Connect
To Top

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα δείχνει ότι ακόμα και ένα οκτάωρο εργασίας την εβδομάδα είναι αρκετό για να επωφεληθεί ένας εργαζόμενος από τα καλά που προσφέρει η εργασία στη σωματική και ψυχολογική του υγεία.

Η εργασία, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, είναι τόσο σημαντική που έστω και μία ημέρα εργασίας την εβδομάδα προσφέρει όλα τα οφέλη της πλήρους απασχόλησης αναφορικά με την σωματική και την ψυχολογική υγεία.

Οκτώ ώρες εργασίας την εβδομάδα αποδείχθηκαν βέλτιστες για την υγεία, καθώς μειώνεται ο κίνδυνος ψυχολογικών διαταραχών κατά 1/3, ειδικά σε άνεργα άτομα.

Ωστόσο, οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Cambridge και του Salford δε βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η εργασία για περισσότερες από οκτώ ώρες προσέφερε περαιτέρω ώθηση στην ανθρώπινη υγεία.

Χρησιμοποίησαν στοιχεία για να εξετάσουν πώς οι αλλαγές στο ωράριο εργασίας συνδέονται με την ψυχική υγεία και την αίσθηση ικανοποίησης από την ζωή.

Η μελέτη εξέτασε στοιχεία από περισσότερους από 70.000 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ 2009 και 2018. Οι ερευνητές εστίασαν σε χαρακτηριστικά, όπως η ηλικία, τα παιδιά, η μακροχρόνια ασθένεια και το εισόδημα ,ενώ οι συμμετέχοντες στη μελέτη ρωτήθηκαν για θέματα όπως το άγχος, η αυτοεκτίμηση και τα προβλήματα ύπνου.

«Γνωρίζουμε ότι η ανεργία συχνά είναι επιζήμια για την υγεία των ανθρώπων, επηρεάζοντας αρνητικά την ταυτότητά τους, την οικονομική τους κατάσταση, τη διαχείριση του χρόνου και την αίσθηση του συλλογικού σκοπού. Με τα ευρήματά μας προσθέτουμε στην πολύτιμη αξία της εργασίας τα οφέλη για την ψυχοσύνθεση του ατόμου» δηλώνουν οι ερευνητές.

«Η υποστήριξη των ανέργων, με περιορισμένη έστω εργασία, αποτελεί αντικείμενο πολλών συζητήσεων πολιτικής, που πρέπει να γίνει πράξη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων της μελέτης.

Ο Δρ Jed Boardman, επικεφαλής της κοινωνικής ένταξης στο Royal College of Psychiatrists, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η ανεργία επιδρά αρνητικά στην ψυχική υγεία και την ευημερία και ότι το να δουλεύει κανείς κάνει καλό.».

Οι ερευνητές ωστόσο προειδοποιούν «Όντας σε θέσεις εργασίας με υψηλές απαιτήσεις και πολυπλοκότητα, η εργασιακή ανασφάλεια και η κακή αμοιβή μπορεί να είναι τόσο αρνητικές για την ψυχική υγεία ενός ατόμου όσο η ανεργία.»

πηγή: www.vita.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

  Το σώμα, μας προειδοποιεί όταν χρειάζεται άσκηση. Διαβάστε ποια είναι τα σημάδια.

  Beautiful Life22 Σεπτεμβρίου 2019
 • Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

  Τα οφέλη της άσκησης είναι τόσα πολλά και η ίδια η διαδικασία της γυμναστικής από μόνη της αποτελεί ισχυρό κίνητρο.

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

  Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η οποία έχει καθιερωθεί κάθε 21 Σεπτεμβρίου για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του...

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΨΗ

  Μήπως παράφαγες και νιώθεις φουσκωμένος; Τι είναι το πρώτο πράγμα που σού έρχεται στο μυαλό να κάνεις; Πιθανόν να πιεις μια...

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2019
 • Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Η παρακάτω τεχνική είναι ένας απλός κανόνας που μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την αναβλητικότητα και να μας διευκολύνει να...

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η “ΑΝΔΡΟΠΑΥΣΗ”

  Οι ορμονικές αλλαγές στους άντρες, οι οποίες σχετίζονται με τη γήρανση, μερικές φορές είναι γνωστές ως το φαινόμενο της “ανδρικής εμμηνόπαυσης”…

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

  Η διατροφή επηρεάζει κάθε λειτουργία του οργανισμού σας. Οι πέντε παρακάτω τροφές έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν την όρασή σας.

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Πώς συνδέεται το στρες με τις κρίσεις πανικού; Θεραπεία και συμπληρωματικές χρήσιμοι μέθοδοι αυτοβοήθειας.

  Beautiful Life15 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Στο έντερό σας υπάρχουν φυσιολογικά ωφέλιμα βακτήρια, σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό, τα οποία αποτελούν μέρος της άμυνας του οργανισμού και άρα...

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019