Connect
To Top

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΔΑΣ

Η μαγειρική σόδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους βοηθούς μας στην καθαριότητα. Το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει και στην περίπτωση του ανθρακούχου ποτού.

Δες πώς μπορείς να καθαρίσεις το σπίτι ή το… πρόσωπο σου, απλά ανοίγοντας ένα μπουκάλι ή κουτάκι σόδα.

Αφαιρεί λεκέδες από υφάσματα
Η σόδα μπορεί να απομακρύνει λεκέδες από κρασί και φαγητό από τα ρούχα και τα χαλιά. Απλά ρίξε σόδα πάνω στο λεκέ και ξεκίνα να τρίβεις με καθαρή πετσέτα μέχρι να εξαφανιστεί. Ανάλογα με το λεκέ ίσως χρειαστεί να ρίξεις δεύτερη ή τρίτη φορά σόδα στο σημείο καθώς και να χρησιμοποιήσεις περισσότερες από μία καθαρές πετσέτες.

Καθαρίζει τα παράθυρα
Αντί να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό καθαριστικό για τα τζάμια στα παράθυρα σου, δοκίμασε να τα ψεκάσεις με σόδα και να τα καθαρίσεις με στεγνό πανί.

Αφαιρεί τη σκουριά
Χρησιμοποίησε σόδα σε σκουριασμένες βίδες και καρφιά για να απαλλαγείς από τη σκουριά. Απλά φρόντισε να στεγνώσεις τελείως την επιφάνεια μετά, για να αποφύγεις και μελλοντική σκουριά.

Κάνε καθαρισμό προσώπου
Ήξερες ότι οι φυσαλίδες στη σόδα μπορούν να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τους ρύπους και τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα; Πλένοντας το πρόσωπο σου με σόδα λοιπόν, επιτυγχάνεις βαθύτερο καθαρισμό από ότι αν το πλένεις με απλό νερό βρύσης.

Σβήσε τα «ατυχήματα» από τα κατοικίδια
Όσοι έχουν κατοικίδια ξέρουν ότι ακόμη και στο πιο καλά εκπαιδευμένο ζωάκι μπορεί να συμβεί κάποιο «ατύχημα» πάνω στο χαλί ή τις κουρτίνες… Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς, απλά βρέξε καλά το σημείο με σόδα, περίμενε να καταλαγιάσει ο αφρός και μετά σκούπισε πολύ καλά με πετσέτα. Επανέλαβε τουλάχιστον 1 φορά ακόμη ή όσες χρειαστεί για να καθαρίσει τελείως το σημείο.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η “ΑΝΔΡΟΠΑΥΣΗ”

  Οι ορμονικές αλλαγές στους άντρες, οι οποίες σχετίζονται με τη γήρανση, μερικές φορές είναι γνωστές ως το φαινόμενο της “ανδρικής εμμηνόπαυσης”…

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

  Η διατροφή επηρεάζει κάθε λειτουργία του οργανισμού σας. Οι πέντε παρακάτω τροφές έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν την όρασή σας.

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Πώς συνδέεται το στρες με τις κρίσεις πανικού; Θεραπεία και συμπληρωματικές χρήσιμοι μέθοδοι αυτοβοήθειας.

  Beautiful Life15 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Στο έντερό σας υπάρχουν φυσιολογικά ωφέλιμα βακτήρια, σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό, τα οποία αποτελούν μέρος της άμυνας του οργανισμού και άρα...

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  Η υψηλή και δυνητικά επιβλαβής κατανάλωση αλκοόλ στην Ευρώπη δεν μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου στον επιθυμητό βαθμό.

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

  Πολλοί άνθρωποι με αρθρίτιδα απορρίπτουν την τακτική σωματική άσκηση ή δραστηριότητα, επειδή φοβούνται ότι θα αυξήσουν τον πόνο ή την πίεση...

  Beautiful Life13 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΑ

  Πέντε βήματα/ αρχές για να θέσουμε σωστά τα όρια και να καταφέρουμε ταυτόχρονα να τα διατηρήσουμε.

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΛΑΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ;

  Οι μώλωπες (μελανιές) μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα και η θέση τους μπορεί να είναι μια ένδειξη για την υποκείμενη...

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙ;

  Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα προς τη συγκατοίκηση, αξίζει να συζητήσετε γύρω από αυτά τα επτά θέματα…

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2019