού ιστού”, εξήγησε ο Seugnet του Μπαλέτου Kloof. “Επίσης, θα αισθανθείτε λιγότερο επώδυνη την επόμενη μέρα αν ζεσταθείτε σωστά.”

Ο Seugnet εξήγησε ότι οι αρθρώσεις μας περιέχουν ένα υγρό που ονομάζεται αρθρικό υγρό, το οποίο λιπαίνει τις αρθρώσεις έτσι ώστε να υπάρχει λιγότερη τριβή κατά τη διάρκεια της κίνησης. Η προθέρμανση ενεργοποιεί αυτό το υγρό και χαλαρώνει τις αρθρώσεις.

Εκφυλιστική νόσος δίσκου

Η εκφυλιστική νόσος του δίσκου είναι ένα σύνδρομο όπου η φθορά που οφείλεται σε ηλικία στους δίσκους της σπονδυλικής στήλης οδηγεί σε πόνο στη μέση, γνωστό ως νωτιαία αρθρίτιδα. Επειδή τα νωτιαία νεύρα είναι συμπιεσμένα, μπορεί να εμφανιστεί ήπιος έως σοβαρός πόνος και δυσκαμψία.

Τα συμπτώματα αυτά είναι χειρότερα το πρωί και  οι θεραπευτικές επιλογές όπως η φυσικοθεραπεία ή η χρήση παγοκυστών μπορούν να βοηθήσουν στον πόνο. Λύσεις όπως η αντικατάσταση δίσκων ή η σύντηξη σπονδυλικής στήλης απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Τεντώνοντας τους μυς της πλάτης, έχοντας καλή στάση και η λήψη αρκετού ασβεστίου είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την εκφυλιστική ασθένεια δίσκου.

πηγή: www.iatroenet.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η “ΑΝΔΡΟΠΑΥΣΗ”

  Οι ορμονικές αλλαγές στους άντρες, οι οποίες σχετίζονται με τη γήρανση, μερικές φορές είναι γνωστές ως το φαινόμενο της “ανδρικής εμμηνόπαυσης”…

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

  Η διατροφή επηρεάζει κάθε λειτουργία του οργανισμού σας. Οι πέντε παρακάτω τροφές έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν την όρασή σας.

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Πώς συνδέεται το στρες με τις κρίσεις πανικού; Θεραπεία και συμπληρωματικές χρήσιμοι μέθοδοι αυτοβοήθειας.

  Beautiful Life15 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Στο έντερό σας υπάρχουν φυσιολογικά ωφέλιμα βακτήρια, σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό, τα οποία αποτελούν μέρος της άμυνας του οργανισμού και άρα...

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  Η υψηλή και δυνητικά επιβλαβής κατανάλωση αλκοόλ στην Ευρώπη δεν μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου στον επιθυμητό βαθμό.

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

  Πολλοί άνθρωποι με αρθρίτιδα απορρίπτουν την τακτική σωματική άσκηση ή δραστηριότητα, επειδή φοβούνται ότι θα αυξήσουν τον πόνο ή την πίεση...

  Beautiful Life13 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΑ

  Πέντε βήματα/ αρχές για να θέσουμε σωστά τα όρια και να καταφέρουμε ταυτόχρονα να τα διατηρήσουμε.

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΛΑΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ;

  Οι μώλωπες (μελανιές) μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα και η θέση τους μπορεί να είναι μια ένδειξη για την υποκείμενη...

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙ;

  Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα προς τη συγκατοίκηση, αξίζει να συζητήσετε γύρω από αυτά τα επτά θέματα…

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2019