Connect
To Top

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΣΧΕΣΗΣ

Ίσως κάποια πράγματα που σας προβληματίζουν είναι ενδείξεις ότι όλα πηγαίνουν καλά.

Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν πάντοτε δυναμικό χαρακτήρα: Εξελίσσονται διαρκώς και ποτέ γραμμικά. Πολλές φορές οπισθοχωρούν ή δείχνουν να παραπαίουν για λίγο, μόνο και μόνο για να αναγεννηθούν πιο ισχυρές από ποτέ. Στην περίπτωση των ερωτικών σχέσεων τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, καθώς στη μέση πολλές φορές μπαίνουν διάφορες στρατηγικές, προβλήματα εμπιστοσύνης και πάθη που δεν συνηθίζονται στις περισσότερες φιλίες. Έτσι, ενδέχεται να δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε αν η σχέση μας κινείται ή όχι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, η πλειοψηφία των επιτυχημένων σχέσεων περνά από τα παρακάτω πέντε στάδια, ακόμη και αν καμιά φορά λοξοδρομεί για λίγο.

Αμηχανία

Πρόκειται για την αρχή όλης της κοινής σας ιστορίας, όταν ακόμη βρίσκεστε στο στάδιο του φλερτ και δεν είστε σίγουροι αν τα συναισθήματά σας για τον άλλο θα βρουν ανταπόκριση. Η πρώτη προσέγγιση είναι για πολλά ζευγάρια το πιο δύσκολο μέρος του κοινού τους ταξιδιού. Συχνά αυτό το συναίσθημα επικρατεί και στο πρώτο ραντεβού, δυσκολεύοντας την επικοινωνία σας και κάνοντάς σας να πιστεύετε ότι ίσως δεν έχετε αρκετά κοινά. Γι’ αυτό ίσως αξίζει να βγείτε μαζί και μία δεύτερη φορά πριν καταλήξετε ότι το πράγμα δεν λειτουργεί.

Έλξη

Όταν η αμηχανία υποχωρήσει, δίνει τη θέση της στον ενθουσιασμό. Αυτή είναι η περίοδος που δεν μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας ο ένας από τον άλλο και θέλετε να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται μαζί – ιδανικά μόνοι σας και ακόμη πιο ιδανικά σε κλειστούς χώρους. Φυσικά, δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν ξέρει ότι αυτή η φάση της σχέσης δεν κρατά για πάντα. Αν, όμως, είστε πραγματικά ερωτευμένοι, το πάθος που βιώνετε θα αντικατασταθεί σταδιακά από την αγάπη, δηλαδή τη σταθερότητα, τη συντροφικότητα, την οικειότητα, την εμπιστοσύνη και την συμφωνία σε κοινές αξίες.

Αβεβαιότητα

Η αγάπη προκύπτει με φυσικό τρόπο, όμως η δέσμευση σε μια σταθερή σχέση είναι προϊόν απόφασης. Μπροστά σε αυτή την επιλογή, οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν κάποιας μορφής άγχος, καθώς φοβούνται να προχωρήσουν σε μια τόσο μεγάλη συναισθηματική επένδυση. Έτσι, εξετάζουν σχολαστικά κάθε πιθανή αδυναμία της σχέσης και συχνά δοκιμάζουν τα όρια του συντρόφου τους – ειδικά αν έχουν και μερικά προβλήματα εμπιστοσύνης παραπάνω. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται από τις περισσότερες προκλήσεις. Συζητώντας με τον σύντροφό σας θα καταλάβετε αν θέλετε τα ίδια πράγματα και θα μπορέσετε να ξεπεράσετε μαζί τα διάφορα προβλήματα που θα προκύψουν. Αν τα καταφέρετε, θα έχετε μάθει να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο και να επικοινωνείτε με υγιή τρόπο. Αν όμως αισθάνεστε ότι ο καθένας αντιμετωπίζει τα πράγματα μόνος του, ίσως αυτή η σχέση δεν έχει μέλλον.

Οικειότητα

Αφού αφήσατε πίσω σας τα εμπόδια, πλέον βρίσκεστε σε ένα από τα πιο όμορφα και δύσκολα στάδια της σχέσης σας. Τα… διαφημιστικά τρικ ανήκουν στο παρελθόν και τολμάτε να φανείτε ευάλωτοι μπροστά στον άλλο. Όσες ώρες και αν έχετε περάσει ήδη μαζί, τώρα είναι η εποχή που γνωρίζεστε πραγματικά, καθώς δεν φοβάστε να μοιραστείτε τις ανασφάλειές σας και τις πτυχές του χαρακτήρα σας που σας κάνουν να αισθάνεστε αδύναμοι.

Συντροφικότητα

Τώρα πια εκτός από ερωτικοί σύντροφοι είστε και οι καλύτεροι φίλοι. Κινείστε στη ζωή σας μαζί, λαμβάνοντας υπόψη ο ένας τις ανάγκες του άλλου και επιδιώκοντας την εκπλήρωση κοινών στόχων. Για κάποιους αυτή η περίοδος επισφραγίζεται μέσα από το γάμο, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που επιλέγουν λιγότερο παραδοσιακούς τρόπους ζωής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βιώνουν εξίσου δυνατά αυτή την υπέροχη κατάσταση. Όταν φτάσετε σε αυτό το στάδιο, η σημαντικότερη ένδειξη ότι η σχέση δεν πηγαίνει καλά είναι αν η συχνότητα των αρνητικών συναισθημάτων ξεπερνά αυτή των θετικών.

πηγή: www.vita.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η “ΑΝΔΡΟΠΑΥΣΗ”

  Οι ορμονικές αλλαγές στους άντρες, οι οποίες σχετίζονται με τη γήρανση, μερικές φορές είναι γνωστές ως το φαινόμενο της “ανδρικής εμμηνόπαυσης”…

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

  Η διατροφή επηρεάζει κάθε λειτουργία του οργανισμού σας. Οι πέντε παρακάτω τροφές έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν την όρασή σας.

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Πώς συνδέεται το στρες με τις κρίσεις πανικού; Θεραπεία και συμπληρωματικές χρήσιμοι μέθοδοι αυτοβοήθειας.

  Beautiful Life15 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Στο έντερό σας υπάρχουν φυσιολογικά ωφέλιμα βακτήρια, σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό, τα οποία αποτελούν μέρος της άμυνας του οργανισμού και άρα...

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  Η υψηλή και δυνητικά επιβλαβής κατανάλωση αλκοόλ στην Ευρώπη δεν μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου στον επιθυμητό βαθμό.

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

  Πολλοί άνθρωποι με αρθρίτιδα απορρίπτουν την τακτική σωματική άσκηση ή δραστηριότητα, επειδή φοβούνται ότι θα αυξήσουν τον πόνο ή την πίεση...

  Beautiful Life13 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΑ

  Πέντε βήματα/ αρχές για να θέσουμε σωστά τα όρια και να καταφέρουμε ταυτόχρονα να τα διατηρήσουμε.

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΛΑΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ;

  Οι μώλωπες (μελανιές) μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα και η θέση τους μπορεί να είναι μια ένδειξη για την υποκείμενη...

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙ;

  Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα προς τη συγκατοίκηση, αξίζει να συζητήσετε γύρω από αυτά τα επτά θέματα…

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2019